Fiore Utrecht Etalage

Hotspot Utrecht – Fiore | Koffie en bloemen

We hebben er weer een leuke hotspot bij in Utrecht: Fiore! Op de Nachtegaalstraat, nét buiten het centrum (maar nog steeds op loopafstand) zit deze prachtige koffiezaak met (droog)bloemen en andere interieur hebbedingen. Ik ging er natuurlijk op bezoek en doe mijn verslag. Spoiler? Echt een leuke nieuwe aanwinst!

Fiore

Fiore komt uit het Italiaans en betekent letterlijk ‘bloeiend’ of ‘florerend’. Well, dat is Fiore zeker. Overal in de winkel zie je bloemen: verse bloemen, droogbloemen, bloemenaccessoires. Maar de dames van Fiore in Utrecht hebben het gelukkig voor elkaar gekregen om er niet uit te zien als een ouderwetse Engelse bloemenzaak. Het geheel voelt modern, hip, fris, een echte toffe bloemenzaak dus!

Fiore Utrecht

Bij Fiore sprak ik met Jamy, die samen met Fleur de tent runt. Ze komen beiden uit de omgeving van Utrecht en streken dan ook graag in Uutje neer. Samen deden ze ook het hele interieur. Een wand van de winkel is gevuld met nisjes; plek voor toffe accessoires en vazen. Deze nisjes hakten ze er hoogstpersoonlijk met de hand uit.

Verwacht dus geen duizend in een dozijn interieur van de hand van een bekende stijlist; Fleur en Jamy doen alles zelf.

Koffie en bloemen

Fiore is geen bloemenzaak, Fiore is geen koffiezaak; het is een koffie én bloemen zaak. En dat maakt het nu ook zo gezellig. Binnen zit je aan prachtige tafels en kijk je je ogen uit. Kleine kans dat je niet zonder boeket naar huis gaat. Op de kaart staan de gewone koffies (die ze overigens maken op een super toffe lila paarse Marzocco), maar ook kun je er terecht voor handgemaakte lekkernijen. Ik weet eerlijk gezegd niet waar de dames de tijd vandaan halen om zoveel te doen…

Het interieur

Well, ik zei al veel over het interieur, maar het ziet er dus prachtig uit. Wat vooral leuk is, is dat letterlijk alles te koop is. Niet alleen de bloemen en de koffie, maar ook alle vazen, boeken, meubels, de kussens. Goed, de tafels waar je aan koffie drinkt horen bij de tent, maar Jamy grapte dat als je die echt wilde aanschaffen, ze wel wat zou verzinnen. Haha! Ik voelde me in ieder geval erg thuis en ik hoop dat ze, na een lastige corona start, de buurt en jullie mogen verwelkomen.

Wat moet je nog meer weten?

Fiore zit dus op de Nachtegaalstraat nummer 8, helemaal voorin tegenover de Stadsschouwburg. (zie het kaartje hieronder). Ze zijn 6 dagen per week open: Op Di-Vrij van 8-17, op Za van 9-17 en op Zo van 10-17. Ze serveren je koffie, thee, fris, maar dus ook lekkers, ontbijt en lunch.

Ik maakte ook een reels van mijn bezoek! Check mijn Instagram.

Ben je op zoek naar meer hotspots in Utrecht? Ik verzamelde al mijn favorieten op een kaartje.

Post a Comment