Little bit of… December 2021 – Van Brussel naar winterslaap

Belated happy new year! December was wel een beetje bummer he. Het begon op zich goed, ik ging een weekendje met de trein naar Brussel en genoot daar van een fijne tijd met mijn zus. Maar halverwege de maand gingen we van halve lockdown naar hele lockdown! Ik baalde er flink van, maar ging toen maar over tot hibernation: ik besloot de winter te omarmen en alleen nog maar te cocoonen op de bank. Lees gauw verder 🙂

Een van alles wat maand

Als ik terugscrol door mijn foto’s van december, is het een beetje van alles wat. Ik begon na een tijdje luiheid weer met thuis-pilates. Still going strong met Studio Natuurlijk:

Ik ging langs de markt voor wat vilt om DIY kerstfiguren te maken:

Ik pottenbakte mijn grootste schaal ooit:

En ik tuigde de kerstboom op! Vorig jaar had ik letterlijk de saddest kerstboom ever, want op het moment dat we een boom wilden, gingen we in lockdown, gingen alle winkels dicht en hadden we een mini boom van de appie met echt 6 ballen ofzo. Dit jaar begon ik daarom eerder met kerstballen verzamelen, want ik wilde eigenlijk gewoon een echte gezellige boom! Mijn collectie is nog niet klaar, maar het begint ergens op te lijken. We mochten dit jaar gelukkig een kunstboom lenen van de schoonouders, en die was een stuk groter:

Een weekendje diners en cultuur in Brussel

Halverwege december pakte ik de trein naar Brussel om mijn zus op te zoeken. Ze woont inmiddels al weer een paar jaar in Brussel, maar verhuisde toen ik in Australië woonde en daarna was er, tja, een pandemie? Het was er dus nog niet van gekomen, maar ik wilde zo graag haar huisje zien! En Brussel is eigenlijk ook best dichtbij he, binnen 3 uur stond ik vanuit Utrecht voor haar deur. Super leuk! Ik had een stopover in Antwerpen en schoot dit kiekje, Antwerpen station blijft toch mijn favoriet…

Het hele weekend was een heerlijk weekend van bijkletsen, lekker eten (mijn zus is ook een foodie, ik leerde het eigenlijk van haar) en cultuur. Na een goede brunch gingen we naar een museum, naar een expositie van David Hockney. Echt zulke gave kunst! Je mocht er binnen geen foto’s maken, maar hier heb je een impressie. Ik maakte stiekem 1 foto:

Dit was een schilderij bestaande uit 50 schilderijen. Deze maakte hij ‘uit de losse pols’ dus zonder af te meten of de volgende wel op de vorige pastte. Zo goed.

Daarna gingen we ‘op cafe’ en daarna heerlijk uit eten. Toen waren de restaurants in Nederland al dicht, dus ik haalde mijn hart op:

De volgende dag ging mijn zus wat aan het werk en bezocht ik nóg een museum: het Victor Horta huis. Victor Horta was een art nouveau architect en hij ontwierp veel gebouwen in Brussel, zowel van buiten als van binnen. Het Victor Horta huis is een soort bonte verzameling van zijn ontwerpen, niet alles was voor dit huis gemaakt, maar alles pas wel briljant bij elkaar. Wederom mochten er geen foto’s gemaakt dus ik heb alleen een foto van de voorkant haha:

En na nog veel meer kletsen pakte ik de trein weer terug en stond ik binnen 3 uur weer op Utrechtse bodem. Zo fijn dat dit eigenlijk zo makkelijk kan.

Terug in lockdown

En toen gingen we weer in lockdown! Ondanks dat we het allemaal zagen aankomen, voelde het toch als klap. Ik schraapte al mijn overgebleven motivatie bij elkaar en maakte een lijst met dingen hoe ik me kon vermaken. Het gaat tot nu toe goed, maar ik heb nu niet echt élke avond genoeg motivatie om echt iets van de lijst te doen. Ik weet niet hoe dit bij jullie zit?

Uit verveling begon ik ook maar vast met de voorbereidingen op Veganuary. Ik maakte dit recept van vegan bobotie met beyond mince en probeerde uit of het wat was. Het was ontzettend lekker, ook vond ik vegan bechamelsaus ongelooflijk makkelijk om te maken en verder had ik er lol in. Een goed teken! Het enige minpuntje is eigenlijk dat ‘beyond mince’ precies hetzelfde smaakt als de beyond burger haha dus het lijkt net alsof je die burger zit te eten.

Kerstperikelen

En toen was het ineens kerst! Was het bij jullie ook ineens eind december? Op kerstavond aten le bf en ik een 4 gangen diner van Pand33. Erg geslaagd! We begonnen met een Tom Ka salade, een bieten geitenkaas champignon salade met blauwe bes als tweede gang. Mijn derde gang was geroosterde spitskool met knolselderij en hazelnoten (ziet er niet al te lekker uit op de foto, was het wel) en tot slot een peer crumble met vanille creme. Dit was oprecht het makkelijkste thuis-kook diner die we tot nu toe hebben gehad. Aanrader!

