In sicilie

Little bit of… Mei en Juni 2022 – Rollercoaster continued

Joehoe! *Blaast stof van de blog* Ik leef nog! Volgens mij is heel blogland een beetje druk met andere dingen, maar hier ook hoor. Excuus excuus. Ik beloof altijd meer te gaan bloggen en dan gebeurt er weer van alles. Maar nu had ik het zo gemist, dat ik het niet meer tegen kon houden. Er komen dus weer allerlei blogjes aan, te beginnen met mijn dagboekje van mei en juni. Want waarom was het hier eigenlijk zo stil?

Op vakantie naar Sicilië

Allereerst was ik gewoon lekker met mijn billen in Italië. Le bf en ik vertrokken voor 9 dagen naar Sicilië begin mei en dat was heerlijk! Korte samenvatting: Goed eten, lekkere wijn en mooie natuur. We moesten ervan op dieet achteraf, HAHA. Dan weet je dat het een goede vakantie was. Anyhow, ik heb ook al een fijne travelguide geschreven over Sicilië met al onze avonturen, dus stay tuned. Hier alvast wat jaloersmakende kiekjes:

Mislukte en weer gelukte DIY avonturen

Tijdens onze vakantie, die ook deels thuis plaatsvond, hadden le BF en ik weer eens een klus plan. We wilden graag een hor voor het slaapkamerraam, tegen de muggen. Bij de ALDI hadden ze een mooie aanbieding, dus wij sloegen onze slag. Bij een hor moet je altijd aan zoveel dingen denken: hoe dik is je rolgordijn, wil je een schuif hor of een vaste, wat past er allemaal? He-le-maal voorbereid kochten wij dus een vaste hor die precies achter het rolgordijn paste. Een ding waren we echter vergeten uit te zoeken: welke kant het raam op gaat en dat dat dus uitmaakt voor je hor. HAHA!

Nadat we dus 3 uur lang dat ding op maat hebben gemaakt – waar uiteraard 1 uurtje voor stond – kwamen we er achter dat ons raam de verkeerde kant op ging. En hij dus niet paste. Overigens kwamen we er tegelijkertijd ook achter dat ons raam MEGA scheef is hehe. Maar nu zaten we dus met een hor….

Heel McGyver achtig – mijn pa zal trots op me zijn – ging ik op strooptocht op het wereld wijde web naar een oplossing. Filmpjes kijken van installatie van horren en dat soort zaken. Ik ontdekte dat er schroeven waren die je in het kozijn kon schroeven om je hor in vast te klemmen. Aan de binnenkant (en dat wilden we). Yay! Een week later konden we daarom gelukkig alsnog onze hor installeren en was het toch geen weggegooid geld/tijd. Satisfaction.

We gingen ook weer eens dansen

Voor wie dat niet meer weet; ooit was ik een swingdancer – prepandemie. Vrij fanatiek, we gaven zelfs les enzo! Miss C gooide nogal roet in het eten, maar le BF en ik besloten dat het weer tijd was om de dansschoenen onder het stof vandaan te halen. Niet alleen hier ligt stof 😉

We vertrokken naar Breda, waar het Breda Jazz festival was (ons lievelingsfestival van het jaar: overal de hele dag live jazz muziek). Daar gingen we naar een optreden van een band waar ook een danszaal was ingericht en dansten weer de hele avond. Ik kon het nog! Wel wat roestig, maar oh wat gaf dat weer een grote smile op mijn gezicht.

Ik kookte en (potten)bakte wat af

Net als de vorige maanden gold: als het druk is in mijn hoofd, dan moet er iets uit mijn handen komen. Dus ik kookte mezelf suf en ging lekker pottenbakken. Wat kooksels:

Saladetijd brak aan en ik experimenteerde met wat salades. Je moet toch wat als je van die mooie saladeschalen hebt gepottenbakt

Love salades met meerdere structuren en smaken.

Mmm deze was ook erg geslaagd. Met geroosterde venkel en rode ui. Yum!

