Little bit of… November & December 2022 – gelukkig hebben we de foto’s nog

Hee hallo daar, en een gelukkig nieuwjaar van mij en mijn foggy brein. Je leest het goed; brainfog still going strong. Vandaar ook de radiostilte hier op de blog. Met mijn extreem korte termijn geheugen bedacht ik wel eens om een blogje te schrijven, maar tegen de tijd dat de laptop opengeklapt was, was ik dat alweer vergeten. Haha! Ik kan er wel om lachen. Mijn werkgever denk ik iets minder. Goed. Een kort overzichtje met highlights van november en december. Gelukkig heb ik de foto’s nog, dan kan ik terugzoeken wat ik ook alweer allemaal deed.

In november ging ik voor het eerst live naar een cabaretier. Ronald Goedemondt welteverstaan. Ik was wat sceptisch, want cabaretiers vinden zichzelf uitermate grappig, en ik meestal niet. Maar het was leuk! Sowieso was ik al super trots dat ik kaartjes had gescoord voor le bfs verjaardag eerder dit jaar. Goedemondts tickets zijn namelijk op de dag van verkoop vaak al uitverkocht, dus het was 200x refresh tot ik in het systeem zat, en natuurlijk was er toen alleen nog in Zutphen plek. Well, Zutphen it was. Samen met collega’s (die toevallig ook in Zutphen terechtkwamen voor deze avond) aten we super lekker Indisch eten, en genoten we van de show. Vooral de sketch over het te kleine badkamerprullenbakje was goed.

Wat ik verder deed in november? Even terugscrollen hoor. Ah ik bakte veel brood en ontbijtjes (as usual), en deelde het broodrecept ook eindelijk hier.

Verder maakte ik de babykamer bij m’n zusje af. En net op tijd ook, want eind november werd mijn nichtje geboren <3 Jeej!

Ik ging weer eens naar de IJhallen met mijn zusje. Precorona en emigratie deden we dat regelmatig, en nu was het weer hoog tijd. Het was net als altijd: koud, winderig, en veel te veel aanbod. Haha! Ik vond er niks leuks, maar de poffertjes smaakten nog altijd lekker.

Tot slot pottenbakte ik natuurlijk ook nog, ik glazuurde mijn mooiste werken ooit:

In december hadden we voor het eerst een ‘julefrokost’. Dit is een typische Deense kerstlunch met veel schnaps en roggebrood, en het plan hiervoor was al jaren in de maak. Door Miss Rona was dit natuurlijk al even van de baan, maar dit jaar was het eindelijk zover. Wat ik me er nog van kan herinneren (en dit x door de schnaps 😉 ) zijn vooral de liedjes die nooit meer uit je hoofd gaan. En het heerlijke roggebrood! Nomnom. Volgend jaar zeker weer.

Verder ging ik in december een week naar Alicante voor werk. Ik was uitgenodigd om te komen spreken op een congres, en dat is altijd leuk, maar ook CO2 vretend. Ik had nog uitgezocht of ik met de trein kon, en op zich kon dat, maar dat was helaas echt 500€ en 2 dagen reizen. Waarom zijn treintickets zo duur en ingewikkeld? Om de CO2 goed te maken, besloot ik langer te blijven, en er een workation van te maken samen met le bf. We boekten een toffe loft op airbnb en werkten vanuit daar. Het was 20 graden, precies in die week van de vrieskou in Nederland, en in onze vrije tijd zaten we op het strand of in de wijnbar. Helemaal prima. Het congres was leuk, mijn presentatie ging goed, en het was een goede week opladen voordat de laatste werkweek begon.

December eindigde uiteraard met kerst en feestdagen. Met kerst kookte ik met mijn zus en moeder een 3 gangen diner voor 10 man. We maakten een super lekkere pastinaak-prei-soep met hazelnoten en pastinaakchips. Mijn moeder maakte aardappel-oesterzwam gratin en mijn zus bereidde 3 hele kippen in de oven. Ik stortte me op het vega hoofdgerecht. Knolselderijsteak van Ottolenghi. MMM. Dat was echt super lekker. Als dessert maakte ik deze carrotcake roll.

Tweede kerstdag spendeerde ik bij de schoonfam, waar we cadeautjes uitwisselden en Ticket to Ride speelden. En daarna had ik lekker een weekje vakantie! Op mijn to do lijst stond niets meer dan koffie drinken en boeken lezen. En dat heb ik dan ook gedaan.

