baby badcape

Little bit of… Oktober 2023 – uit logeren

Rijkelijk laat is hier alsnog mijn dagboekje van oktober. Het is een korte, want het was een beetje een gekke maand! Ik logeerde zo’n 3 weken bij hotel mama, omdat er geschuurd en geverfd werd in mijn eigen huis (en ja, baby safety first!). Helaas geen spannende huis make-over updates, want het waren alleen kozijnen en deuren die geverfd moesten worden 😉 alhoewel we in de eerste week ook wel zelf aan de slag gingen. Maar volgende maand meer ‘echte’ baby-room updates!

Huis klussings en een eerste baby DIY

De maand begon met een weekendje klussen met de schoonouders. Er stonden een boel klusjes op de lijst (wie heeft er niet zo’n lijst met ‘ga ik ooit nog doen’), en nu de babykamer binnenkort gedaan moest worden, werd het ook tijd om dit lijstje er maar bij te pakken. We stopten gaten dicht, witten muren, hingen gordijnen op, en we maakten de trappen veiliger met van die antislipstrips. Oja en we haalden de commode op! (die kocht ik via mp). Die kon meteen maar in elkaar dan.

Om mezelf ervan te weerhouden mee te klussen (en daarna spijt te hebben want mijn lijf is al druk genoeg bezig om een mini mens te maken), kroop ik achter de naaimachine voor een eerste baby DIY. Zo maakte ik een badcape, die gebruik je nadat je baby in bad is geweest, om hem/haar lekker in te wikkelen. Super leuk projectje! Ik gebruikte deze tutorial.

Ik had bij de Action een goedkope handdoek gescoord en bij een fourniturenwinkel de zoomband. Eerst maar eens kijken of ik het wat vond om dingen voor de baby te naaien voordat ik los ging op de stoffenmarkt ;).Het was even stoeien, want ik had al lang niet meer achter de naaimachine gezeten (te zien aan de berg uitgehaalde garen), maar uiteindelijk lukte het!

Na de eigen huis klussings pakten we ons huis goed in met afdekplastic, om zoveel mogelijk stof buiten te houden van de schilder die zou komen. Er werd in principe alleen buiten geschilderd, maar 2 ramen moet je in ons huis via binnen schilderen (ingewikkeld verhaal). Daarnaast was de verf die er op zat al redelijk oud, waardoor er een kans was dat er schadelijke stoffen in zouden zitten voor mij en/of de baby. Geen overbodige luxe dus om de stof een beetje buiten te houden! Hierdoor leek ons huis wel een beetje op een crime scene 😉

Voordat je denkt dat we in een enorme mansion wonen dat het schilderen zo lang duurde: helaas haha. Oktober was nogal regenachtig, de droge uurtjes waren zeldzaam en daardoor duurde het allemaal wat langer. Maar het is inmiddels klaar en ziet er weer prachtig uit!

Nog meer dingen maken

De baby DIY van hierboven was goed bevallen, dus tijd om de stoffenmarkt te bezoeken. Samen met een vriendinnetje ging ik op een zaterdagochtend naar de Utrechtse stoffenmarkt en we lieten ons verleiden tot teveel mooie stoffen. Ooh jongens ik ga zoveel leuke dingen maken! Tijdens mijn weken bij hotel mama ging ik al lekker aan de slag en maakte ik er alvast 2 badcapes bij. Gelukkig had zij de naaimachine van mijn nichtje staan, anders was het wel een beetje veel hand-zomen geweest hihi. Maar er staan nog veel andere dingen op de planning!

Alsof dat nog niet genoeg gefreubel was, had ik ook nog een enorme urge om kaneelbroodjes te bakken. Die mag ik alleen niet eten (of in ieder geval niet met teveel kaneel), dus maakte ik maar kardemombroodjes. Nomnom! Ik gebruikte dit recept van Yellowlemontree.

En verder..

Gebeurde er niet zoveel deze maand. Ik ging naar werk, kookte samen met mijn moeder, en speelde spelletjes Rummikub (moeder-dochter traditie, vroeger speelde ik elke avond 1 potje voor het slapen gaan hihi). Oh ik deed nog wel een escape room met collega’s, de prison escape bij de kartbaan in Utrecht. Super leuk is die! Allemaal kamers waar je in kan om spellen te spelen en puzzels op te lossen en zo punten te scoren. We eindigden 3e, niet slecht voor een team met preggo lady (die dus niet alle fysieke spellen mee kon doen hehe).

Hoe was jouw maand?

Comments: 2

  • reply
    november 15, 2023

    Leuk dat je die badcapes zelf hebt gemaakt! Die komen sowieso goed van pas 🙂 Wat staat er nog op je naai-to-dolijstje? Ik wil ook vaak weer naaien, maar mijn naaimachine zit echt heel ver weg en het is veel gedoe om het tevoorschijn te hales dus ik zie altijd op tegen de moeite :p
    Fijn ook dat de verfwerken achter de rug zijn.
    Die kardemombroodjes zien er lekker uit zeg! Die wil ik ook wel een keer maken.

Post a Comment