Risotto met eekhoorntjesbrood

Recept – Risotto met eekhoorntjesbrood en dragon

Het was gisteren zo mooi zonnig weer, dat een ritje door de bossen niet kon ontbreken. Daar raakte ik zo in de herfststemming! Overal gekleurde bladeren en de geur van dennenbomen.. En wat past er nu beter bij de herfst dan een warme risotto met eekhoorntjesbrood? Lees mee voor het perfecte herfstrecept!

Van mijn lieve schoonzusje kreeg ik een pakketje opgestuurd van het Duitse Kochhaus om deze risotto met eekhoorntjesbrood te maken. Het pakket bevatte risottorijst, bouillon en gedroogd eekhoorntjesbrood, waar ik zelf nog een heleboel aan toevoegde. En na het eten van dit gerecht ging deze zeker op de lijst ‘vaker maken’!

Ingredienten voor 2 personen

 • Risottorijst, ongeveer 150g
 • 1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
 • 250g champignons
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 lente uitje
 • 1 bosje dragon
 • 50g parmezaanse kaas
 • 40g boter
 • 100 ml witte wijn
 • olijfolie
 • zout en peper
 • Optioneel: gedroogde cranberries

Dragon is een kruid waar ik nog nooit eerder mee had gekookt, maar wat ruikt het lekker! Het heeft een beetje een bittere, peperachtige anijssmaak en doet me erg denken aan venkel. Perfect voor de herfst dus!

Dragon

Bereiding

Los het bouillonblokje op in 500 ml gekookt water. Snijd een paar takjes dragon fijn. Bak de champignons in een aparte koekenpan.

Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot deze glazig ziet. Blus af met de witte wijn en voeg vervolgens het gedroogde eekhoorntjesbrood toe en een schep bouillon. Roer goed tot de bouillon is opgenomen door de rijst (hoe meer je roert, hoe lekkerder de risotto! Helaas is dit dus een gerecht waar je naast moet staan) en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Zet het vuur uit.

Voeg dan de gebakken champignons toe, de fijngehakte dragon, een klein klontje boter en peper en zout naar smaak. Serveer met parmezaanse kaas, wat lente-ui ringetjes en een takje dragon! Optioneel kun je dus een klein handje gedroogde cranberries erbij serveren, dit zorgt voor een frisse extra smaak.

Eet smakelijk! Heb jij wel eens met dragon gekookt?

Risotto met eekhoorntjesbrood

 

 

Post a Comment