Toch nog even over die brainfog

Nog een klein stukje over mijn brainfog, die wil dus maar niet helemaal weg! De beste omschrijving hoorde ik laatst: “Het is alsof je eerst een iphone 13 pro was, en nu een oude iphone 4 met een slechte batterij. Je laadt maar tot 80% op en loopt ook nog eens snel leeg tot 1%. Maar het echte leven heeft geen powerbank om mee te slepen”.

Mijn leven is dus momenteel een beetje saai, want als ik teveel doe, dan stribbelt mijn hoofd tegen. Sommige mensen met long covid hebben de ‘lichamelijke versie’ waarin ze de trap niet op komen. Bij mij is mijn brein oververmoeid. Jammer, want ik hou helemaal niet van sporten, maar dat gaat dus prima bij mij. Haha! Covid is messing with me. Maar omdat ik niet alleen maar wil werken en slapen (dat is wat ik tot nu toe vooral deed), ga ik de komende maanden aan de slag om mijn activiteiten beter te plannen en ook weer wat leuke dingen te doen. Hopelijk kan ik dan langzaam herstellen. Ik weet nog niet of ik er meer over wil of ga schrijven, maar wie weet. Ik wilde er hier toch niet niets over zeggen.

Wat ik zoal keek / las / luisterde

Ik keek lekker veel series, want daar is het het seizoen voor.

Een leuke kerstserie vond ik: Julestorm. Noors, met de hoofdrolspeelster van ‘Hjem til Jul’. Zo jammer dat die geen vervolg krijgt, maar dit was een goede vervanging.

Uiteraard keek ik ook het nieuwste seizoen van ‘The Crown’ en ook de documentaire ‘Harry and Megan’. Super mooi gemaakt die laatste en helemaal niet zo negatief over het koningshuis als men zegt. Gewoon eerlijk (denk ik? wat weet ik er van).

Tot slot keken we de 2e film van ‘Enola Holmes’. Vermakelijk.

Ik las een dikke pil: De grote cirkel, van Maggie Shipstead. Over de eerste vrouwelijke vliegeniersters. Ik moest er even inkomen, maar daarna kon ik hem niet meer wegleggen.

Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad en fijn dat jullie er nog steeds zijn, zo in 2023! Iemand nog goede voornemens?

Comments: 7

 • reply
  januari 1, 2023

  Ik wil proberen om mee te doen aan de Go Outside 23in23 van Gretchen Rubin, elke dag minstens 23 minuten buiten komen, want het is misschien een beetje beschamend om te zeggen, maar ik kom daar zeker niet elke dag aan.
  Voor de rest probeer ik vooral te leven volgens ‘goed is goed genoeg’.
  En natuurlijk weer veel lezen in 2023.

 • reply
  januari 1, 2023

  Wat rot dat je nog last hebt van brainfog. Ik hoop dat je toch snel verbetering zal merken. Ik wens je een gelukkig en gezond 2023. Ik heb geen voornemens, maar wel een lijstje met dingen die ik graag zou doen. Hopelijk kan ik er aan het eind van het jaar als ik terugblik heel wat afstrepen.

 • reply
  januari 2, 2023

  Wat vervelend dat die brainfog zo aan blijft houden en je dus steeds rustig aan moet doen! Ik hoop dat het beter wordt in 2023 en dat je een fijn jaar tegemoet gaat 🙂

 • reply
  januari 2, 2023

  Ahhh shit zeg wat rot die brainfog! (oeps typte frog, laten we hopen dat die er niet zit ;)) Ik hoop dat dat snel een beetje wegtrekt, want dit lijkt me ook niks!
  Het ziet er in ieder geval wel uit als een fijn dagboekje en je pottenbaksels zijn zoals altijd weer te gek! Ik heb me weer aangemeld voor een cursus ook (of ja voor de wachtlijst, huil).
  Alicante ziet er niet verkeerd uit 🙂 Fijn dat Spaanse weer in de winter he haha.

 • reply
  januari 6, 2023

  Balen van die brain fog seg, dat lijkt me echt super lastig. Had er ook nog nooit van gehoord dat het een gevolg van covid kon zijn. Lijkt me boeiend als je er iets over wil schrijven maar hoeft uiteraard niet. Ik hoop voor je dat het weer beter gaat! Zijn er dingen die je kan doen om het ‘herstel’ sneller te laten gaan?
  Je pottenbakspullen zien er ook weer erg mooi uit! Lijkt me zo bevredigend om het eindresultaat te zien maar ik denk dat ik niet het geduld zou hebben om potten of schaaltjes ofzo te maken :p

Post a Comment