Little bit of… Juli – Veel hotspots en op vakantie!

Als ik door mijn foto’s scroll van de maand juli, zie ik verrassend veel (nieuwe) hotspots. Daarnaast wandelden we onze nieuwe wandelschoenen in met weer een nieuwe wandeling in de buurt van Utrecht. En tot slot gingen de wandelschoenen mee naar Zwitserland, want we hadden een weekje vakantie! Lees je mee?

Alle hotspots verzamelen

In juli zat ik bijzonder vaak in nieuwe en nieuwe-oude hotspots. Allereerst was le BF jarig begin juli, dus vierden we dat die dag met een lunch in loft88. Loft88 is een vrij groot restaurant met een mooi terras in het oosten van Utrecht. Het is een beetje uit de richting, maar daarom niet minder leuk! Het is bovendien een van de weinige plekken met een goed gevarieerde lunchkaart voor vegetariërs. Waarom hebben zoveel restaurantjes in Utrecht nog steeds de saaie ‘boterham met hummus’ of ‘salade met geitenkaas en walnoten’ als enige optie? Is er niets anders wat wij vega’s kunnen eten? Ik was ook verrast hoe tof het eruit zag:

Later die week gingen we ook nog uit eten om de verjaardag wat sjieker te vieren. Ons oog viel op ‘Mr Black and the White Ox‘, een restaurant in het oude gebouw van DE (Douwe Egberts). We waren hier nog nooit geweest, maar het klonk wel goed. Mr Black is het bar-gedeelte, waar je a-la-carte kunt shared-dinen. Kleine gerechtjes delen dus tot je vol zit. The White Ox is het iets sjiekere restaurant daarachter, waar je kiest voor 4, 5 of 6 gangen en doorgeeft wat je eet-voorkeuren of allergieën zijn. De rest is een verrassing. Je kunt er een wijn arrangement bijnemen (ze doen ook aan halve glazen wijn, top!) en achteruit hangen tot het eten op tafel komt. Dit was echt een aanrader! Het eten was super spannend, de combinaties goed en we hebben van alles geproefd wat we nooit bij elkaar hadden bedacht als ingrediënten.

Later in juli ging ik op bezoek bij de nieuwe Karibu. Karibu was altijd al mijn favoriete brunchtentje van Utrecht, en tijdens coronatijd verhuisden ze van de Oudenoord naar Hooghiemstra, vlakbij het Griftpark. Ik had er tot nu toe alleen 1 keer eten afgehaald in een van de lockdowns, maar nu ging ik er eindelijk eens echt heen. En wat is het tof geworden!! Een paar kiekjes:

Kortom: het blijft mijn favoriet.

BIJzonder lekker eten bij The Green House

Tot slot kreeg ik nog een toffe uitnodiging om bij The Green House te gaan eten. Dit stond al een tijdje op mijn bucketlist, want the Green House is een circulair restaurant. Ze groeien zelf hun kruiden en een aantal andere ingrediënten, ze doen niet aan afval en staan bekend om hun duurzaamheid. Dus toen de uitnodiging op de mat viel om hun ‘Bee Ville’ menu uit te proberen, zei ik natuurlijk direct ja! Bee Ville is een bijenstad die is gebouwd om de insectenpopulatie wat op te krikken. Geïnspireerd door 5 iconische Utrechtse gebouwen (de Dom, de Inktpot) staan er nu 5 houten frames die bijen kunnen huizen.

Het menu is ook geinspireerd op bijen (dus wees niet bang dat je insecten hoeft te eten) en in het bijzonder op het product van de bij: honing. We kregen een 5 gangen menu en in elk gerecht zat honing verwerkt, maar het was helemaal niet zoet. Heel knap gedaan! Het leuke was ook dat de kok af en toe wat kwam vertellen over het gerecht. Het restaurant had ook flinke Melbourne vibes qua interieur dus deze is wat mij betreft ook zeker een aanrader.

