juli 2022

Little bit of… Juli 2022 – Een rustig maandje

Juli was een rustige maand. Als ik door mijn foto’s scroll, weet ik bijna niet meer wat ik heb gedaan, hihi. Hoogtepunten? We vierden le bfs verjaardag en gingen uit eten in het kleinste restaurant van Nederland. Zo cute! Ook ging ik aan de slag met een leuke muurschildering. Lees gauw verder…

Pottenbakken in het zonnetje

De maand begon goed met veel mooi weer. De eerste zaterdag van juli had ik een pottenbaksessie geboekt, en omdat we maar met z’n tweeën in het atelier waren, konden we de wielen heerlijk buiten zetten en in de zon draaien. Hoe perfect. Ik ben bezig met wat kopjes in opdracht, en kon daar dus mooi mee aan de slag. Ook maakte ik nog zo’n donutvaas, van laatst. Best pottenbak sesh ever.

Hotspots in Uutje

Ook bezocht ik weer wat nieuwe hotspots! De vaste rubriek in mijn dagboekje. Allereerst ging ik op visite bij Anne & Max, in de nieuwe locatie SYP. Deze zit in de Sijpestijnkade woontoren naast Utrecht Centraal en ik moet zeggen, ze hebben er echt iets moois van gemaakt!

Meestal grap ik over Anne & Max dat ik daar ga zitten als ik rustig wil werken en nooit om een bestelling wil worden gevraagd 😉 Maar het personeel op deze locatie deed echt zijn best en de lunch was mega uitgebreid. Ik was vooral verrast door de zitjes (en vergaderzalen) boven, hoe mooi!

Ook bezocht ik weer een x de Noordertuin (binnenin hotspot Steck) en dat is ook echt altijd genieton. Ik denk dat ik daar binnenkort maar eens een aparte hotspot blog aan ga wijden.

Voor le bfs verjaardag boekten we een diner bij ‘C’est ça’, een Frans buurtrestaurant in Wittevrouwen. Het leuke van dit restaurant is dat ze elke dag een vast menu hebben, en je alleen hoeft aan te geven hoeveel gangen en of je vegetariër bent. Vegetarisch Frans eten? Dat klonk naar meer. Het was een heerlijk diner met goed gezelschap.

Het kleinste restaurant van Nederland

Naast Utrechtse hotspots bezochten we ook een hotspot in de buurt van uutje, namelijk in IJsselstein. Hier bevindt zich het kleinste restaurant van Nederland, Kingsdish, een Indonesisch restaurant. Onze boeking heeft al een hele geschiedenis, want in 2021 hadden we dit al eens geboekt voor mijn schoonmoeders verjaardag. Toen werd het gecancelled want lockdown. Kerst 2021 hadden we het weer geboekt voor het familie kerstdiner van mijn gezin. Weer gecancelled want lockdown. Drie keer is scheepsrecht, dachten we, dus we boekten het dit keer wéér, maar dan voor mijn schoonvaders verjaardag. En yay, het ging door!

Het restaurant zit in een oud sluiswachtershuisje en er passen maximaal 15 mensen in. En dan zit je echt bil aan bil hoor. Het eten was heerlijk en de eigenaren/koks/bediening super lief. Een aanrader!

Ik stofte mijn schilderspullen af

Vroegah (een van mijn vele hobbies) schilderde ik best veel. Er hangen een aantal eigen werken in onze woonkamer, maar het is al even geleden dat ik echt iets schilderde, behalve kerstkaarten haha! Maar ik kreeg een (heel leuk) verzoek voor het schilderen van iemands kinderkamer en zo geschiedde: ik stofte mijn schilderspullen af en ging flink op pinterest aan de inspiratie zoektocht. Ik raakte geïnspireerd door de jungle kamer die Daisy (van alldayeverydaisy) eens schilderde en gelukkig was het enthousiasme wederzijds. Dus oefende ik op giraffen tot ik er bij neerviel en maakte ik vast een beginnetje. Er moet nog wel een aantal dagen aan verder gewerkt worden, maar ik vond het echt leuk om weer te schilderen! Ik vond het wel spannend dat het voor iemand anders is (want voor jezelf kun je uiteraard minder kritisch zijn hehe) maar ook wel heel leuk en een eer. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat straks <3

