maart en april

Little bit of… Maart en April 2022 – Overal ter wereld maar niet op de blog

Afgelopen twee maanden waren als vanouds (aka prepandemie). Ik reisde veel, voor werk en voor fun, maar was daarom ook nogal afwezig hier. Sorry! Om het goed te maken heb ik vandaag een uitgebreid dagboekje met al mijn avonturen van maart en april, inclusief een grizzly beer. Goede spoiler he, lees je mee?

Een weekje thuisvakantie

Na alle drukte van de afgelopen tijd had ik de eerste week van maart lekker vakantie. Door werkdeadlines had ik de kerstvakantie overgeslagen en boy, wat was ik inmiddels toe aan even geen werk. Omdat ik aan het einde van de week naar Canada vloog, moest er wel het eea (lees: nogal veel) geregeld worden; maar daar had ik dus gelukkig lekker de tijd voor. Mijn vakantie bestond dus uit ongelooflijk veel errands (zoals PCR testen, dingen printen en een bezoekje aan de kapper), maar ook uit chille dingen, zoals een massage. En leuke dingen zoals een uitgebreid bezoekje aan Fiore!

Fiore Utrecht Etalage

Ook bezocht ik voor het eerst mevrouw Peer, in een oud seinhuisje van de NS. Dat was ook echt leuk! Mevrouw Peer is de tweede locatie van de dames van Meneer Peer. Ik deed een koffietje met een vriendin met kind, en het is echt een topplek, want kinderen kunnen mega chill spelen in de omheinde speeltuin, terwijl de ouders dan dus ook een beetje relaxed kunnen koffiedrinken 😉 Ik zit toch in de levensfase dat de meeste van mijn vrienden kinderen hebben of krijgen, dus dan kan ik maar beter leuke koffietenten ontdekken waar het fijn is voor beide hihi.

En toen zat ik ineens in de Rocky Mountains

Op de vrijdag van mijn vakantie stond een lange vlucht gepland. Samen met 4 collega’s vloog ik naar Calgary, vanwaar we een bus pakten richting Banff, in the Rocky Mountains. Ondanks nog wat pre-reisstress (zoals vals-positieve PCRs van een reisgenoot die vervolgens zijn best moest doen alsnog een reiscertificaat te krijgen), lukte het ons allemaal om de vlucht te halen. Voor een congres ‘in het echt’. Dat was lang geleden! Het congres duurde maar 3 dagen, maar ik heb mezelf (en de wereld) beloofd dat ik nooit -maar dan ook nooit- alleen voor een congres zo ver vlieg. Gelukkig kon ik mijn collega’s er ook voor paaien om een hele week te gaan, en dus had ik een soort mini tripje. Dit zijn wel de betere kanten van mijn werk hoor!

Dit is in ieder geval hoe het congrescentrum eruit zag. Echt een plaatje toch?

Van het congres heb ik nul foto’s haha, dat is niet echt sociaal geaccepteerd. Ik moest zelf een presentatie geven van 30 minuten (ik was ‘invited speaker’), heel gaaf. En voor en na het congres hadden we dus een aantal dagen om te sightseeen. Het was koud (-22 op de koudste dag) maar ZO mooi! Hier volgt dus sneeuw en Banff spam.

We deden een hike bij Lake Louise (kijk hoe dik het pak sneeuw was!) en waren bang voor beren maar we kwamen gelukkig allemaal ongedeerd weer terug. Een van mijn collega’s bleef nog een week langer en zag toen wel verse berensporen in de sneeuw. Het kwam toen zelfs in het nieuws dat de eerste grizzly bear gezien was in de omgeving, dus toch terecht dat we het een beetje spannend vonden haha!

Als je hier ooit in de buurt bent, bezoek Banff National park. Wat. Een. Natuurpracht.

De rest van maart: zon, eten en pottenbakken

De rest van de maand was eigenlijk zoals ik mijn leven het liefst doorbreng: met lekker eten, pottenbakken en gezelligheid en zon, hihi. Wat hoogtepunten:

Vegetarische Mexicaanse Salade

De zon scheen volop en het was dus weer salade tijd. Ik maakte een heerlijke Mexicaanse salade, die ik meteen op de blog gooide.

Om in de Mexicaanse sferen te blijven, maakte ik weer een keer tostada’s. Dit keer maakten we er gewoon een soort tostadafeestje van, met allemaal gezellige schaaltjes op tafel, net als bij springrolls. Lekker!

Ik perfectioneerde mijn recept voor vegetarische Korean Fried “Chicken” met bloemkool uit de oven. De eerste keer zag het er goed uit, maar was de saus TE pittig haha. Huilie huilie. Inmiddels heb ik betere verhoudingen gevonden, het recept staat klaar voor komende maand. Super lekker!

Tot slot maakte ik eens een variatie op mijn Katsu Curry, iets wat ik wel elke week kan eten denk ik. Dit keer verving ik de tofu door aubergines, die ik eerst in een heerlijk beslag dipte alvorens ze te paneren en te frituren. Nomnom! Het recept kwam van BOSH.

