groene blogs

Sunshine goes green #3: favoriete groene blogs

Ik ben een fervent bloglezer, maar niet alle blogs vind ik even spannend. Een goede schrijfstijl, leuke onderwerpen, een mooie layout; het klinkt zo logisch, maar het blijkt niet makkelijk. Onder al mijn favoriete blogs zijn er een aantal groene blogs die ik al jaren volg. Het leek me leuk om in mijn nieuwe groene categorie mijn favorieten te delen! En ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de jouwe…

Groene blogs in Nederland

Vandaag ga ik jullie meer vertellen over een aantal groene blogs in Nederland. Er zijn ontelbaar veel groene blogs als je daarbuiten gaat kijken, maar ik lees vooral Nederlandse blogs eigenlijk, en de Engelse die ik volg zijn voornamelijk kookblogs. Toen ik op zoek ging naar meer groene blogs, kwam ik een lijst tegen met groene blogs. Een voor een klikte ik op de links, en de diversiteit is groot: de ene blog heeft irritante pop-ups, de andere blog geen menu, de volgende geen mooie layout. Verder zijn er ook een heleboel blogs die all-the-way vegan gaan en extreme levensstijlen propaganderen. Terwijl ik maar een ‘gewoon meisje’ ben die wat duurzamer wil gaan leven. Oké, ik bleek toch best kritisch te zijn. Het gaat mij niet alleen om de inhoud, maar ook om de layout, de leesbaarheid en de makkelijke vindbaarheid van artikelen op een blog. *oeps, ik hoop dat ik dit zelf wel een beetje goed doe, bedenk ik nu*

Anyway, ik spotte wel een aantal nieuwe pareltjes die ik aan mijn bloglijst toevoegde. Eerlijke menselijke blogs met humor of vooral een prachtige layout! Ik zal de blogs in een aantal categorieën verdelen, om het makkelijker te maken: groene lifestyle, groen koken, groene mode en groene beauty. Komtie!

Groene lifestyle blogs

Groene blogs ik ben iris niet

1. IK ben Iris niet

Mijn allerlievelings groene lifestyleblog is die van Iris, op ikbenirisniet.nl, en deze lees ik echt al jaren! Ze schrijft super grappig, heeft een prachtige site, is eerlijk en nuchter. Ze woont in het Oosten van het land, dus haar hotspots zijn voor mij een beetje ver weg, maar haar recepten zijn heerlijk en haar groene tips zijn fantastisch. Begin hier als je ook groener wil leven!

groene blog de groene meisjes

2. De groene meisjes

Dit is naast ikbenirisniet.nl een van de meest bekende groene blogs in Nederland. De Groene Meisjes begon met twee dames, maar nu blogt alleen nog Merel. De blog gaat over een vegan en duurzame lifestyle, en staat vol met recepten, groene tips, maar ook hele eerlijke en persoonlijke blogposts. Merel is super eerlijk en nuchter en ik vind haar blogs heel hartverwarmend.

groene blogs kim buining

3. Kim Buining

Mijn eerste gedachte bij deze site was: wat een prachtige site! Oké, er is geen menu en ik heb nu nog steeds geen idee hoe ik makkelijk oudere artikelen lees, maar het is gewoon een mooie en rustige site. Blogs volgen via Bloglovin is altijd een makkelijke optie, omdat je dan per blog makkelijk kan terugscrollen naar oudere artikelen. (hint: volg je mij ook al op Bloglovin? Klik de button hiernaast!)

Kim Buining schrijft over haar proces van minimaliseren. Own less, have more – is haar motto, en dat vind ik super inspirerend! Ze is eerlijk en maakt prachtige foto’s. I love this blog.

Groene blogs mint green mind

4. Mint green mind

Alleen al de titel van deze blog sprak mij natuurlijk aan: mint green! Ik heb er zelfs nog even over nagedacht om deze categorie sunshine goes mint green te noemen, haha! Mint green mind is een, naar mijn idee, relatief jonge blog waar ik me mee kan identificeren. Een meisje zoals ik, die schrijft over diverse onderwerpen, zoals eten, maar ook groener leven en groene hotspots op reis. Een kijkje waard!

Ik kan nog wel even doorgaan met het noemen van groene lifestyle blogs, maar deze vier sprongen er voor mij toch wel uit. Welke groene lifestyle blogs lees jij zoal? Laat het me weten in een comment! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe 🙂

Groen koken

In de categorie ‘Groen koken’ zul je ook wat Engelse blogs tegenkomen. Hierbij mijn favoriete groene kookblogs:

Groene blogs naturally ella

1. Naturally Ella

Ella van Naturally Ella (en Deliciously Ella) kon een aantal jaar geleden niet koken. Toch wilde ze graag een kookblog. Ze oefende en oefende en leerde – mijns inziens – fantastisch koken. Ze deelt al haar natuurlijke recepten op haar blog en ik heb er al VEEL gemaakt. Het leukste aan deze blog is dat ze altijd ook alternatieven biedt voor ingrediënten, of variatietips. Ze weet nog goed hoe het was om niet te kunnen koken, dus ze schrijft ook heel helder. Oh, en had ik al gezegd dat ze prachtige foto’s maakt?

