Little bit of… November 2023 – weinig foto’s, veel gedaan

In november ging ik weer terug naar mn eigen huis na 3 weken hotel mama, dus er was ook weer tijd voor wat andere activiteiten! Mijn zwangerschapsbrein begon wel echt ernstige vormen aan te nemen, en ik vergat dan dus ook foto’s te maken van zo ongeveer alles. Maar niet getreurd, we maken er wel wat van dit dagboekje!

Nesteldrang grote schoonmaak

Het eerste weekend dat ik weer thuis kwam, kon ik direct mijn nesteldrang loslaten; alles moest ontstoft van de verfstof en schoongemaakt haha! Zwanger zijn is interessant; ineens wil je met een plumeau langs de muren en er zijn dingen schoongemaakt die we nog niet eens hadden schoongemaakt toen we hierheen verhuisden.
Ook deed ik alle gordijnen in de was, iets wat ik niet per se zou aanraden: ze krompen allemaal en hingen nu hoogwater 😉 ik moest er maar een beetje om lachen, wat kun je anders doen. Gelukkig werden ze na een paar dagen uithangen weer langer en hangen ze nu weer goed!

DIY baby updates

Verder DIYde ik deze maand weer vrolijk verder. Zo maakte ik een wikkeldeken (daar wrap je je baby in om hem/haar warm te houden als uit bed), ik maakte een luier etui voor onderweg, een luiermandje voor op de commode en een kruikzak, voor om de kruik in de wieg. We krijgen nou eenmaal een winterbaby, dus we zullen het allemaal nodig hebben. Was echt zo leuk om te doen! Ik heb de tutorials hierboven gelinkt. Ik ga nu nog het eea maken met stoffen in andere kleuren, voor de afwisseling 😉

Een bezoekje aan Antwerpen en daarna de bank

Voor werk ging ik deze maand een dagje naar Antwerpen, waar ik was uitgenodigd om te komen presenteren op een congres. Initieel zou ik 2 dagen gaan met overnachting, maar ik merkte begin van de maand al dat het derde trimester me zwaarder begon te vallen, en dus hakte ik de knoop door om maar 1 dag te gaan. En zo pakte ik de trein (zo fijn dat dat zo makkelijk kan!) en begaf ik me naar Antwerpen. Het blijft echt een van mn favoriete steden in het buitenland maar toch dichtbij.

Hoogzwanger gaf ik dus mijn presentatie (thankgod voor hoge barkrukken en collega’s die me aanraadden om er een te vragen om op te zitten tijdens mn preso) en het voelde goed om zo taboes te doorbreken over carriere bouwen en een gezin willen! Overigens lag ik de dag erop gevloerd op de bank hoor, ik ben ook maar een mens!

Kookvoorbereidings

In het eerste trimester kon ik geen eten zien. Misselijk, ik kon niet tegen sterke geuren, le bf heeft zo ongeveer elke dag gekookt voor een ondankbaar publiek (ik wens iedereen zo’n lieve partner toe, echt! Wat een held). Het meest lastige hieraan vond ik overigens dat koken en eten echt een deel is van mijn identiteit en ik daardoor echt miste om dingen te doen die ik leuk vond! Ik kon ook al niet pottenbakken, ivm het glazuur en de daarin aanwezige gevaarlijke stoffen enzo. Ik was dus maar wat blij toen halverwege het 2e trimester m’n eetlust terugkwam én later ook m’n zin om te koken. Op naar weer wat nieuwe gerechten dus om mee te experimenteren én te delen!
Zo maakte ik deze maand de allerbeste vega ‘pasta el ragu’, een soort gehaktsaus van gehakte bloemkool, walnoot en champignons. Klinkt funky, was heerlijk. Én freezer friendly, wat top is voor straks, als ik m’n vriezer vol moet gaan koken. Iemand nog andere vega freezer friendly recept tips?

