superkilen kopenhagen

Little bit of diary #8 – Feb & Maart

De oplettende lezer had het wellicht al gezien: mijn diary van februari miste! Mijn laptop overleed ergens eind februari en al mijn foto’s stonden daarop. Vandaar dat ik februari even oversloeg. Maar ik ben inmiddels weer voorzien en vandaag praat ik jullie bij over februari en maart! Want er gebeurde van alles…

Een rustig begin

Februari begon rustig met weinig spannends, want ik werd weer ziek (begint saai te worden he, dit was de 4e keer al deze winter, ik had pech dit jaar!) en maakte ik voor mezelf maar een flinke pan erwtensoep met veel groenten.

Erwtensoep

Aan de slag voor UUT

Nog half met buikgriep stond later die week wel iets leuks op de planning: voor UUT ging ik naar dB’s, om de keuken van Rammenas uit te proberen. Wat maken zij heerlijk eten! We aten Indo Gloria, een Kale Bambi burger en bieterballen, zo yum! Het verslag lees je hier bij UUT.

Bieterbal rammenas

Een bieterbal, bitterbal gemaakt van biet

Het was een druk UUT maandje, want een paar dagen later op Valentijnsdag mocht ik voor UUT eten bij Danel, een hotspot die al wel even op mijn lijstje stond! Helaas beviel het niet zo goed, het eten werd veelal koud geserveerd, waar het eigenlijk gewoon heet moest zijn, en de bediening was heel traag. We hebben er wel 3 uur gezeten! Mijn verslag en foto’s lees je hier, maar niet echt een aanrader dus. Iemand die er wel betere ervaringen mee heeft?

Dineren bij Danel

Eten bij Danel, ik was zowel schrijver als fotograaf voor UUT dit keer! Iphone en camera in de aanslag..

Een overleden laptop

Daarna overleed dus mijn macbook, en dat was echt onhandiger dan ik had verwacht! Ik kon lastig bloggen, want teksten schrijven gaat wel op een andere laptop, maar mijn foto’s stonden allemaal op m’n mac. Gelukkig had ik wel een backup, maar ook ging ik het weekend erop naar de VS voor werk, en zag ik mijn vlucht toch niet echt zitten zonder laptop! Ik maak namelijk mijn presentaties vaak pas tijdens de vlucht, en met een laptop die maar 3 uur meegaat… Ik leende mijn zusjes laptop en blogde een aantal kleine dingen. Maar verder moest ik verplicht boek lezen en film kijken tijdens de vlucht, wat eigenlijk best rustgevend was!

In het vliegtuig zag ik dus een prachtige film: Breathe. Aanrader voor als je hem nog niet gezien hebt! Kijk de trailer hier:

Een weekendje USA

Vreselijk milieuvervuilend, maar begin maart vloog ik dus voor een weekendje naar Orlando. Ik moest voor werk een presentatie geven op een congres (voor 10.000 man!), maar Orlando is niet echt een boeiende stad en alleen reizen vind ik helemaal niks, dus ik bleef maar 2 dagen en vloog na de presentatie weer terug. Het was toen in NL dus -10 en daar 25 graden, dus wauw, wat een verschil! Ik heb even geproefd van de zon en hoe warmte ook alweer voelde. Wat was dat heerlijk!

Weekendje Orlando

Kijk mijn heerlijke uitzicht met palmbomen <3

Ik was enorm onder de indruk van Amerikanen (hoe bizar die zijn) en hoe groot alles daar is, ik was er dus nog nooit geweest! De border security viel gelukkig heel erg mee, en na een weekend was ik helemaal kapot van de indrukken.

SLA smoothiebowl

Ook had ik bij thuiskomst extreem behoefte aan wat vitaminen (waarom zit overal bacon op in Amerika?), dus bezocht ik SLA op Hoog Catherijne en at deze smoothiebowl, yum! Behalve dat ze geen toilet hebben -wat heel onhandig is- is het verder echt een toffe plek!

