het muzieklokaal

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Het muzieklokaal

Een beetje op een geheim plekje aan de Bemuurde Weerd zit sinds een jaar het café ‘het Muzieklokaal’. Een café, wat naar eigen zeggen een proeflokaal is, serveert klassieke muziek, lokale producten en een combinatie van klank en smaak. Ik ging er op bezoek en schreef voor jullie een review. Lees gauw verder!

het muzieklokaal

HET MUZIEKLOKAAL, HET EERSTE KLASSIEKE MUZIEKCAFÉ VAN UTRECHT

Eigenaresses Sanne en Talitha, Utrechters in hart en nieren, misten iets in de stad: klassieke muziek. Uit onderzoek is gebleken dat circa 50 procent van de mensen wel een lichte interesse heeft voor klassieke muziek. Maar dat blijkt niet uit de consumptie. Bijna niemand van die 50 procent gaat regelmatig naar een klassiek concert. Via het muzieklokaal willen zij klassieke muziek dichterbij brengen en toegankelijker maken.

het muzieklokaal vleugel

CROWDFUNDING EN ADOPTEER EEN TOETS

Via crowdfunding haalden zij meer dan een ton binnen en konden aan de slag met de verbouwing van hun proeflokaal. Crowdfunding is een interessante manier van geld binnenhalen, want je hebt meteen door of er interesse is. Tegelijkertijd is het al een eerste publiciteitsstunt. Hun tweede manier om geld binnen te halen is de actie ‘adopteer een toets’. Je kunt van de vleugel een toets adopteren voor een x bedrag, wat de dames de gelegenheid geeft om een hele mooie nieuwe vleugel te kopen!

het muzieklokaal live muziek
TWEE MUZIKANTEN IMPROVISEREN OP BACH

LIVE MUZIEK

Er staat niet alleen klassieke muziek op de achtergrond op. Elke donderdagavond en zondagmiddag is er ook live klassieke muziek in het muzieklokaal! Op die manier proberen ze ook lokale muzikanten een podium te geven, bijvoorbeeld mensen in opleiding bij het Conservatorium Utrecht. Hierboven zie je twee jongens die gingen improviseren op Bach, nadat ze 5 jaar lang de muziekstijl hadden bestudeerd. Zo gaaf!

het muzieklokaal

GENOEG OVER DE MUZIEK, WAT IS ER TE ETEN&DRINKEN?

Het leuke aan het muzieklokaal is, is dat ze een wisselende kaart hebben met lokale producten. Zo kun je hier ontbijten en lunchen, of eet je een grote havermoutkoek van de Koekfabriek bij je kopje koffie van het Koffielab. En bij de borrel serveren ze kazen van Morty’s kaas en delicatessen op de Kanaalstraat! Tijdens de live muziek avond/middagen hebben ze een speciaal menu wat je vooraf of na de muziek kunt bestellen. Tijdens de live muziek proberen ze namelijk wel een beetje rustig aan te doen in de keuken :).

het muzieklokaal inrichting

de inrichting

Niet geheel onbelangrijk: hoe is het ingericht? Natuurlijk een beetje vintage, want klassieke muziek en cd’s zijn ook een beetje vintage. Maar het is wel echt een combi van vintage met industrieel: een gegoten betonnen vloer en kleine tafeltjes met schoolstoelen. Ook is er een grote tafel waar je heerlijk kunt werken (dit is echt een perfecte werkplek!). En de bar is in de vorm van een viool! Zo gaaf.

Verder hebben ze een enorme sonic-stoel waar je heel goed muziek in kunt luisteren, een soort enorm oor waar je in kunt hangen:

het muzieklokaal muziekstoel

Voorin maar ook verderop in het café kun je heerlijk neerploffen op de bank en een lekker wijntje drinken. Voor mij is dit echt wel een van mijn lievelingscafé’s!

Ben jij er al geweest? Was er ook live muziek toen jij er was?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment

Comments (1)

  1. Volgens mij ben ik hier een keer langsgefietst en toen vroeg ik me al af wat het precies was, maar het klinkt echt als een leuke plek! Een leuke manier om klassieke muziek wat toegankelijker te maken want inderdaad, ik zou niet snel een klassiek concert bezoeken terwijl ik het wel mooie muziek vind.