Het toetje

Al dat eten moet er ook weer af

Om alle aangegeten kilocalorieën er weer af te lopen (grapje), besloten we weer een nieuwe wandeling uit te proberen. Okee eigenlijk was de echte reden dat le BF en ik nieuwe wandelschoenen hadden gekocht (#anwbstelletje) die we wilden inlopen voordat we op vakantie gingen. Op mijn wandelbucketlist stond nog ‘de 8 van linschoten’, een wandeling in de vorm van een 8 bij Linschoten. We boekten een Greenwheels (deze wandeling is helaas niet super makkelijk met het ov te bereiken) en reden richting Linschoten. En wat een prachtige wandeling was dit! Linschoten zelf is een super pittoresk stadje in de buurt van Montfoort met een heel oud centrum. We scoorden daar een koffietje en gingen aan de wandel.

Natuurlijk zagen we de nodige Nederlandse koeien-vergezichten en deden we de verplichte fotosessie op schattige bruggetjes en voor kastelen. Het was echt een hele mooie wandeling en de schoenen waren ook meteen goedgekeurd. Klaar voor vakantie!

Van onder zeelevel naar 4000 meter hoogte

In de tweede helft van juli was het dan zover: le bf en ik gingen op vakantie. Naar het buitenland nog wel! Een bevriend stel die we kenden uit Melbourne had ons uitgenodigd om hun te vergezellen op hun vakantie in Zwitserland. Het stel is zelfs Zwitsers en woont in Bern. Ze gingen samen met hun 2 kids richting de Thunersee en hadden een kamer over in hun airbnb. Wilden wij misschien aansluiten? Daar zeiden wij geen nee tegen. En zo begonnen we onze vakantie in Spiez, een schattig dorpje aan de Thunersee.

Bij aankomst (we reden erheen met de auto om Miss Rona perikelen te voorkomen) stond de bbq al aan. Wat was het fijn om weer vrienden te zien. Te borrelen. Sowieso in het buitenland te zijn. Ik was uberhaupt nog nooit in Zwitserland geweest, maar op de een of andere manier hoor ik dit jaar alleen maar mensen die naar Zwitserland gaan? Bizar haha.

Op de tweede dag namen ze ons meteen mee op een hike in een prachtig berggebied. Je moest er zelfs contant betalen voor een tolweg hihi. De koeien liepen met hun bellen om hun nek te grazen en het leven was even heel rustig en Rona-vrij. Na een stevige hike van 2 uur (kwamen die wandelschoenen meteen van pas) lunchten we in een berghut. Een restaurant zou ik het niet noemen, het was meer een boerderij waar we in de gaarkeuken zaten te bikken hehe. De koeien stonden in de stal achter ons lawaai te maken. Prachtig.

De dag erop was ‘rustdag’ en we ploften neer bij het lokale zwembad. Net als in NL was het die week prachtig weer in Zwitserland, dus we pakten nog heerlijk even 27 graden mee. Halverwege de dag verruilden le bf en ik het zwembad voor nog wat sightsee’ing en gingen we richting Oberhofen, waar een slot stond. Die was helaas dicht, maar er was wel een heerlijke hipstertent waar we een flat white bestelden en genoten van het uitzicht op het slot. Ook hier stond het water mega hoog (net als in Duitsland en Limburg), dus voeren de boten helaas niet. Anders hadden we graag een tochtje over het meer gemaakt!

Hiken in het Jungfrau gebied

De dag erop was het over met de rust. De Zwitsers hadden namelijk het plan opgevat om te gaan hiken naar hun volgende bestemming: een berghut in het Jungfrau gebied waar zij ooit waren getrouwd. De hike startte 16 km eerder, bij een pittoresk dorpje genaamd ‘Schynige Platte’. Al met al zou de hike 6 uur duren (zonder stops dus 8 uur als je de jonge kinderen erbij denkt) en deze wandeling stond al eeuwen op hun bucketlist. Na de hike van 2 uur op de eerste dag hadden wij echter besloten niet de hele hike van 6 uur mee te doen, maar wel samen bij Schynige Platte te beginnen. Vanuit daar zouden wij dan een stuk rijden met de auto en hun bagage meenemen om uiteindelijk bij dezelfde berghut te eindigen.