Begin van de lente en naar Kopenhagen

Later die week begon in Nederland de temperatuur gelukkig ook op te lopen. De eerste tulpjes en narcissen kwamen al uit, dat vind ik altijd zo’n vrolijk gezicht!

Lente!

Helaas (first world problems) vertrokken wij halverwege maart weer richting kou, want we gingen een weekendje naar Kopenhagen! (Dat stond nog op mijn bucketlist…) Natuurlijk at ik daar een Kanelsnegl bij Lagkagehuset <3

Mijn lievelingsgebakje uit Denemarken: een Kanelsnegl

We bezochten wat vrienden die daar wonen, en eindelijk kon ik een keer naar fotogeniek Superkilen.

superkilen kopenhagen

Kijk onze schattige koffertjes daar staan…

superkilen kopenhagen

En hier zitten wij in de kou! Het was dus gevoelstemperatuur -10..

Verder dansten we het hele weekend, we hadden weer een workshopweekend Collegiate Shag.

Liefs uit Kopenhagen!

Helaas kwamen we ziek terug, en dit was de 5e keer deze winter. Ik liet toch voor de zekerheid maar even bloed prikken om te kijken waarom ik steeds ziek word, maar het bleek gewoon domme pech. Ik ben gelukkig helemaal gezond!

Stemmen en nieuwe eettentjes op Utrecht Centraal

Later die week ging ik natuurlijk stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Ik deed dat op Utrecht Centraal, en waar ik normaal voornamelijk door de tunnels ga en nooit boven kom, zag ik nu allemaal nieuwe tentjes geopend! Vapiano, Five Guys, TGIF opent later deze maand en Pret a Manger! Die ken ik voornamelijk uit het buitenland, en ik ben erg blij dat ze nu ook op Utrecht Centraal zitten.

Stemmen UTrecht

Een muh einde – winterdip?

In de laatste week van maart voelde ik me een beetje muhh. De klok was verzet en het leek wel alsof ik daar last van had, of dat de winter nu gewoon een beetje te lang duurde. Ik sleepte mezelf naar de verplichte afspraken, maar verder bleef ik een beetje binnen mokken. Zo ook tijdens dit paasweekend! De eerste studievriendin ging trouwen dus wij waren op het feest, dat was wel heel leuk! Maar verder bleven we binnen en keken we films, zoals bijvoorbeeld de klassieker Good Will Hunting, die nu op Netflix staat! Hopelijk gaat de zon snel schijnen en kan de lente nu echt eens beginnen.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden

Overigens gingen wij op 2e paasdag (vers van de pers) wel naar Museum Voorlinden, in Wassenaar. Hier had ik al zoveel over gehoord en ik wilde er zo graag heen! En ja, het is een aanrader, wat een tof museum!! Hierboven zie je ons in een huisje gemaakt van spiegels en ramen. Hysterie!

Wat heb je gemist?

Naast dat het de Nationale week zonder vlees was, schreef ik een aantal recepten, zoals deze vegetarische bolognese, een recept voor zelfgemaakte gnocchi met spinaziepesto en een recept voor heerlijke Indiase Dal. En nog een heerlijk hapje van geitenkaasballetjes met pistache!

Verder liet ik jullie kennismaken met een nieuwe hotspot, de Utrechtse boekenbar en maakte ik weer een heerlijk lijstje met markten en festivals voor de komende tijd..

Tot slot waren er weer twee artikelen in mijn groene zoektocht. Ik deelde mijn ervaring met de natuurlijke producten van Leafon en deelde weer een gratis printable, dit keer met seizoensgroenten voor de lente. Ik zit er over te denken om er ook een te maken met fruit, zouden jullie dat leuk vinden?

De komende maand is een leuke maand. Er staan weer leuke markten op de planning (zoals Le Bazarre) en een mini vakantie naar Vilnius, Litouwen, yay! Wat hebben jullie op de agenda staan?

Post a Comment