Little bit of… September 2021 – van alles en nog wat maand

Ik zie een trend ontstaan: elk jaar in augustus probeer ik een nieuwe vorm van een dagboekje, en na 1 maand geef ik het alweer op. Haha! Vandaag dus maar weer gewoon een maandoverzicht. In september ging ik onder andere een weekendje naar Indonesie, deed ik levend Cluedo, was er een avontuur met een kat én had ik weer eens een 3-daagse training (in-person) met werk. Lees gauw verder!

Een weekendje in Indonesië?

Ha, wie dacht hierboven te lezen dat ik voor slechts een weekendje mijn CO2 voetafdruk vreselijk had verhoogd? (handen omhoog!) Geintje natuurlijk. Begin september gingen le bf en ik namelijk een weekendje weg naar Amsterdam, voor een overnachting in Hotel Jakarta. Ik was vreselijk geïnfluenced, want ik had dit via insta gespot bij wat mensen die ik volg. Daarna gaf ik het aan le bf cadeau voor zijn verjaardag een paar maanden geleden. En nu was het eindelijk zover! Hotel Jakarta is, zoals ze zelf beweren, het duurzaamste hotel van Nederland. Binnen waan je je in Indonesië; er is een jungle, je loopt tussen de planten en over loopbruggetjes naar de wellness en de kamers zijn prachtig ingericht. Het ligt op Java Eiland en heeft een heerlijk uitzicht. En niet te vergeten: de Indonesische rijsttafel die we als diner hadden, was verrukkelijk! We gingen echt all in, met diner en wellness en we zijn eigenlijk het hotel niet uitgekomen tot de uitcheck haha. Maar we voelden ons wel helemaal zen door de sauna en stoombad etc. En dat was allemaal echt prima geregeld met alle covid restricties.

Helaas was het dat weekend wel F1 in Zandvoort én er was een mega demonstratie in Amsterdam, dus we konden niet te lang meer in Amsterdam blijven hangen zonder tussen 1000en mensen in de trein terecht te komen. Na een fietstocht door Noord en een hipster brunch bij PLLEK zijn we dan ook maar weer richting huis gegaan. Maar zo’n weekendje weg in eigen land is wel echt een aanrader!

Levend Cluedo in Utrecht

Het tweede weekend van september stond er een uitgesteld event op de planning: CluedUpp. Dit was eigenlijk al gepland in mei, toen er helemaal niks mocht en het ons wel leuk leek om even het huis uit te komen. Uiteindelijk werd het door alle covid lockdowns alsnog gecancelled. Maar het was nu eigenlijk net zo leuk! CluedUpp is een soort levend-cluedo-meets-escape-room in de stad. Het is al eens eerder georganiseerd in Utrecht en ook over de hele wereld doen mensen mee. Quite the happening, zullen we maar zeggen. Je gaat in een team samen met een app op pad en krijgt de opdracht om mensen te interviewen door de hele stad heen. Door die interviews moet je erachter komen wie een moord heeft gepleegd, wat het moordwapen was en het motief. De mensen interview je wel in die app, maar je moet wel echt naar de plekken toe lopen waar de verdachten staan. Zo zie je dus veel van de stad! Het was toevallig die dag ook open monumenten dag, dus de stad was afgeladen met mensen. En er deden dus ook 80 teams mee in Uutje! Zo leuk, overal zag je ook mensen verkleed (dat was de bedoeling) dus je wist precies wie je tegenstanders waren. We waren helaas niet de snelste, maar dat geeft eigenlijk niet. We hebben het raadsel opgelost en ik zou het zo weer doen. Aanrader!

Op cursus in de bossen

Vanuit mijn werk had ik deze maand een 3 daagse cursus bij Kaap Doorn. Hier was ik al eens eerder wezen wandelen, en het is er echt prachtig. We zaten helaas wel veel binnen, want het was natuurlijk een cursus, maar toch piepte ik er af en toe tussenuit om de bossen in te gaan. Deze foto van ons groene hart van Nederland maakte ik vanaf de uitkijktoren:

De cursus zelf ging over leiderschap: we leerden over organisatie structuren, communicatie stijlen en verandermanagement. Heel anders dan wat ik in het dagelijks leven doe als onderzoeker haha, maar wel heel nuttig! Nu ik ook leidinggevende ben van een groep, kan ik wel wat nieuwe skills gebruiken. Maar na al die reflectie en moeilijke nieuwe termen was ik wel kapot. Natuurlijk was ik ook helemaal niet meer gewend om 3 dagen de hele dag met mensen te zijn. Nieuwe mensen welteverstaan. Sociale uitputting hihi. Maar het gaf ook wel energie! Het leven begint echt weer ‘normaal’ te worden. Oja we deden heel leuk ter afleiding nog een workshop djembé. Man, wat doen je handen pijn daarna, respect voor djembé spelers!

