Spekuk Utrecht

Hotspot – Spekuk Utrecht

Spekuk UtrechtIn een klein pand in een smal straatje in het centrum van Utrecht zit sinds kort ‘Spekuk‘, een nieuw Indonesisch restaurant in een modern jasje: genieten van de Indonesische eetcultuur, maar zonder de ouderwetse handleiding. Aanrader?

Spekuk is een traditioneel Indonesische cake, uit de Nederlands-Indische tijd. De eigenaresse van deze nieuwe zaak heeft dan ook zelf Indonesische roots. Hiervoor runde ze een Frans huiskamerrestaurant, maar het werd tijd voor wat nieuws. Indonesische smaken en Hollandse nuchterheid gecombineerd: Spekuk!

IMG_5746

Hippe hangplanten

Het restaurantje is klein maar fijn, met een aantal tafels binnen beneden, maar ook boven nog wat zitruimte. Buiten kun je genieten tussen de andere dinerende mensen in de drieharingstraat, in deze straat zitten maar liefst 10 restaurants! Binnen hangen hippe hangplanten, wat het geheel een moderne uitstraling geeft, in tegenstelling tot een heleboel traditionele Indonesische restaurants in de stad. Boven staat een stamtafel waar je met een groep kunt eten, en gezellig in de keuken mag spieken.

Hoe het werkt

IMG_5739Je kiest een maat bord: klein, middel of groot (klein is overigens al prima als je er nog wat bijgerechtjes bij wilt) en daarbij een aantal ingredienten van de kaart: vlees/vis/vega, groenten, rijstsoorten. Dit alles samen maakt je avondeten, maar je kunt natuurlijk nog van alles extra bestellen! Vleesspiezen van lam, kip of rund, kroepoek, Indonesische biertjes.. Maar alle gerechtjes zijn typisch Indonesisch: sajoer boontjes, gekruide eieren, vis in kokossaus. Mmm en alles was ook zo lekker!

En pas op, dat biertje ga je nodig hebben! Sommige gerechten zijn heerlijk pittig!

Spekuk UtrechtMocht je nu denken, waar staat die spekkoek op de kaart? Niet! Spekkoek is zo arbeidsintensief om te maken, dat hij bewust niet op de kaart staat, omdat iedereen hem dan teveel zou bestellen, wat zou afdoen aan de kwaliteit.
Maar ik zal je het geheim verklappen: als je er om vraagt, krijg je een heerlijk dun plakje spekkoek bij de koffie. Meer kun je ook niet meer op na dit heerlijk eten.

 

 

Belangrijk om te weten: je kunt niet reserveren, loop gewoon naar binnen en wacht op je plekje, het is het wachten waard!

ps. Het logo is mintgroen! <3

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Post a Comment