Update 21 for 21

We zijn alweer over de helft van het jaar. Tijd om eens terug te blikken naar mijn 21 for 21 lijstje! Wat was ik allemaal van plan, en stel ik sommige van mijn plannen wellicht bij in dit (nog steeds) rare jaar? Lees mee met mijn update en mijmeringen 🙂

Mijmeringen over 2021

Wát een jaar is het tot nu toe. Het begon heel politiek. Well, ik sta niet op straat met een protestbord, maar ik was zeker aan het begin van het jaar een actieve lezer/kijker haha. Het begon al met die coupe in Amerika en toen waren er hier verkiezingen en wie heeft er ook tegen zijn scherm staan schreeuwen tijdens HET debat in Nederland? Dat debat waar Rutte op het matje geroepen werd over zijn opmerkingen over Omtzigt? Holy moly, ik luister nooit debatten maar nu zat ik toch wel op het puntje van mijn stoel!

Misschien dat ik wel zo actief de politiek volgde omdat er verder weinig te beleven viel, hehe. Het was qua corona maatregelen natuurlijk gewoon prut. Die lockdown werd maar verlengd en verlengd en ik keek op een gegeven moment gewoon geen persco’s meer. Ik zie de samenvatting wel online verschijnen. Ik werkte overigens ook tijdens de meeste, en wanneer ik niet werkte, deed ik tot nu toe stiekem boodschappen. Marlous vatte het mooi samen in een van haar blogs: alles was gewoon even ugh en meh. Maar eerlijk gezegd, mede dankzij mijn bucketlist bleef ik dingen ondernemen, en ik ben blij dat het de komende tijd wellicht nog wat meer kan. Want anders is heel 2021 toch gewoon 1 lange dag net als 2020?

Deze dingen van mijn bucketlist deed ik tot nu toe (of een beetje)

Ik ging weer pottenbakken

Okee dit was een kleine valsspeel actie, want op het moment dat ik de bucketlist schreef, was ik al in contact met House of Clay. Maar ik wist toen nog niet dat ik ook echt mocht gaan beginnen, dus dat was vooral een fingers crossed. En ik schreef het al in mijn dagboekje: weer iets buiten huis doen is echt zó fijn! Even er uit, iets voor mezelf doen, weer geïnspireerd raken. En met mijn handen freubelen, dingen creëren (die niet eten zijn). Ik maakte al best veel dingen, waarvan niet alles even goed lukt. Maar het creëren is heerlijk en ik kijk er elke week weer naar uit. Welke hobby’s heb jij?

Proberen wat minder verlegen te zijn als het gaat om blog-vs-werk

Check! Ik schrijf hier inmiddels af en toe wat over mijn werk en ik heb al hele interessante gesprekken gehad met sommigen van jullie op instagram, toen ik vroeg wat jullie wilden weten over het coronavirus. En op werk gaf ik laatst een heuse blog-en-vlog cursus. Vloggen doe ik hier niet, maar wel voor mijn werk, dus ik kan dat mooi combineren. Wetenschapscommunicatie is echt iets wat ik mooi en leuk vind! Het wordt gelukkig binnen de wetenschap ook steeds meer geaccepteerd als je dit soort dingen ook leuk vindt.

Ik las overigens ook bij Irene een heel leuke blog (vond ik) over wat ze nu precies doet voor werk en hoe ze daar is gekomen. Zouden jullie het leuk vinden als ik daar ook over schrijf?

Elke maand een nieuw recept proberen

Nou, maak daar maar 2 of 3 per maand van haha! Ik denk dat het de verveling is of de behoefte om iets te creëren, maar ik kook er flink op los! Zo maakte ik laatst brioche, iets wat al super lang op mijn to-do list stond. En ook qua avondeten maak ik denk ik bijna elke week wel een nieuw recept uit een kookboek. Nog meer mensen bij wie koken zo’n vogelvlucht heeft genomen tijdens de lockdown?

bulgur met aubergine en halloumi
Dit was ook zo’n top uitvinding. Hiervan komt er nog een blog online!