Een kattenavontuur

Na mijn 3 daagse weg, stortte ik natuurlijk doodop in bed. Maar de nachtrust werd bruut verstoord om half 6 ’s ochtends door gemiauw. Le bf en ik werden beiden wakker en dachten dat er een kat buiten achter het raam zat te miauwen, zo dichtbij klonk het. Hij trok het gordijn open en riep “WTF!”. Het was nog donker dus ik zag het allemaal niet zo goed, maar le bf beweerde dat er een kat in de vensterbank zat. BINNEN. Een donkere vlek sprong op de grond en verdween onder het bed. Nog half slaapdronken keek ik onder het bed en zag niks. Dus ik lachte maar een beetje en zei dat hij zich vast had vergist. Kijkend naar de andere kant van het bed lag er een paar zwarte sokken, die zouden wel van de stoel afgevallen zijn; de zwarte vlek die we zagen vallen. We hoorden verder ook niets bewegen en bovendien; de slaapkamerdeur zat dicht en het raam zat op een miniscuul kiertje: er kon toch echt geen kat binnen zitten.

De volgende ochtend lachte ik le bf nog eens uitgebreid uit toe: dachten we nou echt dat er een kat binnen zat? Wat een grap. Om het te bewijzen, keek ik nog eens onder het bed. WTF! IK KEEK RECHT IN HET GEZICHT VAN EEN KAT! Dat klinkt natuurlijk hilarisch maar is echt terrifying als je net wakker bent. Ik sprong op en we beseften dat er de hele nacht een kat onder ons bed had gezeten. Maar hoe dan? Hoe was deze binnen gekomen? En –more important– hoe kregen we hem weer weg?

We besloten de kat eerst eens te bevrijden. Onder ons bed liggen namelijk nogal veel van die opslag bakken (klein huis dus je moet wat) en de kat leek klem te zitten tussen 1 zo’n bak en het onderstel van het bed. Waarschijnlijk net zo bang als wij. We sleepten het matras van het bed af, haalden de bakken weg en kleedden ons voor de zekerheid ook maar goed aan, voor als de kat het op zijn heupen kreeg en besloot zijn nagels te gebruiken. Gelukkig zagen we wel al snel een halsband, dus het was in ieder geval al geen wilde kat. Pfiew!

Well, lang verhaal kort: Het duurde een uur voordat we hem eindelijk het huis uit hadden. Katten doen vooral niet wat jij wil natuurlijk, hij haalde zijn neus op voor onze poging hem te lokken met worst en wilde vooral niet de trap af. We konden hem moeilijk uit ons slaapkamer raam zetten; daaronder is namelijk niets. Maar na lang doen alsof we niet keken kwam de kat eindelijk onder het bed vandaan, en hij (of zij) had met alle deuren dicht geen andere keus dan de trap af te gaan. Eenmaal in de woonkamer hebben we hem wederom onder de bank vandaan moeten plukken maar uiteindelijk ging hij het balkon op. Victory!

Al met al was het een hilarisch verhaal, een goed stressvol begin van de dag en ik hoop de kat niet meer terug te zien in huis hihi!

De studeerkamer aanpakken

Deze maand besloten we ook onze studeerkamer eens aan te pakken. Tot nu toe was dit een beetje het verwaarloosde kindje in ons huis, want het is ook ons rommelhok en we vonden het moeilijk om hier iets opgeruimds van te maken. Maar met de huidige huizenmarkt lijkt het erop alsof we hier nog wel even wonen, dus we gingen toch maar aan de slag. Met wat kleine aanpassingen is het toch alweer heel anders en veel opgeruimder geworden!

Een van de dingen die we hadden bedacht was om een deur voor onze billy boekenkast te maken, zodat je in een zoom call niet de hele tijd in de inhoud van de kast zat te kijken. Billy’s zijn volgens mij al eeuwen hetzelfde dus we haalden vol vertrouwen een deur en ik begon aan de installatie. Maar wat blijkt: billy boekenkasten zijn toch veranderd de laatste paar jaar. Onze billy had namelijk helemaal niet de voorgeboorde gaten waar de scharnieren in moesten, haha!

