2021 lijstjes

Wat kwam er terecht van mijn 21 for 21?

Dit jaar koos ik niet voor goede voornemens, maar voor een ’21 for 21′ lijst. 21 dingen die ik in 2021 wilde doen, behalen, etcetera. Vandaag blik ik terug: wat kwam er van terecht, en wat niet? En neem ik ook dingen mee naar volgend jaar?

Nuttige dingen

Ik deelde mijn 21 for 21 lijst op in een aantal categorieën, waaronder nummer 1: nuttige dingen. Laten we daar dan ook maar beginnen.

Me verdiepen in de huizenmarkt

Boy, heb ik dat gedaan. Le bf en ik voerden hypotheekgesprekken, rekenden belastingdingen uit en keken op funda. Ik wilde dat ik er lang kon over uitweiden, maar we gaven het ook eigenlijk dit jaar meteen weer op. Met de huizenprijzen die harder stegen dan wij konden sparen, redden we het simpelweg op dit moment niet. Een ton overbieden gaat tegen mijn principes in en een jubelton hebben we niet. Het is frustrerend, maar goed. We zien wel waar het schip strand!

Leren over duurzaam beleggen

Dat schoot er bij in, de huizenmarkt induiken kostte al tijd genoeg haha. Wellicht is het toch wel een goed idee, omdat het ons kan helpen met said huizenmarkt, maar goed. Ik ben begonnen hier over te lezen, maar had er weinig puf voor om door te zetten. Wie weet volgend jaar!

Mijn kledingkast uitzoeken en dingen naar de kringloop brengen

Check! Vorige week brachten le bf en ik de laatste dingen naar de kringloop en nu is mijn kledingkast echt he-le-maal uitgemest. Tussendoor deed ik ook nog mee aan een kledingtas-ketting, dat was ook heel leuk. Dus yay, dit heb ik in ieder geval gedaan!

Iedere week een blog schrijven

Goed, het werd niet iedere week, maar wel zeker 2-3 per maand. En daar ben ik best trots op! Wel heb ik het idee dat er minder en minder mensen blogs lezen… Moet ik dan toch maar overstappen op video?

De ultieme Melbourne travelguide schrijven.

Dat is er door Miss C nog niet echt van gekomen. Australie zit toch op slot, wie zit er nu te wachten op een Melbourne travelguide 😉

Blogjes updaten

Dat deed ik! Ik update al mijn printable seizoensgroente overzichten en maakte er ook wat fruitoverzichten bij. Ook update ik een aantal hotspots (die bijvoorbeeld gesloten waren) en maakte ik mijn kaartje up to date. Er moet nog veel meer gebeuren, maar goed, volgens mij is dat een never ending story 🙂

Proberen minder verlegen te zijn als het gaat om blog vs werk

Dit is een work-in-progress maar er staan inmiddels wat blogjes klaar om meer te vertellen over wat ik nu doe. Ook maakte ik een website voor mijn werk. Daar wil ik dan weer gaan bloggen. Dus het begin is er!

Leuke dingen

Kijk, nu komen we aan bij de betere categorie: de leuke dingen!

Ik wil 15 boeken lezen

Op de een of andere manier begon ik dit jaar veel meer boeken dan ik uit las. Ik stopte in zo’n 5 boeken en redde het daardoor nog niet om er 15 uit te lezen. Toch zit ik op 14 ofzo? Volg me op goodreads, daar post ik al mijn boek-belevenissen. Er staan er nog wel zoveel op mijn wishlist!

Elke maand een nieuw recept uitproberen

Dit lukte zeker. Ik denk dat ik wel minstens 2 recepten per maand uitprobeerde? Nieuwe blijvertjes: bulgur met halloumi en aubergine, brioche en home baked bagels! Volgende maand ga ik ook weer helemaal los, maar daarover later meer.

Mijn Deens onderhouden

Ik keek schaamtelijk veel Deense tv series en films. Dus ik denk dat ik dit wel heb gedaan ja hehe.

Twee fotoboeken maken

Tja. Telt een halve ook? Waarom stond dit bij ‘leuke dingen’?

Meer wandelingen rondom Utrecht wandelen

Check!

Kanoën op de Kromme Rijn / Singel

Dit deed ik niet, bummer

Proberen weer te gaan bullet-journallen

Ik begon eraan, vond het fijn, maar gaf het ook weer op. Ik kreeg een uitwisbaar notitieboekje en die verving alle bulletjournals in mijn leven.

