Little bit of… Oktober 2022 – van alles en nog wat en ook niks

Oktober was aan de ene kant een saaie maand, maar aan de andere kant ook mega druk. Hoe dat kan? Well, ik weet het eigenlijk ook niet zo goed haha! Ik ga proberen jullie mee te nemen door mijn avonturen.

Corona update

Aan het einde van vorige maand liet ik jullie achter in brainfog, een souvenirtje van Miss C. Gelukkig trok in oktober de mist wel langzaam weg en kon ik in ieder geval mijn zinnen weer fatsoenlijk afmaken. Toch merk ik dat ik er nog niet helemaal ben hoor! Ik liep daarna namelijk weer veel te hard van stapel op werk en het suizen in mijn hoofd is weer een beetje terug. Nog even op de rem dus de komende tijd en vandaar ook de radiostilte hier…

Mijn hoofdactiviteit: huizenjacht

Naast beter worden van miss C en werken, steek ik de rest van mijn energie voornamelijk in onze huizenjacht. Le BF en ik zijn in alweer al een tijdje serieus huizen aan het bezichtigen, maar so far no luck. Maar wat kost dát veel tijd en energie zeg. Eerst moeten we enthousiast worden van een huis (wat uberhaupt al in de categorie ‘betaalbaar en juiste locatie’ moet vallen). Dan is de volgende stap een bezichtiging plannen, documenten doorspitten en daardoor nog enthousiaster worden. Dan bezichtigen we en moeten we nadenken of we het wat vinden ja/nee. En elke keer weer die teleurstelling als het tegenvalt. Want boy wat vallen veel huizen tegen. De foto’s zijn sowieso allemaal gephotoshopped. En dan kan ook de buurt, de staat van het huis, de prijs nog tegenvallen. Er kan van alles zijn en meestal is dat er ook! En na elke bezichtiging denken we vol teleurstelling ‘nu nemen we pauze’ en voor we het weten zien we weer iets wat wellicht wel leuk is. En dan begint alles weer opnieuw. Steeds moeten we ons werk eromheen plannen (want bezichtigingen zijn alleen maar doordeweeks overdag). Tja. Vandaar dus dat ik voor mijn gevoel heel veel deed deze maand, maar aan jullie heb ik vrij weinig te vertellen!

Wat deed ik nog meer in oktober?

Ik dacht heel weinig, maar toen ik begon met typen en door mijn foto’s scrolde bleek ik nog best veel te hebben gedaan. Niet gek dat ik me een beetje moe voel, haha!

Allereerst genoot ik van het weer en de herfst en wandelde in het prachtige Amelisweerd. Het weer was natuurlijk veel te onnatuurlijk voor de tijd van het jaar, maar lekker was het wel.

Ook sprongen we op een vrijdagavond spontaan op de fiets naar Springhaver en aten daar gezellig wat (dat is echt leuk in het Springhaver cafe!) en keken een prachtige film: ‘Entre Deux Mondes’. Love deze spontane avonden!

Samen met een vriendinnetje deed ik een hele leuke workshop ‘droogbloemen’ van de Pluktruck bij Steck. Van droogbloemen maakten we een toffe krans. Ik ging er heen met weinig verwachtingen (want ik ben niet echt een goede bloemschikker), maar vond het echt mega leuk! Lekker fröbelen, iets creëren met je handen, love it.

Ook bezocht ik op een doordeweekse dag Tivoli voor het concert van Ásgeir, een IJslandse dromerige zanger. Mocht je hem niet kennen, zoek hem op op spotify:

Ook organiseerde ik deze maand samen met een collega een taartenbakwedstrijd op onze afdeling. Vorig jaar wonnen wij de schoonheidsprijs met ons ‘anatomisch hart’ van taart en als dank mochten wij dit jaar organiseren. We planden het in oktober en maakten het thema Halloween. En echt iedereen had zo zijn best gedaan, ongelooflijk! Er waren 10 teams en 10 juryleden en minstens 40 collega’s die kwamen proeven voor de publieksprijs. Wij bakten weer in hetzelfde team en dit x het recept van de honingtaart van Zeinab, van Heel Holland Bakt 2022. En yum wat was die lekker! We bedekten de taart met gecrushte Oreo en maakten botten van rice crispies en fondant om er een soort eng opengewerkt graf van te maken. Creepy maar de taart was geweldig. Ik heb er ook nog een foto bij gedaan van hoe de taart er binnenin uit zag:

We deden een proefbak avond en dit is de ‘mini’. Zo ziet ie er dus uit van binnen! 14 afzonderlijke lagen….

Wat ook heel tof was deze maand: we gingen voor le bfs werk slapen in een nieuw hotel in Amsterdam: Pillows Maurits at the Park. Dit keer mocht ik ook mee, en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen; hoe vaak kom je nu in een 5 sterren hotel? Het hotel was prachtig en het eten was ongelooflijk lekker. Het was echt een avondvullend programma, alles werd prachtig geserveerd op super mooi keramiek (de pottenbakker in mij heeft alles natuurlijk uitgebreid uitgecheckt) en we hebben echt een leuke avond gehad.

Tot slot bracht ik ook nog een bezoekje aan een Scandinavische beurs. Dit had ik op insta gespot en het leek me wel leuk. Het was een soort pre-kerstmarkt en eigenlijk vooral heel kneuterig haha maar wel leuk om alle mooie Scandinavische kleding en interieurdingetjes te spotten. Ik ging naar huis met alleen iets kleins voor kerst, dat laat ik wel zien als de kerstboom er staat. Verder heb ik niet eens foto’s gemaakt! Dan maar een foto van de boswandeling die we daarna maakten bij landgoed Beerschoten:

Ik zag / las / luisterde

Ik las weer eens ouderwets een boek in één dag uit: De eerste maandag van de maand van Peter Zantingh, een Utrechtse schrijver.

Verder stopte ik met het boek ‘my year of rest and relaxation’, wat ik begonnen was vanwege de booktok hype. Een vreselijk boek, ik kon de hoofdpersoon niet uitstaan haha!

Ik keek: Die Kaiserin, een nieuwe serie over keizerin Sissi. Nog meer mensen hier die elke kerst tot in den treurnis Sissi keken op NPO? Anyway, dit is een prachtige nieuwe serie, ga hem kijken!

Dat was het eigenlijk al… Mijn hoofd staat vooral naar slapen en verder werk ik alleen. Saai he? Hopelijk gauw weer meer updates!

Comments: 3

 • reply
  november 6, 2022

  Huizen bezichtigen kost veel energie he. En steeds dat enthousiasme dat zich opbouwt en vaak weer in een teleurstelling eindigt. Ik hoop dat er snel iets moois voorbij komt, dat het voor jullie is. Een nacht in een 5-sterrenhotel zou ik ook geen nee tegen zeggen. Ziet er heerlijk uit! Wel rot dat je de gevolgen van corona nog steeds merkt. Luister goed naar je lichaam en take care!

 • reply
  november 9, 2022

  Wat een weertje was het die maand he!
  En oef huizenjacht, wat een gedoe he? Het is een ellende in deze tijden… hoop dat er snel iets op jullie pad komt, wat ook nog een beetje betaalbaar is ?
  En die taart… waaauw!

 • reply
  november 11, 2022

  Ik ben ook naar Die Kaiserin beginnen kijken :-). De oude films zitten in mijn geheugen gegrift, heerlijk jeugdsentiment. Hopelijk vinden jullie toch een huis dat de moeite waard is!

Post a Comment