groene blogs green kitchen stories

2. Green kitchen stories

Green Kitchen Stories is een vegetarische kookblog met verrassende recepten. Ook hiervan hebben jullie wellicht al een paar aangepaste recepten voorbij zien komen op little bit of sunshine! Ik vind de layout van deze site super mooi, en de lijst met ingrediënten is vaak heel behapbaar. Een toegankelijke groene kookblog dus!

ps. de tortilla met aardappel en boerenkool die jullie hier zien shinen is mijn volgende recept!

groene blogs blackbird and cakes

3. Blackbirds and cakes

Blackbirds and cakes kan bijna in de categorie groene lifestyle, want zij blogt ook over beautyproducten en een groenere levensstijl, maar toch post ze het meest recepten. Daarom valt ze voor nu in de categorie groen koken. Ondanks dat Merel (hee, weer een Merel!) van Blackbirds and cakes alleen maar vegan recepten heeft, en ik helemaal niet ambieer om vegan te worden, zijn de recepten wel lekker genoeg om af en toe vegan te proberen. En het meest belangrijke is: het zijn hele toegankelijke recepten!

Groene lifestyleblogs met recepten

Ik noemde hierboven natuurlijk al ikbenirisniet en de Groene Meisjes. Zij hebben beide ook mega lekkere recepten, dus vergeet die niet nog een keer te bekijken!

Groene mode

Ik ben nog niet heel erg thuis in de groene mode, maar ik probeer er wel steeds meer informatie over in te winnen. Eerder schreef ik al over The Domestic Botanist in Utrecht, waar je hippe duurzame fair fashion kan scoren. Om meer te leren ging ik naar het Fair Fashion Festival in Utrecht waar ik ook een rondleiding kreeg door de stad met info over waar fair te shoppen. Het is nog lastig vind ik, want de snelle consumptiemaatschappij ligt op de loer, maar hier zijn wel een paar handige fair fashion blogs om meer te leren:

groene blogs palace of bliss

1.Palace of Bliss

De eerste fair fashion blog die ik ging volgen was Palace of Bliss. Hailey Noa schrijft hier over haar zoektocht naar fair fashion en probeert dit voor haar lezers een stuk makkelijker te maken. Zo heeft ze een merkengids gemaakt die je wegwijs maakt in het land der fair fashion! Ze stond ook op het Fair Fashion Festival met een praatje over hoe je deze levenswijze kunt aanpakken. Een goed punt om te starten voor als je ook een groenere fashion statement wil maken.

groene blogs catching the glow

2. Catching the glow

Barbara en Klaartje van Catching the glow proberen om sustainable fashion minder geitenwollensokken te maken. Ze helpen je om je garderobe niet saai maar wel fair te maken en delen veel tips en merken. Ook leggen ze veel termen uit die te maken hebben met fair fashion, zoals circulair design, een term die ik veel voorbij heb zien komen de laatste tijd. Heel leerzaam dus, deze blog!

groene blogs soul stores

3. Soul Stores

Tijdens het Fair Fashion Festival had ik het geluk om mee te mogen op Fair Fashion tour door Utrecht met Talitha van Soul Stores. Soul stores is niet zo zeer een klassieke blog, maar meer een online magazine over duurzame mode. Talitha verzamelt verhalen over bijzondere merken, mensen achter een winkel en de makers, waardoor het een heel persoonlijk platform wordt. Tijdens de tour merkte ik ook dat zij echt alle winkel eigenaars persoonlijk kent en weet welke merken waar vandaan komen. Naast het online magazine runt Talitha dus ook Fair fashion tours door Utrecht, iets waarvan ik hoop later nog meer te vertellen. So stay tuned en lees ondertussen lekker door in haar magazine!

Groene beauty

Op het gebied van groene beauty kan ik al helemaal nog veel leren, en dit begon eigenlijk bij Ikbenirisniet. Zij legt heel makkelijk uit waar je kunt beginnen. Ook Merel van Blackbirds and cakes vertelt veel over groene beauty, en ik denk dat ik persoonlijk toch de blogs die af en toe beauty bloggen leuker vind dan alleen maar beautyblogs. Ik ben nou eenmaal niet zo’n enorme beautyfreak. Toch is er één blog die ik wel volg, al is het maar om haar super leerzame vergelijk-blogs.

groene blogs green blush

Greenblush

Marieke van Greenblush schrijft over natuurlijke en dierproefvrije beauty producten. Zij blogt inmiddels ook wat meer over lifestyle en recepten, maar het zijn toch voornamelijk verzorgingsproducten die zij reviewt. Net als ik heeft Marieke een zwak voor ondernemers uit eigen land met een goed verhaal. Ik ga hier denk ik nog veel van leren in mijn zoektocht naar een groener leven.

Dat was het! Heb jij nog tips voor groene blogs die ik echt moet lezen? Laat het me weten in een comment!

Post a Comment