la roche en ardenne

Little bit of… Januari 2023 – De nieuwjaars challenge die januari heet

Dit jaar deed ik mee aan de nieuwjaarschallenge ‘januari’ 😉 Het was me weer een lange, saaie en druilerige maand! Warmer dan ooit. Regenachtiger dan ooit. Dat soort dingen. Maar er waren ook leuke dingen! Zo zat ik de eerste week heerlijk in de Ardennen, testte ik een nieuwe Utrechtse hotspot en werd er weer veel lekker gekookt hier in huis. Het is een kort dagboekje, maar ik gooi hem maar online voor wie hier nog is. Lees je mee?

Een week in de Ardennen

Direct na oud&nieuw stapten we bij vrienden in de auto, op weg naar La Roche en Ardenne. Daar deden we een fijn midweekje niets anders dan wandelen, racletten (zie mijn geconcentreerde kaas schraap hoofd hieronder) en chillen. Wat een fijne manier om het jaar mee te beginnen! Januari is meestal toch zo’n lange maand niks voor m’n gevoel, dan kun je er maar beter een kwart van vakantie houden. Wat kiekjes:

Kookperikelen

Dit jaar geen veganuary, maar wel gewoon lekker aan de kook. Zo stond er al een tijdje gegrilde spitskool op mijn ’to cook’ lijst, ik was lekker geinfluenced op insta. Dus kookte ik gegrilde spitskool volgens recept van Ottolenghi en wow, wat een smaak explosie. Vooral de saus <3 (die staat dan weer niet op de foto).

Ook maakten we shakshuka met mozzarella uit ons ‘Melbourne Brunch’ kookboek, wat we aten met zelfgebakken brood. Dit zijn toch de betere weekenden:

Minder geslaagd was deze poging tot oven-baked oats, naar recept van Chickslovefood (ik link hem even zodat je weet wat je niet moet maken hehe). Het leek wel cement! Ik heb dus serieus een ander ontbijt gemaakt, zo smerig was het. Ik weet dat het concept ‘oven gebakken havermout’ lekker kan zijn, dus ik probeer binnenkort weer een nieuw recept!

Tot slot spendeerde ik bijna een heel weekend aan een recept voor zoete aardappel pancakes, uit het boek Nopi van Ottolenghi. Het deeg bleef maar schiften! Uiteindelijk gaf ik op en volgde ik gewoon het recept (dus zonder vervanging van melk en boter met iets vegans) en toen werkte het. Hehe. Met bakken kun je toch niet altijd teveel ingrediënten aanpassen 😉

Het was lekker, maar of het de 2 uur koken waard was?

Een goed begin van mijn goede voornemen

Al jaren staat dit op mijn lijstje, maar dit jaar lukt het me écht: digitaal ontspullen! Elke dag typ ik in mijn foto cloud de datum van die dag in, en zoek ik mijn foto’s uit. Foto’s die ik wil bewaren gaan op een externe harddisk, in mapjes geordend. En de rest gaat weg. Ik heb inmiddels al meer dan 3000 (!!) foto’s weg gedaan. Het leven van een blogger…

Op 1 januari kwam ik meteen mijn foto’s tegen van onze reis naar Nieuw Zeeland in 2019/2020, waar ik al jaren een fotoboek van wil maken. (Voor de lezer die hier al langer is: hij stond eerder al op mijn 21 for 21 lijst!) En dus deed ik dat ook maar meteen/eindelijk. Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest haha! Ik gebruikte voor het eerst de ‘Once Upon’ website (er is ook een app van) omdat ik ook daar veel goeds over hoorde. Het boek maken ging inderdaad makkelijk, maar ik vond het wel jammer dat je alleen vaste foto formaten had, en dat panorama’s gewoon afgeknipt worden ipv over 2 pagina’s verspreid. Maar volgens mij is dat ook het gemak van de site/app: dat je er niet te lang mee bezig bent. En dat klopt! In 2 avonden zat het boek in elkaar gedraaid. Ik vond het wel duur, maar goed, dat zijn volgens mij alle fotoboeken. En nu staat ie eindelijk in de kast!

Volgend project: een fotoboek van ons 1,5 jaar Melbourne avontuur. Vraag me daar nog eens naar over een jaar 😉

Een nieuwe hotspot

Het was al even geleden dat ik een nieuwe hotspot testte, maar le bf wilde hier graag heen: Frontaal little bar. Een nieuw biercafe recht tegenover wijncafe VinVin (in het pand waar eerst Sweetie zat), met biertjes gebrouwen in Breda. Een leuke plek, ze hebben goed fingerfood en het voelde er knus. Goed om te weten: Je moet wel reserveren, dus spontaan aan de bar hangen zit er helaas niet in. Maar zeker een leuke aanwinst in de stad!

Wat ik zag / las / luisterde

We gingen weer eens naar de film en zagen ‘Triangle of Sadness’. Een vrij extreme film maar wel briljant. Ik zal er niet teveel over zeggen behalve: ga hem zien! Hier een link naar de trailer. (ik wilde de trailer eerst insluiten, maar het was niet zo’n charmant beeld iykyk)

Verder begon mijn guilty pleasure tv programma weer: je huis op orde. Waarin mensen hun hele huis wordt leeg gehaald en opgeruimd en geordend weer ingeruimd. Loveit. Goed voor januari haha! Mocht je dit niet kennen, geef het eens een kans. Wij gingen er spontaan ook van uitmesten.

Ik las ‘Bang’ van Lisa Loeb, de cabaretier. Hilarisch, prachtig, leerzaam. Geen zelfhulpboek, maar een luchtig en grappig inkijkje in de wereld van iemand die last heeft van angst.

En nu ben ik begonnen in ‘het paradijs’ van Hanya Yanagihara. Hier las ik eerder ‘een klein leven’ van en daar was ik maanden van onder de indruk. Ben benieuwd naar deze!

Het was kort, maar dit was hem weer. Hoe is het met jullie?

Comments: 3

 • reply
  februari 7, 2023

  Wat fijn dat jullie zoveel gekookt hebben en nieuwe recepten geprobeerd hebben! Dat is altijd leuk om te doen 🙂

 • reply
  februari 13, 2023

  Leuk om te lezen weer! Je kooksels zien er erg goed uit, wanneer begin jij nou je brunchtent? 😉
  Heerlijk zo’n weekje naar de Ardennen!

 • reply
  februari 18, 2023

  Goed idee, dat digitaal ontspullen! Ik zou ook eens door mijn foto’s moeten gaan maar ik stel het altijd uit en aan fotoboeken begin ik al helemaal niet (ook al staat dat echt vaak op mijn lijstjes met dingen die ik graag wil doen).
  Leuk dat jullie in de Ardennen waren! Daar kom ik altijd enorm tot rust 🙂

Post a Comment