Interieur Dubbel en Dwars Utrecht

Hotspot Utrecht – Dubbel en Dwars

Het is weer tijd voor een hotspot Utrecht update. En wat voor een, jongons. Op het zonnigste hoekje van de Weerdsingel, tegenover ROOST, zit sinds een paar weken Dubbel en Dwars. Een fantastische nieuwe plek; groot, kleurrijk en goed voor ontbijt, koffie, lunch én borrel. Ik ging op bezoek en vandaag vertel ik jullie er alles over.

Dubbel en Dwars

Tweeling broer en zus Jesse en Cissy namen een aantal weken geleden de stap: ze openden een nieuwe koffietent in mijn geliefde stadje. Utrechtse Cissy had al een tijdje een kantoorbaan waar ze niet meer gelukkig van werd. Haar droom was altijd al om iets meer met haar handen te gaan doen, iets praktischers, waar ze ook haar creativiteit in kwijt kon. En een koffie of eettentje beginnen was haar grote droom. Broer Jesse noemt zichzelf een iets minder uitgesproken type, maar was er wel voor te porren om dit samen met zijn zus te gaan doen. Dus besloten ze samen de sprong in het diepe te wagen. Dubbel (want tweeling) en dwars (want ze zijn toch heel anders) was geboren!

Lokaal en vers, vegetarisch als basis

Deze woorden klinken mij natuurlijk als muziek in de oren. Bij Dubbel en Dwars werken ze namelijk met een vegetarische basiskaart, waar je – als je wil – vlees als optie bij kunt bestellen. De gerechten zijn al helemaal af zonder vlees, maar de liefhebber kan het natuurlijk altijd bijbestellen, voor een klein extra prijsje. Het idee hierachter? Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat als iets een optie is, het minder vaak gekozen wordt dan als het standaard is. En zo proberen zij hun steentje bij te dragen aan het klimaat.

Maar dat is niet het enige: Ze werken met seizoensgroenten van lokale leveranciers én hun brood komt van Loaf, mijn favo bakker uit Uutje. Need I say more?

Een kleurrijk interieur

Toen ik voor het eerst binnenstapte, werd ik meteen vrolijk. Wát een kleurrijk interieur en hoe prachtig en ruim is het ingericht! Een paar kiekjes:

Het interieur is te danken aan de creativiteit van zus Cissy; die duidelijk iets anders moest doen dan achter een bureau zitten. Het is echt super mooi geworden. Maar ook buiten zit je echt heerlijk in het zonnetje:

Dubbel en Dwars Utrecht - buiten zitten

Had ik al gezegd dat dit het zonnigste plekje van Utrecht is? Volgens mij is hier echt al-tijd zon.

Flexwerken

Naast tafeltjes om koffie te drinken en te lunchen, zijn er ook meerdere grote werkplekken ingericht. Er hangen stekkerblokken boven de tafels en je kunt kiezen voor verschillende ruimtes met grote tafels om aan te zitten. Ik zie mezelf hier wel weer flexwerken hoor, nu het weer kan!

Wat staat er op het menu?

Bij Dubbel en Dwars kun je ontbijten, lunchen én borrelen. Ik ging voor een lunch en keurde -samen met mijn moeder- de burrata sandwich en wortelsoep goed. De koffie smaakte overigens ook naar meer. Maar ook de ontbijtkaart zag er aanlokkelijk uit! Smoothiebowl, wafels, mmm….

Naast ontbijt en lunch kan je hier ook borrelen met de bieren van Lowlander en de Leckere (en er is natuurlijk wijn of iets alcoholvrij) en staan er borrelhapjes op de kaart. Eigenlijk een all-in hotspot.

Wat moet ik nog meer weten?

Dubbel en Dwars is open van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30-18 en op zaterdag en zondag van 10-18. Voor meer info, check hun website!

Het ligt op het zonnigste hoekje van de stad, tegenover Roost, op de hoek van de Weerdsingel en de Amsterdamse Straatweg.

Comments: 2

 • reply
  oktober 31, 2021

  The Streetfood club vind ik ook zo geweldig in Utrecht, het is sowieso een sfeervolle stad.
  Ik ga er binnenkort weer heen met mijn nichtje

 • reply
  november 1, 2021

  Ziet er leuk uit – inderdaad heel gezellig met al die kleuren 🙂

Post a Comment