Voor kerstbrunch maakte ik bagels. Terwijl ik zat te eten bedacht ik hoeveel minder zoet ze smaakten dan de winkel-bagels. En toen bedacht ik dat ik de suiker was vergeten in mijn recept, haha! Goed verhaal. Hier gebeuren ook genoeg food fails in huis, en dan ziet het er alsnog mooi uit:

In de middag kwamen mijn zusje en haar bf langs en maakten we pasta. Met de pastamachine draaiden we lange lappen deeg en we flansten deze rotolo in elkaar:

Van het echte opeten heb ik geen foto’s meer gemaakt hihi.

Tweede kerstdag gingen le bf en ik naar de schoonouders. We stopten eerst in Breda, waar we een streetart tour deden:

Heerlijk om even te wandelen zo tijdens kerst. Het was wel ongelooflijk koud zeg! Daarna deden we cadeautjes en maakten we – wederom – pasta. Dit keer maakten we ravioli met spinazie en salieboter, yum! Ik kreeg voor kerst het kookboek ‘Vegan voor iedereen’ van Merel Wildschut (van de Groene Meisjes), echt leuk!

Hoe was jullie kerstdiner? Vieren jullie ook kerst met cadeautjes?

En toen was het alweer oud en nieuw.

De week tussen kerst en oud&nieuw verdwijnt altijd een beetje. Ik moest gewoon werken, dus hij vloog eigenlijk voorbij, maar ik pakte nog wel een lekkere verkoudheid mee. 5 zelftesten en een PCR bij de GGD later was ik toch echt overtuigd dat het geen C was, maar je weet het maar nooit he, ineens heeft iedereen weer corona! Met O&N kon ik dus gelukkig negatief getest en wel naar vrienden, waar we spelletjes speelden en kaas aten tot het 1 januari was.

Hotspots van de maand

Deze maand bezocht ik vaak Dagger coffee voor een thuiswerk-wandeling-coffee-to-go. Echt een leuke tent!

Daarnaast bezocht ik Steck, een tuincentrum aan de rand van Utrecht. Binnen in Steck zit de Noordertuin, een hipsterkoffietent met goede koffie, heerlijk eten en een leuke vibe! Echt een aanrader, je zit midden tussen de planten en de sfeer is zo leuk.

Ik las, zag, luisterde:

Ik deed een lees-inhaalslag en las een aantal boeken. Zo las ik Camino van Graeme Simsion (die van ’the Rosie Project’, heerlijk!) echt in 2 dagen uit en ik las ‘Het blinde licht’ van Benjamin Labatut. Die laatste gaat over fysici en natuurwetenschappers en hoe hun briljantheid ook tot gekte kan/kon leiden. Het is een boek tussen non-fictie en fictie in en het is niet heel duidelijk wat wat is, maar het leest wel heel lekker weg. Tot slot begon ik in ‘het alles’ van Dave Eggers, maar die heb ik nog niet uit, wat een dikke pil.

Ik bingede op ’terugkijktv’ Je huis op orde en raakte helemaal verslaafd aan opruimen. Nu heb ik in huis vrij weinig op te ruimen, maar besloot ik per direct het nieuwe voornemen te nemen om digitaal op te gaan ruimen. Ik gooide al 1300 emails weg en ruimte mijn foto’s op op mijn telefoon. Woohoo! Ik keek dit overigens op kijk.nl, waar je gewoon gratis sbs programma’s enzo kan terugkijken.

En verder keek ik ‘follow the money’ op Netflix. Een toffe serie!

Wat heb je gemist?

Ik zat in een lekkere blogvibe en deelde -naast het eerder genoemde lockdownlijstje– ook een persoonlijke blog over angst. Met persoonlijke verhalen en boekentips. Er kwam een duurzame giftguide online en ook een laatste 21 for 21 update. Wat een heerlijke maand, er werden ook weer veel blogs gelezen, yay!

Hoe was jouw maand?

Comments: 2

 • reply
  januari 8, 2022

  Wat een heerlijk overzicht weer 🙂 Krijg helemaal zin in kaas als ik al die lekkere gerechten van December zie haha verdorie!
  En die Art Nouveau-deur met die gele ginkgoblaadjes er voor <3 Prachtig!

  Deze lockdown treft mij ook wel zwaar ja, echt klaar mee 🙁 Ik wil ook naar een museum!

  Ik was laatst bij Dagger en had daar ook goddelijke tosti (ok dit was duidelijk net nog voor de lockdown haha). Lekkere koffie ook! Leuke plek ja 🙂 Ik ga eens even je gelezen boeken opzoeken want die klinken wel leuk!

 • reply
  januari 9, 2022

  Gelukkig nieuwjaar!
  Wat een leuke dingen allemaal, Steck gaat op mijn to go lijstje. Ik hou ook van zo’n street art tour.
  De kerstvakantie vloog voorbij. Eerste week zat ik nog volop aan de studie, de tweede week was ik helemaal vrij maar helaas was alles dus dicht… we hebben wat gewandeld maar meer ook niet. Eigenlijk prima want ik ben wél helemaal tot rust gekomen op deze manier en dat was best hard nodig.

Post a Comment