Ik merk dat ik in drukke tijden veel tijd neem om te koken. Alsof ik mijn hoofd leegkook ofzo. Ik kan me ook voorstellen dat anderen juist geen zin hebben om te koken, maar ik vind het mega ontspannen (en ik eet graag lekker heheh).

Verder was het in maart natuurlijk prachtig weer. Ik zat al weer eens heerlijk op de kade bij het muzieklokaal en genoot van koffietjes op het terras. Wat een heerlijkheid!

Tot slot had ik een goede pottenbakmaand. Ik had nogal veel werk opgespaard om te glazuren, en eind maart ging ik los. Ik glazuurde enorm veel met een nieuw glazuur, kijk hoe schattig die gestippelde kopjes zijn geworden! Ook maakte ik 4 kommen/schalen, voor curries of juist ontbijt. Dat zie ik wel als ze uit de laatste ovensessie komen hehe. Maar het was maar goed dat ik zoveel had gedaan in maart, want in april ging ik even onvrijwillig op pottenbakpauze…

Deel 2: Rollercoaster-April

April was een beetje een rollercoaster. Het begon goed! Le bf en ik hadden ons 8 jarig jubileum (<3) en vierden dat met een heerlijk diner bij Kasvio restaurant. Kasvio is een Fins woord en betekent herbarium. Het is een plantaardig restaurant, maar wel op z’n fancies. Voor jubilea enzo. Het was heerlijk!

Ook herhaalden we onze eerste date en deden we een bakkie bij the Village. Was zo leuk om dat nog eens te doen zoveel jaar later.

DOWN

Maar daarna was het tijd voor een down: ik bracht een bezoekje aan de eerste hulp! Aiii. Ik had een klein keuken ongelukje met glas en nou ja, ik bespaar jullie de bloederige details en vieze foto’s 😉

Maar zoals de arts het zei ‘een vervelende wond, daar ben je wel een paar weken zoet mee’. En was ik dus even pottenbak-uitgeschakeld en was ook werken (in het lab) mega onhandig! Huilen. Letterlijk!

EN WEER UP

In het kader van de rollercoaster vloog ik de ochtend na het ongelukje naar het volgende congres, in dit geval vlak boven Kopenhagen. <3 my fav! Wie mij al langer volgt weet misschien nog dat ik daar ooit woonde en een beetje Deens spreek. Ik had dus super veel zin in dit congres. Wederom ging ik met 3 collega’s, wel weer andere dan de vorige keer. Het congres was leuk, we mochten naar het Louisiana museum (een van de mooiste modern art musea van Europa), de sightsee tijd voor/na het congres waren leuk. Echt zo fijn dat dit allemaal weer kan.

EN WEER DOWN

Na het congres stond er eigenlijk een chill paasweekend op de planning, maar mijn werk gooide roet in het eten. Een van de beurzen die ik in januari/februari had aangevraagd kwam terug met 8 pagina’s aan beoordelingen en aanvullende vragen (zo gaat dat altijd) en ik kreeg maar liefst 5 dagen om er antwoord op te geven. Waarvan dus 3 dagen paasweekend waren, zucht. Tja, survival of the fittest denk ik. Dus zat ik met het lekkere weer achter mijn laptoppie vragen te beantwoorden. Ik had twee dagen hetzelfde zonnige uitzicht maar had wel verse bloemen in huis gehaald om de boel wat op te vrolijken.

Kooktherapie als UP

In al deze downs bleef ik nog steeds veel koken, om nog een beetje te genieten haha. Het is echt een soort therapie voor me. Zo maakte ik in het paasweekend een ‘Dutch Baby Pancake’, wat eigenlijk super simpel is, een soort fluffy pannenkoek uit de oven. Nomnom!

Ook kookte ik weer deze pasta met saus van leftover zongedroogde tomaatjes. Echt een succes dit recept!

En verder testte ik de nieuwe kipfilet van Vivera met een recept van JedidjahKookt. Wat heerlijk zeg dit! Dat ga ik vaker maken.

Eèèèn weer DOWN

Eind april was het ook weer feest: ik had weer eens een meeting gehad met iemand die daarna covid-positief testte. Ik heb het nog niet gehad, en ik ga in mei op vakantie, dus ik werd extra zenuwachtig dit keer. Op werk (in het ziekenhuis) zijn ze ook nog altijd veel strenger dan in de rest van Nederland, dus ik moest weer thuis blijven en 5 dagen lang elke dag testen. Het werd een mooi setje negatieve testen, gelukkig! Maar wel altijd weer saai en gedoe met dingen cancellen op werk haha. Ik kreeg overigens wel veel werk gedaan thuis!

De oplettende kijker ziet hier geen verband meer, yay!