Zo gezegd, zo gedaan! We gingen dus een dagje onze eigen weg en wandelden door super mooie berggebieden en door bloemenzeeën. De weg naar Schynige Platte kon je overigens alleen afleggen in een oude houten trein, die STEIL de berg op ging. Eenmaal boven stonden er traditionele berghoornspelers te spelen. Een beetje toeristisch maar wel heel leuk.

De hike was overigens echt prachtig! Ik kan jullie weer bombarderen met foto’s van mij en le bf in hike tenue, maar de volgende foto geeft een goede samenvatting:

Het lijkt wel een ansichtkaart..

Na deze wandeling reden we door naar het volgende bergdorp, waar we de auto parkeerden. De berghut kon namelijk alleen via gondola bereikt worden, dus we lieten de auto beneden achter. Hup in de gondel en naar boven! Leuk om eens in een skigebied te zijn in de zomer, want ook dan is het prachtig.

Eenmaal boven verbleven we 2 dagen in dit hotel. De dag na de 16-km tocht (van onze vrienden dan hehe) deden we wat rustig aan, maar alsnog liepen we 2 hikes. 1 naar een ijskoud maar prachtig meer en 1 wat later op de dag om op zoek te gaan naar de wildlife van Zwitserland: marmotten en capricorns. Ik was die dag mijn telefoon kwijt aan een van hun kids. Resultaat: 150 foto’s erbij waar ik zelf ook bijzonder vaak op sta haha. Wel ook minstens 100 met 1 vinger voor de lens, maar het was leuk om eens een dag door de ogen van een 7-jarige te zien.

Eindbestemming van deze hike: de Bachalpsee. Nogal instagramwaardig met haar infinity pool, maar VEEL te koud om in te zwemmen haha! Vandaar de leegte:

Hier stonden we er dichterbij en zie je waarom het water zo koud is: sneeuw! Wel een goed moment voor een groepsfoto:

Na nog wat fotoshoots op de ‘cliff walk’ begaven we ons weer naar onze volgende bestemming: Bern!

Maar niet voordat we nog een tussenstop maakten op de hoogste berg van Europa die met de trein bereikbaar is: De Jungfraujoch. Normaliter is deze berg extreem duur om op te gaan. De treintickets en gondola tickets zijn zo meer dan 200€ per persoon!! Maar gelukkig hadden onze vrienden mega kortingstickets en konden we voor een veel schappelijker prijsje de berg op. In een uur tijd stegen we van zo’n 1300m naar 4000! Pfoe, dat voelde ik wel even. We kwamen dus aan in de sneeuw en hiketen daar nog een paar honderd meter omhoog. Maar halverwege voelde ik de hoogte toch echt wel en moest ik helaas afhaken! Jullie wel eens last gehad van de hoogte?

Lekker diverse vakantie zo he? Sneeuw, zon, alles in 1

De laatste dag van onze trip brachten we nog door bij hun thuis en slenterden we wat door de stad om Bern te zien. Bern is echt een schattig oud stadje met prachtige architectuur en een super mooie rivier. We bezochten de beren (blijkbaar heeft Bern die ooit cadeau gekregen), lunchten langs de rivier de Aare en childen nog wat met onze vrienden. Al met al was het echt een perfecte vakantie!

Wat ik zoal las/zag/luisterde/speelde

Een week vakantie is eigenlijk echt te kort. Ik las geen enkel boek uit! Ik ben wel bezig in ‘de ontdekking van Urk’, maar ik kom er nog moeilijk doorheen.

Wel luisterde ik twee podcasts onderweg naar Zwitserland. Dit was overigens echt de beste tijdsbesteding, want ineens was rijden minder saai en vlogen de uren voorbij. We luisterden zowel de Deventer moordzaak als de Deventer mediazaak en leerden veel over deze zaak van verschillende kanten bekeken. Beide aanraders! Nu ben ik op zoek naar meer van dit haha! Ik ken al de Blankeberger tapes en ook de Brand in het Landhuis luisterde ik al. Jullie nog meer tips in deze categorie? Drop ze in de comments!