Dit is denk ik mijn favoriet. Ik wil hem steeds maken voor de blog, maar hij is dan al op voordat ik er foto’s van kan maken. Hihi. Hier was er nog een mini restje over dus dat ging gauw in een schaaltje voor een foto. Het is een geroosterde bloemkool salade met edamame boontjes, hazelnoten, granaatappelpitjes en een tahini dressing.

Ook maakte ik voor het eerst de vegetarische zalm met dit recept van Maura. Echt niet slecht! De structuur is vooral heel goed, de smaak is wat mild.

Ook probeerde ik een soort hartige “danish” te maken, uit mijn brunch kookboek, maar daar moet ik nog even wat aan schaven haha. Het was op zich lekker, maar ook wat droog en dat komt uiteraard omdat ik prefab croissantdeeg had gebruikt ipv zelfgemaakt bladerdeeg, maar wie heeft daar tijd voor in het leven 😉

Oja en in de categorie pottenbakken maakte ik mijn donut vaas af! Dit maaksel was al een tijdje geleden in gang gezet maar ik kon hem nu eindelijk glazuren. Kijk hoe tof met droogbloemen erin:

Leuke dingen in Uutje

In Utrecht is er ook weer veel te doen, en I love it! Zo gingen we naar foodtruckfestival TREK (op een van de dagen dat het niet regende) en ondanks dat het eten nog altijd duur is en weinig, was de sfeer wel super. We mochten zelfs onze vintage (5 jaar oude) TREK glazen gebruiken ipv nieuwe te kopen.

Ook was er een open dag in het centraal museum. Ze zijn aan het verbouwen, dus zijn niet helemaal open, maar deze dag was er een tentoonstelling over gezondheid in de stad door de jaren heen. Er was een band en een markt, maar die viel helaas wat in het (regen)water.

Het kon de pret niet drukken, het blijft een van mijn lievelingsmusea.

Qua nieuwe hotspots bezocht ik er twee! SIS concept, wat eerst SIS bakery was. Hier kun je ontbijten, brunchen, koffie drinken en volgens mij zijn ze zelfs bezig met een diner kaart. Leuke plek ook, op het Willem van Noortplein. Het wordt daar steeds gezelliger in de buurt.

Daarnaast ontdekte ik het plekje Warmoes. Vlakbij station Zuilen in de creatieve hof van Cartesies. Ze hebben een heerlijk terras en ook binnen ziet het er leuk uit:

Overigens is er de komende tijd ook echt weer veel te doen. Ik zou bijna weer een ‘wat te doen in Utrecht in de zomer’ blog schrijven, zoals ik vroeger altijd deed. Zouden jullie dat leuk vinden?

Op werk was het zo-zo

Vorige maand schreef ik al dat ik druk was door allemaal beurs aanvragen om nieuw geld voor onderzoek bij elkaar te schrapen. Nou het slechte nieuws is: ze zijn allemaal afgewezen! Dat was wel even slikken (zacht uitgedrukt), want het was bijna een half jaar werk. Wellicht was het daarom ook wat stiller hier. Goed, zo werkt het helaas in het (onderzoeks)leven; volgend jaar nieuwe kansen. Je weet nooit waarom ze het afwijzen, of het slecht was of gewoon niet hun interesse dit jaar. Dus ik probeer het volgend jaar maar nog eens.

Naast alle jammerlijke afwijzingen was het wel enorm druk met veel werkactiviteiten. Het leek wel inhaalslag na covid! Ik presenteerde op meerdere congressen, ik gaf een cursus wetenschapscommunicatie in Utrecht en tot slot mocht ik vragen stellen op iemands promotie verdediging (in de commissie!). Ik reisde dus wat af, maar zag daardoor wel het toffe nieuwe depot boymans van beuningen in Rotterdam en nu wil ik daarheen.