Naast deze down was er ook nog slecht nieuws in de huizenmarkt. Le BF en ik hadden een tof nieuwbouwproject op het oog, wat deze maand in de verkoop ging. We waren al langs het stuk land gefietst en hadden de hele kavelkaart uitgeplozen voor onze favorieten. Maar met de huidige bizarre huizenmarkt en de prijzen van grondstoffen, begonnen zelfs de kleinste huizen al VER boven ons budget. Dat was echt zó’n domper…

Leuke maand had ik he hahaha.

We eindigen gelukkig met een UP!

Maar laten we met een positieve noot eindigen. Na alle negatieve COVID-testen mocht ik gelukkig weer naar werk, én was het tijd voor Koningsdag! Traditioneel gaan le BF en ik altijd naar Antwerpen op Koningsdag. Deze traditie ontstond toen we in het centrum van Utrecht woonden en die dag echt nergens naar toe konden door alle mensen. We vinden beiden het koningshuis hartstikke gezellig, maar de drukte niet hehe. Het was even geleden dat we waren geweest, want we woonden natuurlijk een tijdje in Australie en daarna was het well, pandemie, maar dit jaar konden we weer! We stapten vroeg in de trein met uiteraard oranjetompoucen voor onderweg en hadden een fijne dag in Antwerpen. Het was zulk mooi weer!

Dit soort muren vind ik altijd zo gaaf

We lunchten bij Shuk, een super lekkere Libanese tent. Aanrader!

Halverwege de dag stapten we weer in de trein, dit keer om naar Brussel te gaan. Daar hadden we een date met vrienden die we nog uit Melbourne kenden. Het was zó leuk hun weer te zien! Het voelde echt weer als vanouds 🙂 Het fijne is dat mijn zus ook in Brussel woont, dus daar bleven we heel chill slapen.

We pakten nog een brunch mee bij Frank and Francine en vertrokken toen weer terug naar Utrecht. Brussel en Antwerpen zijn toch ook zo dichtbij he, met de trein.

En tot slot was mijn hand na 4 weken pauze weer goed genoeg geheeld voor een pottenbaksessie, yay! Ik sloot de maand dus gelukkig goed af.

Deze donut was klaar voor een laag glazuur. Ben zo benieuwd hoe hij gaat worden

Dit keek/las/luisterde ik

Ik las ‘Planeet Paranoia’ van Matt Haig. Een interessant boek over onze onrustige wereld, waarom zoveel mensen angstig zijn of depressief en hoe hij denkt dat social media daar invloed op hebben.

Ook las ik het boek ‘Suikerbastaard’ van Jaap Scholten. Dit gaat over het verleden van Nederlandse arbeiders in Afrika, waar we suikerplantages bouwden. We koloniseerden het als Nederland niet echt, maar er is natuurlijk wel een geschiedenis, waaronder iets met bastaard kinderen. Prachtig en leerzaam.

Om mijn Deens weer een beetje op te vijzelen voordat ik naar Kopenhagen ging, keek ik het eerste seizoen van ’the Legacy’ op Netflix. Een leuke serie, eens niet zo dark als de meeste Scandinavische series die ik tip haha.

Samen met le bf raakte ik overigens helemaal verslingerd aan een andere serie: Inventing Anna. Iemand ook fan? Wat een goede serie!! Hier de trailer:

Wat heb je gemist?

Niet zoveel! Ik maakte een leuke lijst (vind ik dan) met mijn lievelings kookblogs. Waar haal ik de meeste inspiratie vandaan? Verder deelde ik weer een leuke hotspot: Fiore. En dus het recept voor de Mexicaanse salade, echt een topper als je het mij vraagt.

Voor de komende tijd staan er wel weer wat blogjes op de planning, alhoewel mijn agenda ook al wel weer akelig volgepland is haha. Wel minder werktripjes gelukkig, dus wie weet. Hopelijk tot gauw weer!

En wie tot hier heeft gelezen, chapeau! Hoe is het met jou?

Comments: 4

 • reply
  mei 1, 2022

  Wat een maand. Canada ziet er zo prachtig uit. Tof dat je wat langer kon blijven met collega’s. De ups en downs maakten er wel een rollercoaster van zeg. Hoe gaat het nu met je vinger? Oranjetompoucen mis ik met Koningsdag. De roze zijn gelukkig wel af en toe in de AH te vinden. Kan ik je volgend jaar niet inhuren voor een levering in Antwerpen? ?

 • reply
  mei 3, 2022

  Wat tof dat je zoveel kunt reizen voor je werk én dat het eindelijk weer mogelijk is! Hoewel je trip naar Canada me vrij koud lijkt, lijkt het me ook heel gaaf om daar een week door te mogen brengen 🙂

 • reply
  mei 3, 2022

  Ha een ware rollercoaster de afgelopen maand! Wel heeel tof dat je voor werk naar Canada en Kopenhagen mocht 😀
  Ik hoop dat je duim snel weer opknapt zeg, wat naar.
  Je vaas ziet er iig heeeel gaaf uit 😀 Wauw! Ben heel benieuwd naar het resultaat!

Post a Comment