Little bit of… September 2023 – baby preps in full swing

Hallo hallo! Ik probeer mijn blogbeloftes maar eens waar te maken en er meteen maar weer een nieuw dagboekje in te gooien – op tijd notabene! Nadat ik jullie begin september bombardeerde met al het goede nieuws van de afgelopen tijd (dank voor alle lieve reacties) beleefde ik namelijk uiteraard weer van alles. Het leven is roerig deze dagen. Maar leuk roerig! Lezen jullie mee?

Ik ging naar de Barbie film

Begin september beleefde ik de avond van m’n leven: ik ging naar de Barbie film! Geen idee wat ik ervan kon verwachten, maar oh jongons wat heb ik gelachen. Ik weet niet of het komt doordat ik van de Barbie generatie ben (we hadden er met 5 zussen best veel thuis), maar ik vond het zo herkenbaar. En heerlijk cynisch. Sorry voor degenen die bij mij in de zaal zaten, maar ik heb echt hardop gelachen de hele film. En natuurlijk maakte ik een ‘selfie in de Barbiedoos’:

Om in het thema ‘kinderspeelgoed’ te blijven; ik ging ook voor het eerst naar het Nijntje museum deze maand! Sinds kort is het Nijntje museum na een grote verbouwing opnieuw geopend in Utrecht en het leek ons leuk om le bf’s nichtje mee te nemen met haar kids. Ik moet zeggen dat ik het wel wat overweldigend vond haha al dat kindergeweld (of eerder al die over-actieve ouders die hun kind zo publiek educatief willen opvoeden), maar het was leuk, zeker voor de kleine van 3 die mee was. Wij gaan er over 3 jaar wel weer heen met de onze 😉

Babypreps en Babymoon

Deze maand stond sowieso in het teken van onze baby, want niet alleen deden we de publieke aankondiging hier en op the gram, maar ook hadden we halverwege de maand 2 weken vakantie, waarvan 1 babyprep-week. Wat moet je veel voorbereiden als er zo’n mini in je leven komt! Zo bezochten we samen een babywinkel om kinderwagens uit te testen (waarom is er zoveel keus), scoorden we wat meubels voor de babykamer op marktplaats en brachten we een bezoekje aan het consultatiebureau. Hallo volwassen leven. Gelukkig deden we ook leuke dingen voor ons zelf, want er kwam ook een nieuwe stoel in de woonkamer (oke ja want de schommelstoel ging naar de babykamer) en we zijn in love:

Na die week voorbereiden en keuzes maken waren we helemaal kapot haha. Tijd voor echte vakantie! We huurden een autootje een sjeesden naar Denemarken voor onze Babymoon. De laatste vakantie met z’n tweetjes! Ik zal nog wel een uitgebreidere travelguide posten, want ik zit weer boordevol tips, maar hier alvast een paar leuke kiekjes:

Het was echt heerlijk!

Terug van weggeweest: ik las / zag / luisterde

Deze categorie is even weggeweest, maar ik heb zelf niet stilgezeten. Ik las van alles (haalde mijn Goodreads doel al deze maand!), luisterde weer een leuke podcast en zag toffe series. Dus hier is ie weer, mijn lijssie met tips:

 • Ik las de trilogie van Tove Ditlevsen, een Deense -inmiddels al overleden- schrijfster uit de jaren 20-80. In 2020 is haar trilogie voor het eerst in het Nederlands vertaald en heeft sindsdien aan populariteit gewonnen. Ik zou niet kunnen zeggen dat het een enorm vrolijk verhaal is, maar indrukwekkend is het zeker.
 • Verder las ik twee boeken van Sang-Young Park: ‘Liefde in de grote stad’ en ‘Maak me eendimensionaal’. Beide gaan over het thema homoseksualiteit in Zuid Korea, iets wat enorm taboe is – nog steeds. Interessant!
 • Ik las ‘de perfecties’ van Vincent Latronico – op aanraden van de Havermelkelite. Enorm herkenbaar, het gaat over expat zijn en waarom dat wel/niet zaligmakend is. Voor iedereen die als droom heeft om als digital nomad van koffietentje naar koffietentje te reizen: lees dit boek. Ik vond het zelf herkenbaar als ex-expat.
 • In een beetje datzelfde thema las ik het boek ‘OK dan niet’ van Katrin Swartenbroux. Over maakbaarheid en millenial problemen. Deze las ik overigens al in april, maar tipte ik nog niet eerder. Alle millenials zullen dit boek herkennen 😉
 • Ik keek de serie ‘Grey Zone’ – een steengoede Nordic Noir over een terroristische aanslag (of geplande aanslag) in Kopenhagen. Goede acteurs, spannend tot het eind. Voor alle Scandinavische serie liefhebbers is dit een must
 • Verder begon ik aan de serie ‘Only murders in the building’ op Disney+. Helaas heb ik zelf geen Disney+ (mijn airbnb in Denemarken had dit) en nu ben ik hooked zonder abo. Ik denk dat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof maar een proef abonnementje moet nemen 😉 Super leuke serie!
 • Ik luisterde weer veel naar de podcast van VSR (voorheen Schaamteloos Randstedelijk). Ik weet niet of ik hem hier al eens getipt heb, maar ze bespreken interessante topics en ik herken schaamtelijk veel. Leuk!

Zo, dat was het weer voor deze maand. Leuk om te zien dat er nog veel van jullie zijn blijven hangen, ook al is blogland een beetje stilgevallen. Ik blijf gewoon lekker schrijven hoor! Tot de volgende weer 🙂

Comments: 4

 • reply
  oktober 1, 2023

  Heerlijk zo’n babymoon en zo te zien hadden jullie perfect weer 🙂
  Love de nieuw stoel!
  Enne… ik heb Barbie nog steeds niet gezien haha, hoop dat ‘ie snel op Netflix komt 😛

 • reply
  oktober 2, 2023

  Zalig dat jullie naar Denemarken gingen als laatste reisje voor de baby er is! Leuke foto’s 🙂
  Naar Only murders in the building ben ik erg benieuwd. Wij hebben sinds vorige maand Disney+ en ik vind er echt veel leuks om te kijken. (nu nog veel tijd maken om alles te kijken ook)
  De nieuwe stoel is ook erg mooi!
  Hebben jullie een kinderwagen gevonden? Ik vond dat ook echt een zoektocht. Niets was helemaal goed. Uiteindelijk kochten we met grote korting een laatste model, dezelfde als mijn schoonbroer en -zus dus we wisten dat dat wel een fijne was.

 • reply

  Roos

  oktober 21, 2023

  Jaa ik vond de Barbie film ook zo leuk. Vroeger ook veel met Barbies gespeeld met mijn zussen 🙂 Fijne aanraders qua lezen / zien / luisteren, ik ga de podcast downloaden voor tijdens het fietsen en De Perfecties klinkt interessant, even kijken of ik die bij de bieb kan lenen. En fijn dat jij nog lekker blijft bloggen! Ik vind blogs zo fijn, je kan veel makkelijker een blog lezen dan een youtube video kijken en iets lezen voelt toch altijd anders dan iets kijken. Succes nog met alle babypreps en kudos dat je nu al je goodreads doel hebt gehaald!

Post a Comment