Elke week een blog posten

Well, waar ik met mijn handen veel aan het creëren ben, ben ik dat online gek genoeg iets minder. Misschien dat het komt door de (soms) lange dagen achter de computer, die dan ook nog eens grotendeels uit Zoom bestaan. En de dagen dat ik in het ziekenhuis aan het werk ben, is het meteen een marathon. Dit resulteert in ofwel moeie avonden ofwel geen zin meer in een scherm. Ik heb ideeën genoeg, nu nog tijd/zin om ze uit te werken, haha! Ik lig gelukkig niet helemaal stil, maar elke week is wel wat veel gevraagd op dit moment. Sorry gals!

Overigens heb ik het idee dat heel blogland wat stiller ligt. Hoe zou dat komen? Marloes schreef er ook al over..

Meer wandelingen rondom Utrecht maken

Well, met deze blog die al online verscheen (deze dan weer wel) kan ik wel zeggen dat dit punt gelukt is 😉 Maar er staan ook nog zoveel wandelingen op mijn bucketlist, Utrecht/Nederland is echt mooi! Helaas kunnen er maar 10 wandelingen op mijn google maps, dus ik ben nog even op zoek naar een andere manier om ze te delen als ik er meer dan 10 verzamel. Iemand een idee?

Vaker een massage plannen

Yay, love massages! Ik was dan ook zo blij toen de massagesalons weer open mochten! Mijn eerste bezoekje aan de massage studio zit er al weer op 🙂 Ik las nu dat blackbird coffee ook veranderd is in een massagestudio, iemand daar al eens geweest?

Mijn bulletjournal weer oppakken

Ik gaf al aan in het dagboekje van januari dat ik dit inderdaad ben gaan doen, en dat het me veel structuur en helderheid in m’n hoofd geeft! Ik doe niets fancy’s (dat doet mijn pinterest bord hierover wel), ik maak gewoon mijn eigen agenda en houdt een beetje bij hoeveel (of hoe weinig, kuch) ik sport enzo. Fijn!

Overigens gebruik ik dus een bullet journal omdat ik niet elke week iets op te schrijven heb. Als ik elke dag aan het rondrennen ben op het laboratorium heb ik geen planner nodig, behalve dan mijn hoofd 😉 Ideaal dus dat ik af en toe ook gewoon een hele maand kan overslaan.

In een tiny house in Nederland logeren

Okee het was geen tiny house, maar wel een klein huisje in Zeeland in the middle of nowhere. Telt dat ook? Ach, who am I kidding, dit is mijn eigen blog, ik maak de regels haha! In april verbleven we in dit resort in Wemeldinge en het was hemels! Een prachtig ingericht huisje, met fijne keuken, en schaapjes in de ’tuin’. Het sneeuwde, waaide en hagelde, maar met een stapel boeken en een open haard zat ik helemaal in mijn element. No spon overigens, gewoon enthousiast.

Op bezoek bij vrienden (in België)

Okee België werd het nog niet, maar Zwitserland it was! Vorige maand reden le bf en ik richting Bern, om vrienden op te zoeken die we kenden uit Melbourne. Best grappig hoe je als Europeanen buiten Europa snel vrienden wordt. Chris (derde van links) deed zijn PhD op de afdeling waar ik ook terecht kwam in het kinderziekenhuis in Melbourne. Los van dat we samenwerkten op wetenschappelijk gebied, was hij vooral ook erg blij dat er een mede-Europeaan op de afdeling erbij kwam. Binnen Europa lijken de verschillen soms groot tussen landen, maar die verdwijnen al snel daarbuiten. In Australië kon je meteen merken wie de Europeanen waren, want die hebben toch een soort zelfde gewoontes. Zoals samen koffie drinken en lunchen bijv! Waarom deed niemand dat daar gezamenlijk? Hij had ooit al eens een lunchpauze met de groep in willen stellen, maar er was weinig animo. Blijkbaar is samen rustig lunchen iets Europees? Anyway, lang verhaal kort: wij werden koffie-en-lunch buddies, samen met een boel andere Europeanen. Dit breidde zich uit naar lange avonden tafelen en veel gezelligheid. En nu werken we gewoon in Europa weer/nog steeds samen. Super leuk! Uitgebreide vakantie verhalen staan in mijn laatste dagboekje. Maar het was zo leuk om ze op te zoeken, dus naar België staat zeker ook nog op de planning! Daar hebben we nog meer Melbourne-friends wonen 🙂

