Doors of Tallinn

Little bit of Diary #2: Augustus

Het is alweer eind augustus, tijd voor een maandoverzicht dus! De eerste helft van de maand werkte ik veel, alvast voor mijn nieuwe job. Maar vanaf half augustus had ik lekker vakantie en vertrok ik richting Baltische staten! Kijken jullie mee naar mijn maand?

Werken en Nieuw ingrediënt

De eerste weken van augustus werkte ik veel in Nijmegen, waar ik vanaf 14 augustus officieel aan de slag ga. Ingewikkeld verhaal dat ik er nu al werkte, iets met een deadline. Maar kortom, van deze tijd dus niet heel veel noemenswaardige foto’s, behalve dan dat ik weinig kookte. Maar, toen ik wel eens lekker in de keuken ging staan, probeerde ik voor het eerst tempeh, in een noedelsalade. Wat heerlijk!

Tempeh gerecht

Dit recept was geïnspireerd op dit recept van ikbenirisniet.nl en is zeker voor herhaling vatbaar. Kook jij wel eens met tempeh?

5 zussen, 5 stijlen, 5 maten

Halverwege augustus stond er iets super leuks op de planning, wat ik eerder al aankondigde: ik ging met mijn 4 (!!) zussen naar de IJ-hallen om onze kleding te verkopen. We hadden dit al ongeveer een half jaar geleden gepland, omdat we allemaal nogal reislustig zijn en drukke agenda’s hebben, en we soort van nooit tegelijk konden, haha! Maar het was eindelijk zover. Ik maakte dit bord ter promotie. En het was mega leuk! We verkochten super veel kleren (we hadden echt een achterbaklading vol kleding verzameld, waarom hebben we zoveel kleding dames?) en hadden vooral mega veel lol. Voor herhaling vatbaar! Ben jij wel eens in de IJ-hallen geweest? Om te verkopen of vintage te scoren?

IJhallen

Op vakantie

Na dit IJ-hallen avontuur had ik nog twee dagen om voor te bereiden voor mijn vakantie naar de Baltische staten. Ik maakte nog wat werk af en pakte in. En toen was het zover! Ik vloog naar Riga, waar we een citytrip deden en de natuur bezochten. Hier schreef ik al een uitgebreide cityguide over.

Letland natuur

De natuur van Letland

Daarna reden we naar Tallinn en bezochten we ook die stad. Daar sliepen we overigens in een te schattige airbnb, waar ik graag zou willen wonen, haha! Van Tallinn komt er komende week ook een cityguide online.

Doors of Tallinn

Tallinn staat bekend om zijn leuke deuren

Airbnb in Tallinn

Onze airbnb in Tallinn, met houten vloeren en dierenkleden etc

Na Tallinn pakten we de boot die vol zat met dronken Finnen en voeren naar Helsinki. De Finnen gaan graag een dag in Tallinn zuipen, daar is het veel goedkoper en zwalken dan met de boot terug. En dat hebben we geweten! Op ons bootticket stond zelfs hoeveel drank je maximaal mee terug mocht nemen… Hoe bizar! In Helsinki sloten we onze citytrip af met veel design, kwijl.

Helsinki

Helloooo Helsinki!

Design in Helsinki

Design in Helsinki

In Helsinki gingen we niet vaak uit eten omdat het best wel duur was. Daarom spendeerden we wat uurtjes in de Finse supermarkt (op de een of andere manier kan ik altijd uren in buitenlandse supermarkten ronddwalen, hebben jullie dat ook?) en flansten we een super lekkere halloumi salade in elkaar. Ik hoop deze binnenkort thuis nog eens te kunnen herhalen, dan maak ik voor jullie een recept!

Halloumi salade

Halloumi salade met mango en cherrytomaatjes

Een smerig recept

Eenmaal thuis aangekomen smachtte ik weer naar lekker in mijn eigen keuken staan. Net thuis van mijn reis besloot ik dan ook een plaattaart te maken met courgette en blauwe kaas naar het recept van Chickslovefood. Moet je kijken hoe mooi ìe eruit ziet:

Courgettetaart

Nou lekker was ie dus niet! Iew, ik had nog nooit zoiets vies gemaakt denk ik! Afrader dus, dat recept. We hebben maar snel (en hongerig) iets anders gemaakt. De volgende dag maakte ik om het goed te maken deze curryburgers:

Curryburgers

Ze komen gauw op de blog, want deze waren dus wel super lekker! Ik maakte er een blauwe kaas, aardbeien en spinaziesalade bij, een super lekkere combi.

Een verjaardag in Hamburg

Nadat ik alweer 2 dagen thuis was geweest, was het tijd voor het volgende tripje: een weekendje Hamburg! Zoals jullie wellicht wel weten, dansen le BF en ik fanatiek, en we gingen een weekend workshops volgen in Hamburg. Meerdere uren les en ’s avonds een dansfeestje. Voor als jullie benieuwd zijn naar wat voor dans dit is, heb ik hier een leuk filmpje van de teachers-presentation tijdens ons weekend:

Yep, dit doe ik dus, uren per week 😉 Het is zoooo verslavend! Als je ook les wilt, kun je even op de website van onze dansschool in Utrecht kijken.

Anyway, dit weekend was ik dus ook jarig! Ik kreeg een dansje voor mijn verjaardag, en een hele toffe fotoshoot met de fotograaf van het weekend! Dus geheel in vintagestijl, komtie:

Professioneel lijkt het he? Hihi! Echt super gaaf om dit soort foto’s te hebben. Leefde ik nog maar in de jaren 40-50…

Laatste dagen lekker weer

In de laatste dagen van lekker weer in Nederland genoot ik nog van mijn vakantie. Zo bracht ik bijvoorbeeld een bezoekje aan Cornelis en dronk ik ijskoffie. De komende twee weken heb ik nog lekker vakantie en half september begin ik dan echt met werken. Op de planning staan vooral blogs schrijven (ik heb zoveel ideeën!), koffie drinken met vriendinnetjes en chillen (okee en een beetje nuttige dingen doen af en toe). En bij jullie?

Cornelis Utrecht

Cornelis

Comments: 5

  • reply
    augustus 31, 2017

    Ik ben heeeel erg benieuwd naar je cityguide over Tallinn, die bestemming staat namelijk hoog op mijn lijstje! Ik moest lachen om je gore taart, om eerlijk te zijn vallen die chickslovefood recepten mij altijd tegen. Die curryburgers zien er dan weer goddelijk uit, dus kom maar door! 😉

  • reply
    september 1, 2017

    Die foto van de fotoshoot is echt heel mooi! :0 Dat wil ik ook eens gaan doen. x

Post a Comment