favoriete kookblogs

Mijn favoriete kookblogs

Sinds een aantal jaar eet ik 99% vegetarisch en vaak zit daar een per-ongeluk vegan recept tussen. Afgelopen januari at ik zelfs een hele maand vegan! Ik ontdekte in deze tijd een aantal hele fijne kookblogs naast alle kookblogs die ik al regelmatig bezocht, en vandaag deel ik mijn favorieten met jullie. Want ik kook heus niet elke dag van eigen blog 😉 Dus vandaag eindelijk een tipje van de sluier waar ik inspiratie zoek voor nieuws!

Kookblogs

Er zijn oneindig veel kookblogs. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, en iedereen heeft weer net andere recepten. Zelf ben ik niet zo’n strikte recept-volger, deels omdat ik niet altijd alle ingrediënten in huis heb / wil halen en deels omdat ik het soms simpelweg niet eens ben met het recept. Haha!

Maar er zijn een aantal terugkerende kookbloggers wiens recepten ik blind vertrouw. Waar ik naar toe brows als ik ongeïnspireerd ben en wat nieuws wil maken. Of wiens recepten ik gewoon keer op keer weer maak. Tijd om ze met jullie te delen! Overigens ben ik ook enorm benieuwd naar jullie go-to websites voor kook inspiratie. Dus deel ze gerust in de comments 🙂

favoriete kookblogs yellowlemontree

Yellow lemon tree blog

Ik denk dat dit een van mijn oudste lievelings kookblogs is. Maura, een mede Utrechtster, richtte Yellow Lemon Tree al een tijdje geleden op en post nog regelmatig een recept. Haar epic burgerproject was hier in huis ook epic, mijn boyfriend en ik ontdekten hierdoor onze gezamenlijke liefde voor koken. Inmiddels staat er al een hele verzameling op haar blog, met een fijne zoekmachine voor als je op ingrediënt of gang wil zoeken. Mijn favorieten:

 • Zelfgemaakte hazelnootpasta (aka vegan nutella). Dit recept ontdekte ik in veganuary en staat sindsdien altijd in mijn koelkast. De hazelnoten business van de Jumbo wrijft in zijn handjes.
 • Legit het lekkerste naanbrood. Ookal maak ik graag mijn eigen naanbrood met maar 3 ingrediënten, als ik fancy wil doen, ga ik voor dit recept. Het moet rijzen dus je hebt net iets langer nodig, je maakt ook meteen naanbrood voor een heel weeshuis, maar het is het waard.
 • De beste worteltaart ever.

favoriete kookblogs gimme some oven

Gimme some oven

Met stip op nummer twee staat Ali van Gimmesomeoven. Net als yellowlemontree niet eens een vegetarische blog, maar boy, alles wat hierop staat lukt altijd en is heerlijk (of andersom). Ali is een Amerikaanse die in Spanje woont en fulltime kookblogger is. Ze heeft een soort oneindige voorraad lekkere recepten, en hier in huis komen vooral de Mexicaanse recepten vaak voorbij. Mijn favorieten:

Goed, ik maak volgens mij ook wel eens niet-Mexicaanse recepten van deze website, maar dit zijn mijn meeste gemaakte 🙂

pick up limes

Pick Up Limes

Pick Up Limes is een volledig vegan blog, gerund door Sadia en Robin. Robin is Nederlands, Sadia is Canadees met Afghaanse roots en samen leven zij een volledig plantaardige levensstijl. Ze delen recepten op Youtube en Instagram, maar ik gebruik vooral hun blog. Grappig genoeg kende ik de blog al langer, maar ging ik er pas echt van koken tijdens Veganuary. De recepten zijn origineel en meestal eenvoudig. Mijn favorieten? Een boel ontbijt recepten! Grappig dat ik eigenlijk per blog een andere categorie uitspeel…

 • Koffie-choco-hazelnoot-havermoutpap. Dit is echt een winner, alhoewel hij wel redelijk zwaar is. Ik maak sowieso altijd wat minder dan de aangegeven porties, misschien ben ik een kleinere eter.
 • Blauwe bessen banaan havermoutpap. Deze ziet er alleen al prachtig uit door de paarse kleur maar smaakt ook nog eens heerlijk.
 • Double chocolate granola. Deze heeft inmiddels mijn eigen home made granola recept van de troon gestoten. RIP…
 • Spicy chipotle fajitas. Okee nog even wat anders dan ontbijtrecepten. Ik zie ook ineens de Mexicaanse trend, maar ook dit recept is gewoon fantastisch.

Cookie and Kate

Kate is de kokkin en Cookie is haar hond. Cute naam voor een blog! Van Cookie and Kate maakte ik al ontelbare keren haar bananenbrood, maar recent ben ik ook andere recepten vaker gaan maken. Eigenlijk ook altijd goed. Mijn favs:

Het is niet dat ik echt alleen maar Mexicaans eet hoor! Maar ik heb zoveel kookboeken met andere keukens, maar geen Mexicaans kookboek. Ik denk dat ik deze daarom online veel vind. Hihi!

Minimalist Baker

Deze blog volg ik al heel lang, maar eigenlijk kookte ik er tot nu toe nog niet veel van. Het ziet er altijd mouthwatering uit, maar ik gebruik deze vooral als inspiratie. Ik kookte wel al eens deze super lekkere pasta met zongedroogde tomaten pesto, om mijn zongedroogde tomaten op te maken. Super lekker! Ik gebruikte wel ‘gewone’ niet-vegan kaas. Daarnaast maakte ik al eens deze bibimbap, mmm. Op mijn wishlist staat nog ‘iets met cashew cheese‘, of deze. Haha!

Bosh

Waar ik de meeste kookbloggers echt als blog volg, kijk ik van Bosh juist hun filmpjes en insta posts. Het is verslavend. BOSH is een duo van twee vegan mannen, Henry en Ian, die vooral willen laten zien dat vegan eten ook voor mannen is, en dat het simpel is. Ik moet wel toegeven dat ik hun recepten altijd laag-in-groenten vind, maar goed, af en toe is dat niet erg 😉 Mijn favs:

Wat zijn jullie favorieten kookblogs of waar haal jij je kook inspiratie vandaan? Ik ben benieuwd!

lbos

Comments: 4

 • reply
  maart 30, 2022

  Oooh, zo lief dat ik in dit rijtje sta! Heel leuk dat je me al zo lang volgt én dat jij en je vriend ook zo van burgers houden. Ik geniet ook altijd van jouw plaatjes op instagram!

 • reply

  Laura

  maart 30, 2022

  Gimme some oven kende ik nog niet!

  Verder even meedelen dat Sadia oorspronkelijk Canadees is, en haar ouders van Afghanistan emigreerden. Ze heeft op haar Youtube kanaal een leuke video met enkele Afghaanse recepten.

 • reply
  april 8, 2022

  Opgeslagen! Altijd fijn om wat kookinspiratie achter de hand te hebben 🙂

Post a Comment