Noemenswaardige zomersalades want het is heet

In juli zweetten we ons ook allemaal het *&#*# dus at ik veel salades. Ik maakte deze fav Mexicaanse salade, een ongelooflijk lekkere watermeloen salade van Ottolenghi en een thaise noodlesalade van Jamie.

Nog meer noemenswaardig: mijn droom kwam uit en ik kocht een kitchenaid!

Al jaaaaaren wil ik een kitchenaid. Omdat die krengen duur zijn (het zijn de natuurlijk de apples onder de keukenmachines) bedacht ik al heel lang geleden een grappig spaarplan, waar ik 25€ per maand wegzette op een spaarrekening. Ik had er al een hele tijd niet op gekeken en was het al bijna vergeten, maar ineens was er een goede aanbieding bij de Bijenkorf én had ik het geld bij elkaar! Wat een gouden combi.

En daar is ze hoor. Mijn nieuwe werkpaard. Ik maakte er al bagels mee en dat voelde heel vreemd: je hoeft dus zelf niks meer te doen aan kneden. Haha! Daar heb ik dr ook voor, maar ik voelde me even verloren. Stay tuned voor alle broodrecepten!

Een dagje toerist in Utrecht uithangen

Er kwamen (internationale) vrienden op bezoek en we hingen de toerist uit. Gelukkig had ik net mijn overzicht klaar met alle dingen die er te doen zijn in Utrecht in de zomer, dus konden we meteen wat uitvoeren. We brunchten bij Dagger, dronken een drankje bij de Parade en liepen heerlijk langs de grachten en singel. Onderweg kwamen we nog een grappig huis tegen met voeten in het raam. We sloten de dag af met een diner bij het Badhuis en de dag was perfect. Super leuk!

Wat ik las/zag/luisterde

Ik las weer een aantal boeken:

 • Buitenleven – Nina Polak. Over een Amsterdams stel dat verhuist naar het platteland van Groningen. De een trekt het beter dan de ander, verder zal ik geen spoilers geven. Herkenbaar (want wie heeft dit tijdens corona niet geroepen) en leest lekker weg
 • Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Deze zag ik al een aantal x op Goodreads voorbij komen. Interessant, ik moest er even inkomen, maar wel een heerlijk zomerboek

Ik bingede uiteraard het nieuwe seizoen van Virgin River. Het was veel te snel over!

Dat was het weer voor deze maand! Ik ben weer eens ouderwets op tijd. Hoe was jullie juli? (punintended)

Comments: 4

 • reply
  juli 31, 2022

  Klinkt als een fijne maand, ook als het misschien geen heel spannende was. Pottenbakken in de zon klinkt inderdaad ideaal. Ben ook wel benieuwd naar het kleinste restaurant van Nederland nu en hoe het er van binnen uitziet 🙂

 • reply
  augustus 3, 2022

  Zo schattig, dat restaurant! En hoera voor je Kitchenaid! Goed idee om maandelijks zo’n klein bedragje te sparen. Ik heb voor m’n moederdag dit jaar ook zo’n machine gekregen (een roze maar van Maxima) en ben er ook zo content mee! Ik haat het om deeg aan m’n handen te hebben dus dit is ideaal :p

 • reply
  augustus 4, 2022

  Dat restaurant ziet er zoooo cute uit 😀 En die kitchenaid is ook een geweldige aanwinst woehoe!
  Ben ook heel benieuwd naar je muurschildering, wat leuk dat je dat doet 😀

Post a Comment