Babykamer update(s)

Deze maand maakte we ook de babykamer ‘af’! Nou ja, mijn zusje verfde een muur een toffe kleur groen, en nu is het grootste gedeelte klaar om in te richten. Maar op dit moment staat ie eerst nog vol met dingen waar we nog geen plek voor hebben 😉 de maxicosi met onderstel staat ergens gedropt (we zijn nog op zoek naar een auto), er staat nog een doos met ‘bevalspullen’ (die krijg je van de zorgverzekering maar ik heb nog niet gedurfd erin te kijken hahaha) en er staan nog allerlei dozen met spul wat nog moet worden uitgepakt.
We richtten hem wel half in voor een logeerpartijtje van een 1 jarige dreumes van vrienden die kwamen eten. Stiekem toch handig om een babybedje in huis te hebben én gezellig dat dinertjes met vrienden met kids hierdoor weer kunnen! Tip voor mijn lezers zonder kids maar met vrienden met kids: koop een campingbedje bij de prenatal ofzo (voor 50€ ben je klaar maar marktplaats staat er ook vol mee voor minder), als je lief bent, haal je er nog een extra matrasje bij van de ikea (het matrasje wat bij het campingbedje zit is een soort martelwerktuig; het ikea ledikantmatrasje van 40€ is echt prima) en dan kun je gewoon weer dinertjes hosten!

In december ga ik met verlof, dus dan komen er meer ingerichte baby kamer foto’s, pinky promise. Overigens schreef ik al wel een blogje over hoe je de baby uitzet een beetje duurzaam bij elkaar kan sprokkelen, want man, wat komen er veel ‘spullen’ kijken bij project baby. (Het is letterlijk op dit moment een project; er zijn excelsheets met tijdsplanningen en benodigdheden en afvinklijstjes. Voel me net een projectmanager ;)) Deze blog post ik gauw online! Ben weer in blogvibe, heb veel ideeën dus verwacht allerhande gezelligheid hier op the blog!

Wat ik keek / zag / luisterde

Geen hoogstaand literair werk de komende maanden, dat kan m’n brein even niet aan. Wel keek ik heerlijk het nieuwe seizoen van de Crown, de kerstafleveringen van Virgin River (<3) én die leuke korte Wes Andersom film op Netflix: the wonderful story of Henry Sugar. Allen aanraders!

Op mijn podcast wishlist staat de nieuwe podcast van audiocollectief ‘Schik’, de podcast genaamd ‘de erfenis’. Schik maakte eerder ook ‘Bob’ en ‘El Tarangu’, beide echt steengoed! Kan niet wachten deze te gaan beginnen. Overigens luister ik ook nog altijd fervent naar VSR (voorheen schaamteloos randstedelijk), waar ze echt interessante topics bespreken elke week. Tip!

Iemand nog serie tips of podcast tips voor mn verlof de komende tijd? Drop ze hieronder in een reactie!

Nou luitjes, dat was m weer voor deze maand. Hoe is het met jullie?

Comments: 4

 • reply

  Johanneke

  december 3, 2023

  Hele leuke blog weer. Ik ben zelf ook zwanger van m’n eerste kind dus je snapt dat ik alles daarover met extra interesse lees. De DIY’s zijn zo leuk geworden! Ik ben zelf alleen niet zo handig. 🙂
  Ik zie uit naar de blog over de baby-uitzet!

   • reply

    Johanneke

    december 3, 2023

    Ik ben nu 20 weken zwanger. Dus voor ons een lentebaby in plaats van een winterbaby. Maar ook dan schijnen de kruiken tot je uitzet te moeten behoren. 😊 Ik voel me goed gelukkig, zit nu natuurlijk ook wel in het makkelijkste deel van een zwangerschap.

 • reply
  december 4, 2023

  Leuk om te lezen! Fijn dat je na drie weken weer naar huis kon, lijkt me “lang” om te overbruggen. Die pasta ziet er echt lekker uit! Ik ben benieuwd naar The wonderful story of Henry Sugar!

Post a Comment