Fotoboeken maken

Ondanks dat het altijd vreselijk veel werk is, maakte ik tot nu toe al 2 vakantieboeken van onze tijd in Australie: Een van de vakantie naar Tasmanie (ik wil terug!) en een van onze vakantie naar Bali. Het vakantieboek Nieuw-Zeeland staat in de steigers en de plannen liggen ook al klaar voor onze vakantie naar said Zwitserland vorige maand. Het is echt super leuk om af en toe de boeken er bij te pakken en weg te dromen! Omdat het zoveel werk is, deel ik het wel op in drie delen. Ik probeer dan elke keer maar 1 deel te doen zodat het niet vreselijk groot wordt. Wellicht hikken jullie er ook zo tegenaan, dus bij dezen mijn helemaal niet zo fancy stappenplan:

 • Foto’s selecteren – dit is niets meer dan je telefoon leegtrekken en het in een mapje zetten. Toch kan dit ook al een eerste stap zijn haha
 • Foto’s bewerken en sorteren – ik maak mapjes van de verschillende onderdelen, zorg dat er niet teveel dubbels tussen zitten en geef ze namen zodat ik ze later makkelijk kan selecteren voor bepaalde pagina’s
 • Ruzie maken met het online fotoprogramma. Wie kent het niet. Ik maak inmiddels altijd wel een account aan bij het betreffende fotoprogramma want dan kun je het tussentijds opslaan. Dat is echt een uitvinding. Tot nu toe maakte ik 2 boeken met de Fotofabriek en nu wil ik nog Albelli uitproberen. (no spon overigens) Wat is jullie favoriet?

Dit ging wat moeizamer of deed ik nog niet

Me orienteren op de huizenmarkt

Wie het nieuws het afgelopen jaar volgt, weet dat het geen feest is op de huizenmarkt. Of in ieder geval niet voor starters die nog geen huis hebben. Ik word al omschreven als ‘de dertiger die nog op het perron staat terwijl de trein wegrijdt’. Hoera. Het is niet heel motiverend om dit soort berichten te lezen, plus het feit dat sommige makelaars geen nieuwe klanten meer willen door het lage aanbod, plus het vooruitzicht om een ton extra te moeten bieden, just because. We hebben inmiddels wel een eerste oriëntatie gesprek gehad met een hypotheek adviseur, maar we hebben nog niet echt actie ondernomen daarna. Ik ben niet super optimistisch, maar we zien wel!

Duurzaam beleggen

Ik heb nog geen zin/tijd gehad om me hierin te verdiepen, haha! Beetje gelinkt aan de moeite op de huizenmarkt wellicht. Wie weet komt het nog, 2021 duurt nog even.

Kanoen op de oude gracht / singel

Well.. Dat heb ik nog niet gedaan, maar wil ik komende zomer wel graag gaan doen! To be continued dus.

De ultieme Melbourne travelguide schrijven

Met de Australische grenzen die tot nader order gesloten zijn heb ik nog even gelaten voor wat het is.

15 boeken lezen

Ik zit nog niet op 15, maar ben met 6 boeken al een heel eind! Ik las dit jaar:

 • Je kunt het ook nooit goed doen – Carmen Felix
 • Eerste persoon enkelvoud – Haruki Murakami
 • Ik ga leven – Lale Gül
 • De Zevende zus – Lucinda Riley
 • Exces – Persis Bekkering
 • Wat wij zagen – Hanna Bervoets

De eerste twee zijn niet echt aanraders, de derde was moeilijk door te komen maar wel heel interessant en leerzaam. De rest vond ik top! Op mijn lijstje staan nog: Middernacht bibliotheek, de Ontdekking van Urk, Suikerbastaard en nog veel meer. Zo ben ik ook benieuwd naar het boek van Iris, van Ikbenirisniet. Wat staat er op jullie leeslijst?

