Little bit of week 32 – Staycation in de hitte

Mijn eerste weekoverzicht! Eens kijken wat ik ervan vind, en jullie natuurlijk. Deze week had ik vakantie, wat betekent dat ik daar enorm in moest komen. Hebben jullie dat ook altijd? En eenmaal ‘bezig’ dan wil je niet meer terug 😉 Lees gauw mee naar mijn avonturen van deze week.

Nog wat huisinrichtperikelen

Ik begin even op zondag, want we gingen naar Loods5 en dat vond ik een hele belevenis haha. Wát een enorm pand en wat een hoeveelheid meubels en accessoires! Vroeg in de ochtend crossten we met onze greenwheels naar Amersfoort, om de drukte voor te zijn. En gelukkig maar, want toen we weg gingen werd het best druk! Ons hoofddoel was een eettafel bekijken die we wel online hadden gespot maar nog niet in het echt en daarnaast hadden we wat accessoires op het oog. Alles geslaagd (update komt later)! Daarna moest ik wel ff bijkomen van alle prikkels haha. Ik word oud. Ik spotte daar overigens dit toffe vloerkleed, hoe leuk zou het zijn als dit in ons huis zou passen! We wachten eerst nog even tot de bank binnenkomt, om te kijken of dat staat, maar deze gaat op de wishlist!

Inkomen in de vakantie

Op maandag moest le bf weer gewoon aan het werk en ging ik proberen te ontspannen. Dat lukte natuurlijk niet (ik moet altijd een beetje ‘inkomen’ in vakantie na een lange tijd werken) dus drentelde ik onrustig door het huis. We hebben nog steeds geen studeerkamer en doordat le bf aan de eettafel zat te werken kreeg ik een soort gevoel alsof ik spijbelde haha! Ik deed maar allerlei klusjes die nog moesten, zoals: een internetkabel die we niet gebruikten (die door de hele woonkamer lag) verwijderen. Of: de snijplanken en spatels schoonmaken en oliën. Daar komt overigens binnenkort nog een blogje over online want die schreef ik ook maar meteen. Verder maakte ik wat foto’s voor de oneindige lijst met conceptblogs die er klaar staan, voor later in de vakantie hehe.

Deze uitgedroogde snijplank kon wel wat olie gebruiken! Deze is overigens gemaakt van een Utrechtse boom, zo leuk.
Mega ambitieus deed ik zelfs de spatels!

De plantenfamilie uitbreiden en een dubieuze mondkapjes ontdekking

Op dinsdag ging ik langs Rood&Bloem, om de plantenfamilie uit te breiden. Ik wilde graag nog een hangplantje voor aan ons boekenrek in de slaapkamer en nog een nieuwe monstera, want de mijne moest ik achterlaten in Melbourne. Beide missies geslaagd! Ik verpotte ook nog een paar van mijn 100 pannenkoekplantbabies in nieuwe potjes (pannenkoekplant anyone?) en scoorde fotolijsten voor de Melbourne posters voor onze imaginaire lijstenmuur (a.k.a. daar moeten we nog voor boren/hameren hehe).

We probeerden ook nog een van onze lijsten aan de muur te hangen, maar we vonden de foto die erin zat eigenlijk niet staan op deze plek dus we haalden hem er weer af. Punten voor proberen 😉 We gaan er nu maar een nieuwe foto voor zoeken.

’s Avonds stapte ik in de trein naar Arnhem, waar ik met twee vriendinnetjes/collegas ging eten. De een had ontslag genomen en gaat haar droom achterna om docent te worden, de ander gaat met zwangerschapsverlof, dus we moesten even ‘afscheid’ nemen. Dat was super gezellig! We zaten lekker buiten en ik at risotto met burrata en ontdekte een nieuwe lievelings witte wijn waar ik nu meteen een doos van wil bestellen, zeker met dit hete weer. Toen we daarna met zijn allen weer op de trein stonden te wachten ontdekten we dat het mondkapjesteken van de NS eigenlijk super dubieus is. When you see it you will never unsee it…. Iemand dit ook al opgevallen?

Nog even een maskie
Sorry voor het posten 😉

Heet! Tijd voor ijs&koffie…

Ik beleef nog best veel voor een weekoverzicht, haha! Op woensdag was het heet en deed ik niet zoveel behalve lezen en puzzels maken in de schommelstoel (ik begon de vakantiesmaak te pakken te krijgen). Ik haalde een ijsje met mijn zusje bij Roberto’s (Beste ijs ter wereld) en vergat er een foto van te maken omdat het zo hard smolt.

