Mijn favoriete vegan recepten van eigen blog
Ik ben inmiddels iets meer dan een week onderweg met Veganuary en heb al een boel nieuwe recepten uitgeprobeerd. Maar er staan er ook al een boel accidentally vegan recepten gewoon hier op de blog. Deze week maakte ik er al een paar en ik deel graag mijn favoriete vegan recepten van eigen blog met jullie.
Mijn all time favorite: pindacurry met zoete aardappel
Deze topper is zeker een accidentally vegan; hij staat al 5 jaar op mijn blog en destijds was ik nog niet eens fulltime vegetariër. Het is wel een hit; steeds als ik hem aan vrienden serveer, krijg ik een verzoek tot het recept. Dus bij dezen. Nu ik de foto hieronder plaats besef ik me dat ik ook wel eens nieuwe foto’s mag maken hiervoor hihi.
Japanse Gyoza
Waar de curry hierboven mijn persoonlijke lievelings is, is dit recept voor vega gyoza de lievelings van ‘het internet’. Al sinds ik hem online plaatste, scoort hij ontzettend hoog op google en velen van jullie vinden hun weg naar het recept. En terecht, want het is ongelooflijk lekker, ik denk dat ik dit wel elke week zou kunnen eten.
Katsu curry
De Japanse keuken leent zich blijkbaar goed voor vegans, want ook deze Katsu curry is een vegan Japanse hit. Crunchy tofu, een hele smakelijke saus; ook hier mag je me voor wakker maken hoor! Vervang de melk door plantaardige melk en dan is ie volledig vegan. Smakelijk!
Spicy gebakken tofu
Okee dan, nog één Japans geïnspireerd recept, ook met tofu. Want als je dat goed bereid, is dat gewoon zo ontzettend lekker. En dit recept haalt echt álle tofu haters over om het toch te waarderen. Believe me. Sticky, zout, zoet en pittig tegelijk.
Vegan rendang van pompoen en venkel
Dit is een recente toevoeging op mijn blog en ik hoop van harte dat iemand hem al heeft geprobeerd. Deze vegan rendang is comfort food en mega veel groenten in een. Het duurt even om te maken (2+ uur), maar dan heb je ook wat. Neem een weekend in deze saaie lockdown en ga hem maken. Smakelijk!
Dal Palak – rode linzen curry
Ook de Indiase curry is heaven voor vegans. Deze Dal Palak ontstond eens toen ik mijn kastjes wilde leeg koken, maar daarna kookte ik het recept volgens mij 4 keer in twee maanden. Hij staat voor komende week ook weer op het programma. Lekkerrrr
Wraps met champignongehakt
Ook als je de wraps niet zelf maakt, is dit een top recept. Want het gaat allemaal om het champignongehakt. Daarvan maak ik altijd te weinig en ik wilde altijd dat ik meer had. Yummm
Vega bolognese
Okee, om deze te veganizen moet je wel de parmezaanse kaas weglaten (of vegan parmezaanse kaas kopen, dat kan tegenwoordig ook), maar verder is het recept compleet vegan. Deze vegetarische bolognese is hier in huis favoriet, het is echt een comfort hap vol met vitaminen.
De perfecte veggieburger
Okee, nog eentje dan. Dit recept voor de perfecte veggieburger is zo briljant omdat alle burger ingrediënten bij elkaar gehouden worden door zoete aardappel en er komt geen ei aan te pas. Gekruid met kerrie, dat kan niet misgaan.
Ik was echt verbaasd hoeveel vegan recepten er stiekem op mijn blog staan. Dit was nog lang niet alles, dus kijk gerust verder in mijn vegan receptenindex voor meer. Wat zijn jouw favoriete vegan recepten?
Angélica
Klinkt goed! Tegenwoordig heb je zoveel vegan dingen he, dat is echt anders dan twee jaar geleden zelfs. Heb van het weekend pasta bolognese gegeten met vegan gehakt en vegan kaas!
De pindacurry ga ik op mijn lijstje zetten, daar ben ik wel nieuwsgierig naar!