We speelden een nieuw spel: Istanbul. Het is wel een spel met veel ‘dingetjes’, en meestal houden wij daar niet zo van haha. Maar het was stiekem erg leuk en de ingewikkeldheid van de ‘dingetjes’ vielen mee. (Dingetjes spellen zijn van die spellen met 1000 regels en heel veel geld/fiches/knopjes/dingen die je moet uitpakken)

Le bf en ik keken een nieuwe Zweedse serie op Netflix: Advokaten. Deze is wat anders dan anders maar wel leuk en ook spannend!

En natuurlijk bingede ik guilty pleasure ‘never have I ever’ seizoen 2. Geen schaamte hier: wat een heerlijke serie haha. Ik begon ook aan virgin river, maar ik vind het zo jammer dat je in aflevering 1 al weet wat er tot en met het einde van het seizoen gaat gebeuren. Of kijk ik nu teveel detectives?

Wat heb je gemist?

Ik deelde mijn favoriete kapper: Grow Hairsalon! Daar ga ik komende maand ook maar weer eens heen.. Verder hoop ik in augustus weer wat blog drafts af te schrijven. Ik ga een weekje op workation met een collega en hoop in de avonduren wat te kunnen bloggen. We’ll see!

Hoe was jouw maand?

Comments: 12

 • reply
  augustus 1, 2021

  Wat een heerlijk overzicht met als klapper natuurlijk de vakantie 😀 Ik ben echt jaloers, want Zwitserland is ZO mooi. Heb ook echt zoveel zin om in bergen te hiken! Helaas staat dat dit jaar niet op de planning, maar hopelijk volgend jaar… ik mis de bergen!
  Het ziet er echt heel mooi uit en wat fijn dat het allemaal door kon gaan 🙂 Zo hoog lijkt me ook wel intens!

  En wat een hoop hotspots weer in Utrecht. Je bent lekker op dreef he? 😉 Fijn dat het weer kan allemaal 😀

  & Wat betreft podcasts, ik ben de laatste tijd vooral veel aan het luisteren naar De Volksjury, en Crime Junkie, maar dat is beiden true crime en kreeg ik hele nare dromen van haha. Afgelopen weekend heb ik geluisterd naar Tante Jos en De Val Van Srebrenica. Aanraders!

 • reply
  augustus 1, 2021

  Wat een fijne maand! Jullie vakantie ziet er ook zo heerlijk uit. De variatie van zon en sneeuw lijkt me echt heel leuk. Welke wandelschoenen zijn het uiteindelijk geworden?

 • reply
  augustus 2, 2021

  Klinkt als een hele fijne maand.
  Ik las in juli ook De ontdekking van Urk en was er niet helemaal fan van. Het was me vaak wat te langdradig waardoor ik er ook moeilijk doorheen kwam.

 • reply

  Johanna

  augustus 2, 2021

  Vol verbazing kijk ik naar die mooie fotos van onze bergen. En ik ben daar het hele jaar nog niet geweest, alhoewel ik in het land woon. O je…. Maar fijn dat je ervan genoten hebt. Voor mij is een dag wandelen bijna een hele week vakantie.
  En de ontdekking van Urk wacht hier ook nog. Ben benieuwd.

   • reply

    Johanna

    augustus 2, 2021

    Duitstalige, Zürich. Ja, dacht ik ook, maar vroeger toen ik met vakantie naar Zwitserlsnd kwam was ik er vaker. Maar je hebt geljjk, ik moet meer dagen daarvoor vrijmaken. Voordeel is wel dat ons budget beter bij het prijsnivo past. Maar wij zijn ooit bewust geemigreerd hierheen. Meer als 20 jaar geleden.

 • reply
  augustus 5, 2021

  Jouw dagboekjes zijn altijd zo uitgebreid dat ik af en toe terug moet scrollen om zeker te weten dat ik niks mis waar ik over wil reageren haha. Allereerst: heel leuk die hotspots in Utrecht! De nieuwe locatie van Karibu ziet er super leuk uit. Jullie vakantie ziet er ook tof uit zeg, echt prachtig die vergezichten. Het spel lijkt me ook tof, ik hou juist wel van spellen met veel dingetjes haha. Helaas zijn die vaak niet handig mee te nemen, maar deze ziet er nog wel compact uit!

 • reply
  augustus 11, 2021

Post a Comment