In een tiny house ergens in Nederland logeren

Het werd een huisje in Zeeland en een natuurhuisje in Groenlo. Waren beide leuk!

Op bezoek bij vrienden in België

Soort van check! Ik was afgelopen maand nog in Brussel, niet bij vrienden, maar bij mijn zus! Ook bezocht ik vrienden in Zwitserland <3 zo fijn!

Elke dag 1 seconde filmen

Well, het is me niet elke dag gelukt, maar wel heel veel dagen. Nu al zin om het eindresultaat te zien en te delen 🙂

Selfcare

Tot slot het kopje Selfcare. Errug belangrijk, en daarom ook erg fijn dat ik alle dingen van dit lijstje deed! Zo mediteerde ik niet elke dag, maar vond ik een fijne pilates-school waar we het elke les aan het einde even doen. Twee punten in 1! Ik boekte regelmatig een massage en ook pakte ik het pottenbakken weer op. Wat betreft selfcare was 2021 gelukkig een geslaagd jaar 🙂

En nu, komt er een 22 for 22?

Haha NEE. Ik schrijf deze lijstjes, vergeet ze en denk er aan het einde van het jaar dan aan terug. Dan moet ik schaamtelijk bekennen dat ik er een boel niet van deed en dat vind ik eigenlijk niet leuk.

Heb ik dan helemaal geen goede voornemens? Eigenlijk wel! Ik ga mijn leven leven en zien wat 2022 me brengt. Sowieso begin ik 2022 goed met Veganuary, daarover later deze week meer. Fijne jaarwisseling alvast! Heb jij goede voornemens?

Comments: 12

 • reply
  december 28, 2021

  Grappig dat je zegt dat je het gevoel hebt dat minder mensen blogs lezen, want ik had dit jaar juist het gevoel dat bloggen echt nog wel een ding is. Zeker zijn er veel mensen die liever video’s kijken en is bloggen minder populair geworden, maar volgens mij is er echt nog wel een groep mensen die graag blogs leest. Ik kan er in ieder geval nog erg van genieten!

  • reply
   december 28, 2021

   Ja ik had ook het idee dat bloggen het afgelopen jaar een soort revival meemaakte!

   • reply

    mie

    december 28, 2021

    Echt? Ik ben blij dat te lezen. Ik vind het ook namelijk hoe langer hoe meer verdwijnen. Maar ik hou koppig vol!

   • reply
    december 29, 2021

    Ik ook! 😀

 • reply
  december 28, 2021

  Nou het was ook wel een lastig jaar, ik merkte ook dat ik veel dingen toch niet helemaal gedaan had. Ik zie ook wel eens bloggers door het jaar heen bij het lijstje terugkomen, denk dat dat voor mij ook wel een goede is om te doen.
  Want na een maand of 2 ben je toch helemaal niet meer met die lijst bezig haha.
  Die teleurstellende huizenmarkt kan ik me goed voorstellen! In die zin ben ik blij dat het voor mij sowieso echt al niet haalbaar is om iets te kopen, dus daar hoef ik niet eens over na te denken 😛 En beleggen lijkt me ook interessant, ik ken veel mensen die met crypto bezig zijn, maar ja… da’s niet bepaald duurzaam he? zucht… moeilijk!

 • reply
  december 28, 2021

  Die gemiste secondes maken het eindresultaat niet minder leuk. Weet ik uit ervaring, want ook ik vergeet toch af en toe te filmen. Ik heb laatst mijn video’s van afgelopen jaren weer gekeken. Jammer dat de huizenmarkt in Nederland zo moeilijk is. Hopelijk wordt dat weer beter en heb je tot die tijd een fijne plek.

 • reply

  mie

  december 28, 2021

  Zo. Ik volg je op Good reads. En ik ben erg benieuwd naar je filmpjes!

 • reply

  Rozemarijn

  december 30, 2021

  Lekker blijven bloggen hoor! Vind het veel leuker om blogs te lezen dan om video’s te kijken 🙂 Leuk artikel is dit ook weer!

  Mijn goede voornemens in 2022 zijn verhuizen (naar een eigen appartement, helaas geen koophuis want ik kom er ook niet tussen maar ik hoop ergens iets voor mezelf te kunnen gaan huren) en nieuwe recepten uitproberen! Ik heb mezelf twee kookboeken van Ottolenghi cadeau gedaan dus dat komt vast goed.

Post a Comment