Hoi en welkom op mijn blog!

Koffie + vintage + (mint)groen leven + lekker eten + DIY + Utrecht = Siroon, een 34 jaar jonge Utrechtse!

Ik ben ‘een zonnetje’, een echte optimist en een inspirator. Ik weet niet hoe, maar mensen raken blijkbaar altijd geïnspireerd van een avondje met mij doorbrengen. Magic powers denk ik. Op mijn blog ga ik proberen iets van mijn sunshine aan jullie over te dragen door te schrijven over alles wat mij bezig houdt of wat ik leuk vind. Utrecht, eten, interieur en lifestyle – groener leven bijvoorbeeld.

Terug naar Utrecht

Na een aantal jaar in Nijmegen te hebben gewoond, móest ik terug naar Utrecht; het was zo’n onderbuikgevoel. En nu ik hier sinds 9 jaar weer woon, is er geen plekje voor mij onbekend, of ik ga erop uit om het te ontdekken. Het is dan ook niet vreemd dat mijn vrienden, en vrienden van die vrienden (en weer vrienden van die vrienden van..) mij altijd weten te vinden voor tips over deze stad! Het werd zelfs zo erg, dat ik besloot er een eigen blogtopic over te starten, genaamd ‘hometown tourist’. Hotspots, activiteiten en nieuwe plekjes. Die ga ik je vertellen!

Food, mijn derde liefde

Naast mijn madness liefde voor mijn vriendje en Utrecht, houd ik ontzettend van eten. Ik ben gezegend met gevoelige darmen, dus ik denk veel na over de effecten van vezels, vlees, vetten. Verder ben ik in het dagelijks leven hart- en vaatziekten onderzoeker in het ziekenhuis, dus zie ik maar al te goed wat ongezond eten met je kan doen! Maar dat betekent niet dat eten niet lekker hoeft te zijn.

Eten koken, nadenken over recepten, nieuwe recepten proberen, en dit vastleggen op film. Gelukkig kan dit vaak samen met le BoyFriend of mijn beste vriendinnetjes en samen proberen wij dan ook de gekste recepten uit. Bijna altijd gezond, maar in ieder geval altijd puur en vegetarisch. Een pakje komt er hier niet in.

Groener leven

Sinds drie jaar ben ik bezig met een groenere levensstijl. Ik werd langzaam vegetariër en daardoor begon ik ook over andere onderdelen van een duurzamere levensstijl na te denken. Samen met jullie ga ik in mijn zoektocht ‘Sunshine goes Green‘ op zoek naar hoe je stap voor stap duurzamer kunt leven. Babystapjes, recepten, DIY’s, en andere handige info. Ik deel gewoon mijn zoektocht met jullie, vanuit het hart! Zo hoop ik dat jullie wellicht ook geïnspireerd raken en zien dat het helemaal niet super moeilijk of hippie hoeft te zijn om een beetje groener te leven. 

Wonen in Melbourne

Van september 2018 tot februari 2020 woonde ik samen met le boyfriend tijdelijk in Melbourne, een grote droom die uitkwam. Af en toe zul je dus nog wat Melbourne verhalen tegenkomen, of blogs over emigreren en remigreren. Maar inmiddels ben ik weer terug en ben ik druk bezig om post-corona Utrecht weer te verkennen!

Mocht je vragen hebben, stuur me een berichtje op info@littlebitofsunshine.nl of via het contactformulier 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.