Puschkin Utrecht

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Duits ontbijten bij Puschkin

De nieuwe hotspots in Utrecht blijven maar komen! Zo snel, dat ik bijna geen tijd heb om het allemaal bij te houden. Ontbijten bij Puschkin bijvoorbeeld, iets wat sinds een paar maanden op mijn to do list stond, al vanaf de opening in mei. Vorige week had ik er eindelijk tijd voor!

Puschkin UtrechtOntbijten op z’n Duits

De eigenaren van Puschkin hadden één doel: de Duitse ontbijtcultuur naar Utrecht halen. Ook al is Puschkin oorspronkelijk de naam van een in Berlijn gedestilleerde wodka, waarvan het recept in de Tsarentijd uit Rusland naar Duitsland is meegenomen, het hoofddoel in dit tentje is ontbijten en lunchen. Volgens de Duitse traditie.

De inrichting

De inrichting van Puschkin is modern en hip, de vloeren zijn van prachtig marmer, de muren zijn in fris wit en olijfgroen geschilderd (vind je ook niet dat de kleuren goed bij mijn blog passen? :)), en er zijn verschillende zithoeken aanwezig, tafeltjes om te eten, hipster strafbankjes van FritzKola en een eetkamer zoals je die bij je oma vindt. En ook buiten is er bij mooi weer plek om te zitten!

puschkin_collage1

Duitse hoeveelheden

Het ontbijt wordt geserveerd in hoeveelheden, waarvan niemand daarna meer honger heeft. Wij namen een volledig ontbijtje, met een lekkere koffie erbij (ze serveren ook filterkoffie!), maar het laatste broodje moest in de doggybag mee naar huis. En alles is ontzettend betaalbaar!

Ontbijt komt in zoete en hartige variant, en beide komen met véél en huisgemaakte broodjes. Maar naast ontbijt staat er ook lunch op de kaart! Die serveren ze tot laat in de middag, net als het ontbijt overigens. Ontbijten kan je toch de hele dag?

Puschkin Utrecht

Bring your own

Op donderdag en vrijdagmiddag gaat ook de DJ los en kun je er ook terecht voor een borrel tot iets later met een biertje of wijntje. Diner serveren ze niet, maar je mag je eigen eten gerust meenemen! Zo kun je bijvoorbeeld een frietje halen bij de Pieper op de Biltstraat of een lekkere burger bij Gijs op de Voorstraat (recensie volgt!).

Puschkin UtrechtOntbijten is hip

Dat ontbijten buiten de deur steeds populairder wordt, zie je aan de hoeveelheid ontbijt-tentjes in de stad die de grond uit schieten. Ik vind Puschkin hierin zeker een aanrader, het enige nadeel is dat ze op zondag gesloten zijn! Dat is nou meestal mijn buiten-de-deur-ontbijt dag, vandaar dat ik er ook nog niet eerder heen kon.

Dus ben je in (de buurt van) de Voorstraat en op zoek naar een leuke plek voor ontbijt/lunch of gewoon een drankje? Loop dan zeker even hier binnen!

Ben jij er al geweest?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment

Comments (2)