Hotspot Utrecht – de Snorfabriek

Sinds afgelopen november zit er een super leuke creatieve hotspot in de Daalsebuurt: de Snorfabriek! Ik nam er natuurlijk meteen een kijkje (vandaar dat de oplettende lezer nog een verdwaalde kerstboom op de foto’s spot) en wil jullie heel graag meer vertellen over deze werkplaats/lunchroom/winkel/verzin het maar!

de Snorfabriek richtingaanwijzer

De snorfabriek

Uitgeverij Snor is een uitgeverij in Utrecht die boeken uitgeeft met een vrolijke noot aan alledaagse dingen. Plezier hebben in het hedendaagse leven is hun motto! En waar ze begonnen op een zolder in een flatje in Utrecht, hebben ze nu een heuse locatie: de Snorfabriek.

Sinds 2014 organiseert uitgeverij Snor jaarlijks een festival genaamd het ‘Snorfestival’. In de zoektocht naar een locatie kwamen de ondernemers in deze voormalige Bovenbouwwerkplaats van de NS terecht. Van oude loods is deze ruimte omgetoverd tot levendige ontmoetingsplek. Nu kun je hier koken, schrijven, fotograferen.. Ik vertel hieronder meer!

de Snorfabriek

Ingang Snorfabriek

Wat kun je hier doen?

In de Snorfabriek zijn allerlei koks, schrijvers, fotografen, illustratoren en kunstenaars ondergebracht, die hier allemaal een klein stukje werkplaats hebben. Maar er is nog meer! Er is een winkel met producten geselecteerd door Snor, zoals notitieboekjes (YES!), boeken van uitgeverij Snor en vintage meubels (nog meer yes!).

Je kunt hier dus gerust rondneuzen, maar ook een kopje koffie of een wijntje drinken in het café-restaurant. Verder kun je kunst bekijken maar ook kopen of een van de ateliers bezoeken. Hieronder zal ik een aantal dingen uitlichten.

Zithoek Snorfabriek

De winkel

Winkel de Snorfabriek

In de winkel van de Snorfabriek verkopen ze eigenlijk van alles wat het leven vrolijker maakt. (Japanse) kantoorartikelen, super leuke boeken, kookboeken, bloomon abonnementen, hebbedingetjes van &Klevering en bijvoorbeeld Scandinavische interieur aanwinsten zoals hierboven. Met het boekje uutflükt, waar ik hier al eerder over vertelde, kun je bijvoorbeeld wat stationary scoren met korting!

Kookboek uitgeverij Snor

Vintage

Naast nieuwe spullen kun je in de winkel ook terecht voor een goede dosis vintage. Ik kende ze van de markten van Le Bazarre, maar meneer en mevrouw de Boer hebben nu ook een verkooppunt in de Snorfabriek! Meneer en Mevrouw de Boer verkopen vintage items uit de jaren 50-70, zoals meubels, accessoires maar ook lampen en vloerkleden!

Meneer en mevrouw de boer Snorfabriek

Werkplaatsen en workshops

In de Snorfabriek kun je een heel aantal workshops volgen in de verschillende werkplaatsen. Zo kun je een workshop interieurstyling volgen bij Marieke van Proosdij van Pimpelwit. Maar je kunt er ook leren ukelele spelen, een cursus positieve psychologie volgen of leren handletteren. Neem een kijkje in de agenda voor de huidige workshops op het programma!

Ukelele snorfabriek

Kapitaal snorfabriek

De lunchroom/flexwerkplek

In de Snorfabriek zit er ook een lunchroom waar je kunt flexwerken. Mobiele wijnbar Vive le Vin verkoopt koffie, maar ook soep en broodjes. Je kunt hier terecht om te flexwerken, maar natuurlijk ook gewoon om te kletsen of te niksen!

Kantine de Snorfabriek

Waar vind ik de snorfabriek?

De Snorfabriek zit niet in het centrum, maar ligt aan de 2e Daalsedijk in Ondiep. Je moet even op zoek naar de bordjes, maar dat maakt het ook wel weer een leuke speurtocht. Ik ben heel benieuwd hoe het er hier in de zomer uit ziet!

Le bazarre in de snorfabriek

Goed nieuws! Mijn allerlievelings (vintage) markt van Utrecht houdt zijn eerste editie dit jaar in de Snorfabriek! De inschrijvingen om een kraampje te huren zijn nog open, en anders moet je gewoon begin april langsgaan om te genieten van de markt zelf. Ik ben er bij hoor! Volg alle updates op Facebook!

Le bazarre in de snorfabriek

Ben jij al in de Snorfabriek geweest? Wat vond jij het leukst?

Comments: 4

Post a Comment