Keek Utrecht

Little bit of Diary #11: Juni 2018 & persoonlijke update

Hoor je de krekels al? De waaiende bosjes? Het is hier verschrikkelijk stil, maar in mijn leven (en mijn hoofd) juist enorme chaos door onze emigratie plannen! Daarom bleven de blogs uit, maar ik wilde jullie toch even op de hoogte stellen van hoe het nu is. Daarom hierbij mijn diary van juni en een korte persoonlijke update! Pas op: deze diary zit vol foodfoto’s, dus niet lezen als je honger hebt!

Fietsen in stijl

Begin juni deden le BF en ik mee aan een tweedride, een fietstocht in tweed. Omdat het een beetje te warm was voor Tweed (ook begin juni was het al zulk mooi weer als nu), was een zomerse outfit ook toegestaan en dus ging ik in een jurkje wat geïnspireerd is op dit jurkje uit The Theory of Everything.

Tweedride Breda

Naast een vintage outfit is een vintage fiets ook een pré en ik kon eindelijk met mijn Roetz-bike shinen. Roetz is een Amsterdams bedrijf wat geupcyclede fietsen maakt: een oud frame, gerecycled en met nieuwe onderdelen en wielen, waardoor je een deels gerecyclede fiets hebt. Maar dat is niet het enige toffe aan dit bedrijf: ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om die afstand beetje bij beetje kleiner te maken. Bij aanschaf van je fiets krijg je een kaartje met wie jouw fiets in elkaar heeft gezet, en je kunt die medewerker dan ook een kaartje terug sturen met hoe je fiets bevalt. Tof he? Ze maken dus hele mooie fietsen met oude Gazelle frames, die dus (net als bijvoorbeeld veloretti) heel vintage ogen. Like! De fietsen zijn helemaal niet duur, dus kijk gauw op hun website! (ps. ik ben dus super enthousiast over deze fietsen maar er is niets gesponsords aan hoor! Roetz weet niet eens dat ik dit schrijf hihi..)

Tweedride Breda

De hele groep! Zie je die coole ouderwetse fietsen?

De lelijkste stad van Duitsland

Ik weet niet of ik Duitse lezers heb, maar in het tweede weekend van Juni ging ik naar Dortmund – ook wel de lelijkste stad van Duitsland genoemd. Hier gingen le BF en ik voor de laatste keer dansen (voordat we dus emigreren he), en daar moesten we natuurlijk nog even van genieten! Ik heb geen en-ke-le foto gemaakt van deze trip, omdat het dus zo vreselijk lelijk en saai was daar, haha! Dus bij deze een gratis tip: ga hier niet heen 😛

Lekker eten part 1

Waar ik nog wel een foto van heb is een lekker maaltje die week: bloemkoolnasi! We maakten een klassieke nasi met bloemkool in plaats van rijst en met vegetarische kipstuckjes. Yum, wat is dat een aanrader zeg! Ik moet het nog een keer maken voor goede foto’s (zie je die verlepte dunne pindasaus haha!), maar dan beloof ik een uitgebreider recept voor jullie te plaatsen.

Bloemkoolnasi

En nog meer foodfoto’s: we besloten daarna naar Roberto’s te wandelen want ik zag op zijn Instagram (die overigens heel leuk is, volg hem hier) dat hij vlierbessen ijs had! OEH, dat moest ik even proeven natuurlijk. Daar aangekomen, dat is altijd een klein wandelingetje van ons vandaan (maar het zo waard), was het vlierbessen ijs al op! NOOO. Dan maar iets anders lekkers, want eigenlijk is alles hier lekker. En het is altijd leuk om te spelen met de macro functie van je iPhone camera 😉

Roberto Gelato

STreetart en een nieuwe conceptstore

Later die week ontdekte ik een heleboel toffe nieuwe streetart in de stad onderweg naar Mus Conceptstore. Allerlei prullenbakken zijn heel tof beschilderd en ook verschillende paaltjes in de binnenstad. Heb jij het al gespot? Weet iemand wat voor project dit is?

Maar waar ik dus eigenlijk naar onderweg was, was de nieuwe conceptstore die we sinds deze maand rijker zijn: MUS conceptstore! Ik schreef er meteen een blog over, want ik was heel enthousiast, die lees je hier.

MUS conceptstore

Het werd wel een dag van nieuwe plekjes ontdekken, want later die dag ging ik ook nog even langs bij het nieuwe tentje Loaded op de Amsterdamsestraatweg. Dat was niet helemaal mijn ding, ik vond het eten er prachtig uit zien, maar niet heel erg wauw (mijn broodje avo met tomaat smaakte zelfs een beetje zurig helaas) en de bediening kan nog wat leren. Maar het ziet er wel tof uit, dus wellicht heb ik last gehad van de kinderziektes!

Loaded Utrecht

Fotogenieker dan het smaakt 😉

Ik stond erbij en ik Keek naar Jan Taminiau

Tot en met 26 augustus kun je in het Centraal Museum nog naar de tentoonstelling van Jan Taminiau. Dit had ik hoog op mijn verlanglijstje staan en toen appte een vriendinnetje dat zij ook graag wilde gaan! Na een lekkere koffie bij KEEK (zie je de woordgrap in de titel?) – die overigens verbouwd is en er goed uit ziet! – gingen we door naar het Centraal Museum en keken onze ogen uit.

