header lijstje avond lockdown

Een lijstje om de avond(k)lockdown door te komen

Daar gaaaaan we weer… dacht ik gister tijdens de persco. Gelukkig zitten we niet binnen met álles dicht, maar wel in avond lockdown. Zucht. Mijn vorige to quarantine lijstje heb ik inmiddels bijna helemaal uitgespeeld, maar ik bedacht weer een hoop gezellige dingen om de avonden mee te vullen. Wie weet geeft het je inspiratie!

Nog even over dat vorige lijstje

Mijn vorige to quarantaine lijstje schreef ik al weer bijna twee (!!) jaar geleden. Inmiddels is het nieuwe huis ingericht, hebben we er nog een tweede ronde home improvements bovenop gegooid en hebben we zelfs dit weekend de laatste gaten in het plafond gedicht met grote-gaten-vuller. Ik maakte al kardemombollen, gyoza en mac ’n cheese. Ik leerde thuiswerken, thuis sporten en eigenlijk alles thuis. Alle puzzels zijn al een keer gemaakt. En zelfs mijn administratie is op orde. Toen ik dus vrijdag hoorde dat we alle avonden weer thuis zitten de komende drie weken, raakte ik eerst lichtelijk in paniek: wat moet ik nú weer gaan doen? Maar al gauw nam mijn multipotentialist creatieve brein het over: want zóveel avonden, wat een zee van tijd om iets leuks, creatiefs of lekkers te doen!

DIY erop los

I love een goede DIY. Ik knutselde vroeger al bijna elk weekend en dat is eigenlijk mijn hele leven nooit gestopt. Zo maakte ik recent nog deze plafondlamp:

DIY plafondlamp

Op mijn blog schreef ik al een aantal DIYs die ik met liefde nog even deel:

 • mondkapjes – je moet ze toch weer op, dan kun je er beter fashionable uitzien, toch?
 • Een e-reader hoes van vilt – redelijk specifiek en je moet natuurlijk wel een e-reader hebben, maar hij kan natuurlijk ook voor je laptop; of als cadeau.
 • Een adventskalender voor in december – le bf en ik hebben dit echt jaren voor elkaar gemaakt (de een de even dagen, de ander de oneven)

Mijn eigen DIY plannen de komende tijd? Ik wil heel graag vilten kerstversiering gaan maken voor in de boom. Wat inspiratie van pinterest:

Hoe cute zijn deze kerstboompjes! Of wat dacht je van deze ballen?

En deze slinger lijkt me ook wel wat:

Anyhow, genoeg ideeën dus!

Lees een boek

Deze noemde ik ook al in mijn lijstje met dingen om te doen die niet Netflix zijn. Inmiddels is mijn leeslijstje weer wat geupdate. En het volgende staat er momenteel op:

 • Planeet Paranoia – Matt Haig
 • Suikerbastaard – Jaap Scholten

Maar verder ben ik een beetje door mijn boeken ideeën heen. Jullie nog tips?

Blijf in beweging

Ik heb dit al eerder genoemd, maar het is zó belangrijk voor je mentale gezondheid! Ik ga sowieso weer de online lesjes van Studio Natuurlijk volgen, maar ook wandelen staat hier weer hoog op het lijstje. Zeker nu met alle prachtige herfstkleuren (okee moet het natuurlijk niet van dat jammerlijke weer zijn zoals dit weekend ;))

Hoe blijven jullie in beweging?

Luister een podcast

Ik ben geen mega podcast luisteraar, maar zo af en toe vind ik het wel tof. Momenteel luister ik naar ‘Een soort god’ van de Volkskrant, over kung fu leraar en sekte leider Rene. Erg intrigerend. Andere aanraders zijn wat mij betreft:

 • De Deventer media zaak / De Deventer moord zaak – beide erg sterk
 • De brand in het landhuis – Over de excentrieke Ewald Marggraaf die omkomt in zijn landhuis. Maar waar zijn al zijn schilderijen heen verdwenen?
 • Sør – over een linkse schrijver en een rechtse middelbare schoolleraar die zich beide de geschiedenis compleet anders herinneren. Interessant!
 • De Blankeberge tapes – een fictief maar retespannend verhaal over een verdwijning en een politiezaak
 • The Dropout – over Theranos en Elisabeth Holmes en hoe ze haar empire bouwde op gebakken lucht. Steengoed.
 • Nobody Panic – voor als je even wilt lachen; een podcast van 2 hilarische Britse dames die proberen het volwassen leven uit te zoeken

Kennen jullie deze podcasts al? En hebben jullie nog aanraders?

Maak die fotoboeken (af)

Jaja, deze to do komt weer tevoorschijn, haha! Wij hebben in ieder geval nog een half afgemaakte van onze vakantie naar Nieuw Zeeland 2 jaar geleden. Die gaan we deze lockdown maar eens afmaken.

Speel Netflix uit

Deze zet ik bewust onderaan. Want hoe gemakkelijk het ook lijkt om alle avonden met Netflix door te komen, mij maakt het vaak niet het allergelukkigst. Een paar avonden per week, oké, maar ik doe ook heel graag andere dingen 🙂 Totaal geen oordeel als je jezelf door deze avond lockdown heen Netflixt overigens. Hopelijk is Netflix in december weer gevuld met wat slechte films. Ik keek al:

 • Love Actually – waarom had ik deze nog nooit eerder gezien?
 • Love Hard – een moderne love actually in de online dating periode
 • The Holidate – love het Australische accent van de mannelijke acteur

Maar eigenlijk hoop ik vooral op een nieuw seizoen van Hjem til Jul! Ik vrees dat die dit jaar alleen niet komt, huil.

Wat staat er op jullie avond (k)lockdown lijstje?

littlebitofsunshine

Comments: 6

 • reply
  november 28, 2021

  Ah jee, als je schrijft dat je vorige lijstje van bijna twee jaar geleden is, bedenk ik pas hoe ontzettend lang dit al duurt. Wow! Ik had een beetje hetzelfde gevoel als jij tijdens de persconferentie denk ik. Het voelt gewoon als weer het begin van zo’n periode die echt lang gaat duren, maar misschien denk ik te pessimistisch. 😉 Ik heb weinig tips voor je, behalve dan de podcast Moordzaken. Die is tof, zeker als je van true crime houdt!

 • reply
  november 28, 2021

  Leuke lijst! Creatief bezig zijn vind ik inderdaad ook heel leuk en een aantal van de podcasts die je tipt, heb ik al geluisterd. Misschien moet ik mij maar eens aan een van de anderen wagen 🙂

 • reply
  november 29, 2021

  Jaa ZO raar dat we al bijna 2 jaar lang bezig zijn met ideetjes bedenken om onszelf bezig te houden… Ik ben eerlijk gezegd blij dat het Belgie voor mijn gevoel IETS beter georganiseerd is – al moet ik misschien niet te vroeg juichen haha. Alsnog fijn om je lijstje te checken, ik ga ‘m gebruiken voor m’n kerstvakantie!

Post a Comment