Recept – Vegetarische Mexicaanse salade

Ligt het aan mij of is het echt ineens tijd voor salade als avondeten? Het is pas maart, maar het is warm dus maakte ik deze goedgevulde vegetarische Mexicaanse salade. Het is de dressing die het hem doet (okee en de chips natuurlijk, sowieso de chips) maar de meeste ingrediënten zijn verder naar smaak. Hij staat in een handomdraai op tafel maar omdat het alweer even geleden is dat ik een recept postte, vond ik het daar de hoogste tijd voor. Enjoy!

 

 

Mexicaanse salade – what’s in it for me?

Wat maakt een salade een Mexicaanse salade? Nou, in de basis is het natuurlijk gewoon een kom groens. Een groensoort naar keuze, maar mijn favorieten zijn denk ik kleine romaine sla of een zak gemengd. Daar bovenop gooi je wat ingrediënten waaronder avocado (lekker klassiek Mexicaans), wat cherry tomaten, rode ui, een flinke hand koriander, pompoenpitten en witte kaas (of niet als je hem vegan wilt).

Over die witte kaas: eigenlijk is dit het lekkerst met queso fresco. Maar dat hebben we niet in Nederland. Dus zal ik je – voor deze keer – adviseren om de saaie ‘witte kaas’ van de supermarkt te halen. Dat is dus geen feta, alhoewel het er voor door moet gaan. Maar de witte kaas van de supermarkt is veel minder sterk van smaak dan feta, dus perfect om als ‘queso fresco’ door te gaan! Want feta moet hier juist dan weer niet in. Maar als je feta lekkerder vindt, gooi er gerust feta in hoor. Wie ben ik 😉

Uiteindelijk geef ik je straks een lijst ingrediënten, maar zijn er veel extra opties. Als je de dressing maar houdt zoals hij is. Want die is perfect. Smakelijk!

Mexicaanse Salade

Prep Time: 15 Minutes
Total time: 15 Minutes
Servings: 2 als maaltijd, 4 als bijgerecht
Vegetarische Mexicaanse Salade

Ingredients

Voor de salade
  • Twee grote handen salade naar keuze, bijv baby romaine of een zak gemengd (zo'n 75g)
  • Een eetrijpe avocado
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • Een halve paprika
  • Een half blok witte kaas
  • Een halve rode ui, in plakjes gesneden en naar keuze een aangefruit
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Tortillachips, een grote hand
Voor de dressing
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel versgeperste limoensap
  • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst (en naar keuze even aangefruit)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Een snufje versgemalen peper

Instructions

1. Bak naar keuze de rode ui en/of knoflook even aan. Ik doe dit altijd om de scherpe smaak van beide af te halen
2. Doe alle ingrediënten in een kom: de salade, tomaatjes gehalveerd, avocado in plakjes, ui, paprika in halve reepjes en de witte kaas.
3. Mix de ingrediënten van de dressing goed door elkaar en giet over de salade
4. Pak een hand tortillachips en verkruimel over de salade. Dit geeft wat crunch!
5. Dit was het al. Simpel he?
Print
Optioneel en vast ook goed erbij: een half blikje mais, wat eiwit ((vega) kip, tofu of naar keuze), komkommer, radijs in dunne plakjes, zwarte bonen

Zo simpel is het! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk mijn receptenindex. Laat je me weten wat je ervan vond?

Post a Comment