Update 21 for 21 – de samenvatting

Wow, als ik zo terugkijk deed ik eigenlijk al best veel dingen van mijn lijstje. Ik verras mezelf haha! Wat staat er nog op jouw lijstje voor komend jaar?

littlebitofsunshine

Comments: 12

 • reply

  Rozemarijn Stegeman

  augustus 11, 2021

  Leuke lijst! Ik ben ook lekker veel aan het lezen dit jaar, op mijn leeslijst staat o.a. Blondjes beleggen beter (schijnt een aanrader te zijn als je echt nog niks van beleggen weet), Het achtste leven (nog een beetje geïmponeerd door het aantal pagina’s) en Wij zijn licht van Gerda Blees.

 • reply
  augustus 11, 2021

  Van Middernachtbibliotheek heb ik heel erg genoten, maar De ontdekking van Urk vond ik heel moeilijk om door te komen.

 • reply
  augustus 11, 2021

  Leuke foto’s en update! En wow – dat meer in Zwitserland ziet er prachtig uit 🙂

 • reply
  augustus 11, 2021

  Heel goed bezig dus!
  Leuk, pottenbakken. Mijn ouders hadden een pottenbakkerij aan huis, ik heb er gek genoeg nooit veel mee gedaan, terwijl ik het wel heel erg leuk vind. Dat beleggen staat ook nog op mijn to do list, maar weet eerlijk gezegd nog niet zeker of ik zin heb om me erin te verdiepen.

 • reply

  Roos

  augustus 11, 2021

  Goed bezig al! Ik zou het wel leuk vinden wat meer te lezen over je werk, ik studeer zelf geneeskunde dus ik ben wel benieuwd wat jij gedaan hebt & hoe je terecht gekomen bent in het lab / ziekenhuis (als je dat wil delen natuurlijk) 🙂

 • reply
  augustus 12, 2021

  Als je het zo opsomt, klinkt het toch al als een jaar waarin je veel gedaan hebt. Maar ik herken het gevoel wel. Het is toch nog steeds allemaal anders. Mijn uitje buiten huis was mijn cursus Frans, dat mocht soms in lockdown zelfs op locatie doorgaan, dat was heel speciaal (maar wel leuk). Het lijkt me interessant om meer te lezen over je werk trouwens.

 • reply
  augustus 15, 2021

  Nog een fotoboekentip – profotonet! Ik vind hun kwaliteit mooi, het is wellicht iets duurder maar ze hebben ook een eigen ontwerpprogramma wat prima te gebruiken is (en waar je tussendoor dingen op kunt slaan). Ik gebruik ze zelfs voor mijn klanten 😉
  Verder leuk overzicht! En dapper ook haha. 2021 was toch niet helemaal het jaar waar we op hoopten he?
  En ik ben zeker benieuwd naar je werk 😀 Ik stem voor een post!

 • reply
  augustus 15, 2021

  Tof om te lezen! Ik moet ook nog eens een update schrijven eigenlijk :p En ik ben héél benieuwd naar je werk en carrière dus ik ben ook voor zo’n post! 😀
  Ik heb net The Seven Husbands of Evelyn Hugo gelezen, die vond ik heel tof! En nu ben ik bezig in Beach Read en die is ook al leuk 🙂

 • reply
  augustus 16, 2021

  Wat een super leuke update en potten bakken lijkt mij ook zo ontspannen, ziet er prachtig uit! En wauw… Zwitserland is ook echt zo’n mooi land.. liefde voor de bergen!

 • reply
  augustus 30, 2021

  Hele leuke dingen op je lijst!
  Ben ook benieuwd naar de dingen die je nog gaat doen. Het kanoeen en de travelguide 🙂

Post a Comment