Uiteindelijk zijn buurman en buurman (le bf en ik) aan de slag gegaan met onze prehistorische boor en hebben we zonder onszelf te verwonden (woehoe!) de deur bevestigd. Dat voelde wel als een overwinning hehe. Ik deel gauw een interior-update, want er veranderde nog wel meer. To be continued!

Ik las / zag / luisterde

Ik las niet super veel maar begon wel in het boek ‘De bange mens’ van Daan Heerma van Voss. Het gaat over hoe wij als generatie steeds banger worden en hij heeft redelijk systematisch onderzoek gedaan hoe hiermee om te gaan. Interessant! Afgelopen week kwam er ook een boek van ‘Ikbenirisniet‘ uit over dit onderwerp, ook daarnaar ben ik erg benieuwd.

Verder scoorde ik het nieuwste boek van Sally Rooney (“prachtige wereld, waar ben je?”) en ik kan niet wachten hierin te beginnen. Ik luisterde er al een podcast over en heb er helemaal zin in.

Ik begon ook aan de podcast ‘the dropout‘ over Elisabeth Holmes, de jonge tech baas van Theranos die recent ontmaskerd werd in Amerika als fraudeur. Echt fascinerend, hoe ze haar stem verlaagde om meer serieus genomen te worden in een mannen wereld en hoe ze miljoenen binnen harkte met een goed verhaal.

Tot slot zag ik op Netflix dat er een nieuwe Scandi serie is van de makers van The Killing (de beste serie ooit gemaakt vind ik). Kastanjemanden. Ik kan niet wachten hem te gaan kijken! Helaas is mijn leven vreselijk druk op het moment (veel werk deadlines) en staat serie kijken een beetje op een laag pitje. Nou ja, hopelijk brengen de donkere maanden weer wat meer bank tijd met zich mee.

Tot de volgende maand!

Comments: 10

 • reply
  oktober 10, 2021

  Wat leuk die bebloemde fiets op de eerste foto!
  Klinkt als een heerlijke maand met fijne uitjes.
  Ik heb Kastanjemanddn ook al op mijn wishlist gezet, ben er ook benieuwd naar 🙂

 • reply
  oktober 10, 2021

  Wat een verhaal met die kat :’) Gelukkig hebben jullie hem buiten gekregen. Ik durf echt geen kat op te tillen. Leuke dingen heb je gedaan. Fijn dat er sowieso weer wat meer in de agenda staat. Hopelijk word de drukte op je werk wel wat minder, want eat serie- of me-time is geen overbodige luxe.

 • reply
  oktober 10, 2021

  Woaaah die kat! ik heb een keer een soortgelijk verhaal gehad, alleen die kat had echt IN MIJN BED GEKAKT. En dan niet een beschaafd poezenpoepje, maar echt een megadrol. En daarna mijn t-shirts er opgelegd om het te begraven, omg! (Ik was namelijk de hele dag aan het werk en ze was denk ik ook in paniek geraakt).
  Bizar is dat he? Kan me voorstellen dat je dan ook schrikt! Maar zo te lezen hebben jullie iig geen megadrol gehad, dat scheelt dan weer :’) Die beestjes kunnen overal doorheen gluipen!
  Dat hotel lijkt me ook zo tof 😀 En levend Cluedo klinkt ook echt cool 🙂 Leuk dat mensen zulke dingen bedenken!

  • reply
   oktober 11, 2021

   HAHA OMG ANGÉLICA! Wat een horror!
   Ik werd ook ooit eens wakker maar dan van dat ranzige likgeluid als ze hun pootjes likken. Ik was helemaal in de war want wij hebben ook geen kat en ik durfde bijna niet bewegen. Ik deed het licht uiteindelijk aan omdat ik dacht dat op magische wijze een van de hondjes uit de garage ontsnapt was en drie deuren had geopend (you never know he). Bleek er ook een kat naast mijn bed te zitten :’)

 • reply

  Johanna

  oktober 10, 2021

  Ach ik hou van katten. En vind dit een beetje wereldvreemd. Bedenk wel dat jouw paniek of angst direkt ook bij de kat aankomt en zijn gedrag bepaald. Dus gewoon rustig blijven is het beste. Onze slaapt overigens ook onder het bed op een doos. Dus ongeveer in dezelfde situatie.

 • reply
  oktober 25, 2021

  Hahaha, arme kat! Die had een zelfde soort traumatische ervaring, maar dan met twee panische mensen 😀
  Mooi zeg, je uitzicht in dat bos. Word je direct helemaal zen van.
  Serie gaat op de ’to watch’ lijst!

Post a Comment