Depot Boymans <3

Ik zag/las/luisterde/speelde

Op vakantie luisteren le bf en ik podcasts; dat is echt onze lievelings voor tijdens de autorit. We begonnen aan ‘El Tarangu’ en waar we eerst beiden dachten “we zijn niet zo van het wielrennen” werden we er meteen in mee gezogen. Want het ging eigenlijk helemaal niet over wielrennen. Een super spannende podcast.

Ik las ook heerlijk een aantal boeken. Helemaal volgens de rage las ik ‘Daar waar de rivierkreeften zingen‘ en ik zat er meteen in. Wat een prachtboek.

Ook las ik een typisch ‘zomerboek’: Lessen in Chemie. Over een vrouw die in de jaren 60 probeert om wetenschapper te zijn (wat nogal veel roering gaf). Pijnlijk om te zien dat een aantal van deze hele ouderwetse problemen nog steeds niet opgelost zijn.

Qua kijkactiviteit keek ik vooral heerlijke trash tv omdat mijn brein niet veel anders aankon. Kopen zonder Kijken is weer op tv (en zeker nu we ons in de huizenmarkt aan het storten zijn is dit erg vermakelijk) en mijn guilty pleasure Obese, waar mensen onnoemelijk veel afvallen (of niet). Goed, dit staat dus nu openbaar op het wereldwijdeweb. Nee ik kijk niet alleen intelligente dingen 😉

Tot slot nog wat spelletjes tips! Ik kocht nieuwe speelblokken voor Keer op Keer én voor Clever. Mega leuk en weer wat anders. Aanrader!

Als jullie nog steeds lezen, petje af! Het waren me de maanden wel. Maar ik vond het heerlijk dit weer te schrijven.

Dank dus voor de aandacht weer en nu ben ik benieuwd: hoe gaat het met jou?

Comments: 9

 • reply
  juli 3, 2022

  Leuk om nog eens een update te lezen! Het is me ook opgevallen dat blogland wat slaapt (al gaat het nu weer beter denk ik). Naast dat er weinig te lezen viel, merkte ik het ook aan de reacties op mijn eigen blogs :p
  En ik snap dus niet hoe je die vaas zo perfect hebt gekregen hé. Zo mooi!

 • reply
  juli 3, 2022

  Wauw dat klinkt als een bewogen tijd. Jullie vakantie ziet er iig heerlijk uit 😀 En ik moest wel lachen om die hor, ik ben ook zo… en zou dan ook niet los kunnen laten dat het niet werkt en een oplossing MOETEN vinden. Heerlijk herkenbaar 😉

  Die vaas is zoooo gaaf! Echt heel tof 😀

  En balen van je werk zeg, kan me voorstellen dat dat even slikken is… hopelijk volgend jaar beter ja!

 • reply
  juli 4, 2022

  Balen dat je aanvragen voor subsidies allemaal zijn afgewezen, vooral als er zoveel werk in zit. Gelukkig heb je de afgelopen maanden wel kunnen genieten van een vakantie 🙂 En die vaas, zo tof!

 • reply
  juli 8, 2022

  Die maaksels van jou, hoe mooi?! Ik ben gek op all things ceramic; zo leuk dat je daarmee bezig bent 🙂 Ik hoop dat dat je dus ook wat positiviteit heeft gegeven na al die afwijzingen.. Dat moet echt rot geweest zijn.. Hoop dat de volgende kans(en) die je/jullie krijgt/krijgen meer op gaan leveren! En wat een fijne kiekjes van jullie vakantie. Onze vakantie in Portugal (ben net terug) was precies zo, dus ook wij moeten op rantsoen, hahaha. Ik pas straks niet meer in mijn broek denk ik, hihi. Maar het was heerlijk! Ik probeer de laatste tijd ook weer wat actiever de zijn in blogland. Voornamelijk door wat meer te reageren weer, en dus ook meer te lezen. Vind ik heel leuk en het inspireert me dan ook weer om zelf in de pen te klimmen. Fijn om ook weer een update van jou te lezen! (: Veel liefs!

Post a Comment