Keek Utrecht

KEEK

Jan Taminiau is de ontwerper van dé blauwe jurk van Maxima, van de inhuldiging. Maar hij is niet alleen de ontwerper van die jurk, het is een ware kunstenaar die kunstwerken in de vorm van een kledingstuk maakt. Als je nog tijd vind om hierheen te gaan, doe dat dan! Hier een kleine impressie:

Nog meer food

Op de een of andere manier was juni gevuld met lekker eten en nieuwe tentjes. Om jullie nog van nog meer foodfoto’s te laten genieten: ik kookte met restjes uit de koelkast dit lekkere recept van de hippe vegetariër (dat geeft op de een of andere manier zoveel voldoening, als je alles voor een recept precies per ongeluk in huis hebt.. Kennen jullie dat?):

Spinazie spliterwtensoep

De volgende dag bezocht ik de Croquetten boutique, die ook al een tijdje op mijn wishlist-to-visit stond. Ik at een schapenkaaskroket, wat neerkomt op een kaassoufflé in een krokettenjasje. Do I need to say more?

Croquetten Boutique Utrecht

Yummm als ik hier naar kijk wil ik em weer. Hij werd geserveerd met cranberries en macademianoten. Mijn zusje at overigens de gele paprikakroket, die ook vet goed was!

Die avond kookten we een pasta van Ottolenghi (my favorite) met pappardelle, bimi en knoflookcroutons. Yummmm ik post het recept gauw online, het was echt mega lekker!

Pappardelle van Ottolenghi

Ik zei toch dat het een foodiemaand was?

Slow fashion summer

In het kader van slow fashion summer (waarin meer dan 2500 mensen een hele zomer geen nieuwe kleding kopen) en eigenlijk meer gewoon omdat het gezellig is, gingen mijn zusjes en ik eind juni weer een dagje op de IJhallen staan. Dit deden we vorig jaar ook en het was zó gezellig! Het was extreem heet en we stonden echt in de brandende zon, maar hadden een prachtig plekje aan het IJ en het was dolle boel. Helaas gingen niet alle zussen mee, maar ons nichtje vulde het gezelschap gelukkig aan. We verkochten wat we hadden voor een habbekrats en doneerden de rest van de kleding aan het goede doel. Echt een leuke ervaring weer om hier te staan! Kon ik mooi alle kleding verkopen die niet mee gaan naar Melbourne…

IJhallen

Ons plekje aan het IJ

La sisters (en nichtje)

En hoe is het nu met mij?

Zoals ik al noemde, staat de blog een beetje stil door alle drukte in mijn hoofd. Er gebeuren een hoop goeie dingen, zo is ons visum binnen en zijn de vliegtickets geboekt, maar we moeten ook een heleboel regelen (hoeveel abonnementen en verzekeringen kan een mens hebben om op te zeggen) en afscheid nemen van veel vrienden en familie. Dat voelt heel gek! Zoveel lieve mensen om ons heen, we gaan heus niet weg omdat we ons leven zo stom vinden… Het is allemaal een beetje dubbel dus. Ook heb ik nog 3 weken op het werk, wat het altijd extra druk maakt omdat je van alles moet afronden, en nou ja, ruimte voor ‘lekker bloggen’ schiet er een beetje bij in. Alhoewel ik wel heel veel inspiratie heb, dus ik schrijf al mijn ideeën gewoon op en ga bloggen als ik weer vakantie heb over 3 weken!

Want ja, ik heb wel besloten gewoon lekker door te bloggen als ik in Melbourne woon. Ik zal jullie niet overvallen met alleen maar Melbourne verhalen, maar dat gewoon te beperken tot deze diary (ok wellicht komt er een travelguide, maar dat is nooit mis toch? 😉 ). Maar ook in Melbourne kan ik lekker koken en jullie van recepten voorzien, schrijven over duurzaamheid (wie weet wat ik daar allemaal leer) en de Utrechtse hotspots? Ik leg de komende weken een voorraadje aan zodat ik kan blijven schrijven, en daarna – over 1,5 jaar – pak ik het gewoon weer op. Kan ik me stadsie weer gewoon opnieuw ontdekken 🙂

Wat heb je gemist in Juni?

In juni was het ook al een beetje stil en schreef ik over MUS conceptstore, een nieuwe hotspot met toffe kleding en accessoires op de Lijnmarkt.  En verder deelde ik een recept met jullie, maar dat was dan wel een héél lekker recept, zeker voor dit warme weer: Halloumi salade met mango en spinazie, yummmm.

Tot volgende maand!

Comments: 1

  • reply

    Wim Geurts

    juli 25, 2018

    Hoi Siroon, Wat kan ik toch iedere keer weer genieten van jou schrijverij. Waar het ook over gaat, op één of andere wijze leest het steeds zoals de food-foto’s er uitzien . . . het smaakt naar meer. We leven een beetje met je mee aangezien Christa over 3 weken ook voor een half jaar naar Australië vertrekt. Sterkte met je afscheidsperikelen . . . . en ja, het is en voelt dubbel. Groetjes, Wim

Post a Comment