Op donderdag begon ik de dag om 8 uur met een les pilates, daarna dronk ik koffie met mijn zusje (want we deden samen pilates) en zat ik weer in de schommelstoel te lezen en te puzzelen. In de middag besloot ik dat ik iets wilde ondernemen en wandelde ik naar de Soeperbar, want daar was ik de week ervoor ook geweest maar ik wilde nog wat vragen stellen en extra foto’s maken voor een blog. Daar dronk ik lekkere ijskoffie en zat ik een uur met de eigenaren te kletsen, super gezellig!

Zijn jullie ook zo mega sloom in deze hitte? Vrijdag deed ik weer weinig noemenswaardig in de ochtend en ’s middags zat ik de hele middag op het terras bij het muzieklokaal waar ze nu ook een nieuw terras op het water hebben, heel tof! Ik vergat weer totaal fotos te maken (ik moet duidelijk nog even wennen aan weekoverzichten waar ik nu ook extra foto’s voor nodig heb) en ’s avonds aten we salade en dronken we buiten in de buurt een biertje met een vriendinnetje tot het donker werd.

En dan voelt het nu echt als vakantie

Inmiddels begin ik al wel in de vakantiesfeer te komen, en vanaf zaterdag al helemaal, want le bf heeft vanaf nu ook een week vakantie, yay! Op zaterdagochtend liep ik vroeg naar de nieuwe hotspot ‘Loaf’ om kaneelbroodjes te halen. Ze kwamen zo warm uit de oven, yum! Binnenkort hopelijk meer over deze hotspot op de blog.

‘S middags lagen we in het park en lazen we een beetje en daarna maakte ik deze super lekkere watermeloensalade uit ‘Plenty’ van Ottolenghi:

Mijn uitzicht dit weekend

Misschien post ik wel nog een overzichtje met mijn favoriete recepten bij dit hete weer. Eten jullie ook zoveel salade?

’s Avonds speelden le bf en ik weer codenames duet en EINDELIJK wonnen we een keer van het spel, yay! We zijn nog niet zo goed dat we met-zonder-zijwieltjes kunnen (er is een optie voor losers zoals wij, dat je makkelijker kan winnen en die optie doen we dus, een beetje fietsen met zijwieltjes) maar hoera. We komen dichterbij hehe.

Zondag maakten we wat schoon (ugh heet) en daarna fietsten we naar de Maarseveense Plassen waar we in de schaduw met een briesje afkoelden. Ik las verder in mijn boek (ik lees nu ‘Everything I know about love’ van Dolly Alderton en hij is hilarisch).

En in de avond probeerden we vooral niet te smelten. Om het goed te maken dat ik vergat foto’s te maken van mijn ijsje haalden we er nog een en wandelden langs schattige straatjes in Wittevrouwen.

Verder typte ik dit blogje en eigenlijk is het wel chill dat ik nu niet van de hele maand moet bedenken wat ik heb gedaan 😉 Alhoewel ik me afvraag hoe interessant jullie dit vinden om te lezen hahaha. Maar ach ik lees ook graag andermans dagboekjes, gek eigenlijk he. Hoe was jullie week? Niet gesmolten? Wat is jullie lievelingssalade?

Comments: 4

 • reply
  augustus 10, 2020

  Hi, leuk weekoverzicht. Ik heb zelf niet zoveel te vertellen per week, daarom doe ik het per maand. Anders staat er alleen, gewerkt.. haha! Het is wel leuk om elke week even mee te gluren. Ik herken het wel, inkomen in de vakantie. Het duurt bij mij ook even voor ik stil kan zitten. Nu lekker genieten van jullie vakantie dus, veel plezier!

 • reply

  Leah

  augustus 10, 2020

  Juist leuk om te lezen Si! Je kunt het desnoods afwisselen, per week als je lekker vakantie hebt en per maand als je veel moet werken 🙂

 • reply
  augustus 10, 2020

  Yaaay welkom bij de weekoverzichtclub, leuk! Met die hitte krijg ik ook weinig voor elkaar zeg, pffft.
  Je bent lekker bezig met de hotspots en blogs schrijven, ik ben benieuwd 😀

 • reply
  augustus 10, 2020

  Leuk weekoverzicht en je hebt veel gedaan zeg. Geniet van je vakantie, na die paar dagen inkomen, gaat dat vast lukken. Nog een megasloom persoon hier, check. Ik heb vandaag zelfs een mobiele airco in gebruik genomen (superonhandig, luidruchtig en niet duurzaam). Zelfs met dat apparaat aan is het hier nog 29 graden. Maar vlakbij de airco voel je het wel en dat had ik nodig om vandaag te functioneren met werk :’)

Post a Comment