vakantie naar ameland

Little bit of… Mei – Naar Ameland en mijn eerste vaccinatie!

Mei was een leuke maand. Als ik zo door mijn foto’s scroll zie ik veel dagen op werk (ik ging deze maand bijna elke dag naar Nijmegen!) maar ook veel leuke dingen. Pottenbakken, een mini vakantie naar Ameland, de bbq weer aan en tot slot als hoogtepunt mijn eerste vaccinatie! YAY! Lees gauw mee 🙂

Pottenbak avonturen

Nog steeds pottenbak ik met veel plezier. En ik begin echt te merken dat er schot in zit! Het lukt me steeds beter om interessante vormen te maken en er komt al veel tofs uit de oven. Het proces van gedraaide vorm tot baksel uit de oven duurt ongeveer een maand. Dat betekent dat wat ik in mei binnenkrijg, ik in april al heb gemaakt. Ik maakte onder andere dit leuke setje: een zeephouder voor mijn afwaszeep en een houder voor mijn afwasborstel. Fijn om te zien dat het steeds beter lukt mijn keuken plastic vrij te krijgen.

Ik maakte nog een tweede zeepbakje als een cadeau en ook deze twee toffe vaasjes. Hoe leuk zijn die?

In sickness and in health

Nee dit is geen trouw aankondiging, ik vond het gewoon een leuke titel voor dit stukje haha. In mijn foto feed zie ik namelijk ook veel gezondheidsfoto’s deze maand! Ik deed maar liefst twee keer een Covid zelftest. 1 keer voordat ik bij mijn 91 jarige opa’tje op bezoek ging en 1 keer voor mijn vakantie naar Ameland.

Twee keer negatief gelukkig!

Daarnaast scoorde ik een vieze ziekenhuiskoffie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, waar ik op jaarlijkse controle ging voor mijn scoliose. Ik heb geen idee of ik hier wel eens eerder over praatte, maar ik heb dus ernstige scoliose (dat is een S-bocht in je wervelkolom), waar ik op mijn 14e aan geopereerd ben. Ze zetten er toen een pin in om alles recht te houden en elk jaar moet ik even checken of alles nog goed zit. Maar goed nieuws: er was niets veranderd. Ik kreeg nog een mooie reprimande van de orthopeed toen hij vroeg hoe het met mijn sporten ging (sporten houdt me van de rugpijn af). Ik antwoordde hem dat het door covid allemaal niet zo makkelijk was, en hij zei: “maar je kan toch ook thuis pilates doen”. HAHA! Zeker. Goed punt. Okee dan. Gelukkig heb ik me weer aangemeld bij een pilatesschool voor lessen in het echt. Can’t wait.

Ondanks dat de ziekenhuiskoffie niet te nassen is, is het wel een fijn ritueel. Vroeger haalde ik als kind standaard met mijn vader een broodje kroket als ik weer op controle moest.

Tot slot in de categorie ziek en gezond was er dit hoogtepunt na 1,5 jaar pandemie: ik kreeg mijn eerste vaccinatie, yay! Dat is dan weer het voordeel van in het ziekenhuis werken. Nadat alle zorgverleners eindelijk waren gevaccineerd, kwamen de onderzoekers en kantoorpersoneel aan de beurt. Eind mei kreeg ik dus mijn eerste shotje Moderna. De dag erop voelde ik er vrij weinig van, behalve dat de prikplek een beetje beurs was, alsof iemand je een stomp had gegeven. Maar het viel me alles mee 🙂 Kan niet wachten tot mijn 2e shot en dat ik daarna weer met mijn mede gevaccineerde familieleden kan knuffelen!!

Blij after-vaccinatie hoofd achter een mondkapje! Na de prik moest ik nog even 15 minuten zitten, wat overigens heel chill was. En prima tijd voor een selfie dus.

Op mini vakantie naar Ameland

Met hemelvaart gingen le bf en ik samen met 2 vrienden een lang weekend naar Ameland. Daar was ik nog nooit geweest! We hadden al vrij lang geleden geboekt; gelukkig maar want alles in Nederland zit snel volgeboekt! Vooraf deden we dus even een zelftest, dat voelt toch chiller maar verder hielden we gewoon afstand. Ik wil nog net niet opgeven voor de eindstreep! We reden met de auto richting Friesland, maar lieten hem wel daar achter. De auto meenemen op Ameland is vrij prijzig, en eenmaal daar is alles prima met de fiets te doen!

Lekker uitwaaien op de boot! Het was niet helemaal duidelijk of het mondkapje buiten nou op of af moest haha.

Na de boottocht werden we naar ons huisje gebracht in Hollum, waar onze fietsen ook al klaar stonden. Het weer was helaas niet top, maar dat mocht te pret niet drukken. Al met al was het een heerlijk chill weekend van wandelen, fietsen, strandjutten en schaapjes kijken. En natuurlijk spelletjes doen, lekker eten en fijn bijkletsen met vrienden! Zij zijn ook vorig jaar terug geëmigreerd naar Nederland na een periode in het buitenland, dus dat geeft toch een extra laagje begrip van elkaar. We delen het ex-expat life 🙂 Hieronder wat fijne kiekjes:

Ben jij wel eens naar Ameland geweest?

Weer teveel lekker eten

Ondanks dat we lichtelijk uit de pandemie lijken te geraken, draait mijn leven nog steeds vooral om lekker eten. Ik kan bijna de pandemie niet meer de schuld geven ;). Deze maand bestelden we onder andere bij Miss Tajine, een echte favoriet inmiddels. Tip: bestel niet teveel! Wij hebben altijd genoeg voor 2 dagen 😉

Daarnaast had ik weer wat succesvolle kooksessies, waarin ik onder andere een warm bulgurgerecht maakte met halloumi en honey-glazed aubergine. Ik maakte het meteen 2 keer deze maand, zodat ik het de tweede keer kon finetunen voor een blog. Wordt vervolgd dus!

Ook kookte ik een avondje samen met de kok van Mammalicia via instagram, en dat was zó gezellig! Het recept vind je op Smaack, maar ik zou zeker aanraden om ook de video erbij te kijken. Zo is koken op een doordeweekse avond ineens heel gezellig. Gezond was het vast niet met zoveel mozzarella maar wel lekker, yum.

En aan het einde van de maand werd het ein-de-lijk lekker weer! Tijd om het balkon een onderhoudsbeurt te geven, de plantjes weer buiten te zetten én de bbq af te stoffen! Ik scoorde dit heerlijke groene barbeque boek en het was meteen een hit. De aardappels van de bbq in een salade met gesmoorde rode ui, yummmm.

Wij hebben dus een ‘soort van’ green egg, maar dan een nepversie. Green Egg zelf is echt niet te betalen, maar deze (no spon) is echt een topper tot nu toe! Het formaat is wel echt voor 2 personen, maar ons balkon is niet groter. Als je geduld hebt, kun je prima dingen in meerdere sessies bakken 🙂

Nieuwe hotspots ontdekken

Met het mooie weer kon ook de motorkleding weer tevoorschijn getoverd, dus kroop ik achterop bij le bf en reden we richting Hilversum. Daar ontdekten we dit heerlijke tentje Mout. Een super mooi terras en heel betaalbare brunch. Aanrader! Ik kan niet wachten weer meer hotspots te ontdekken en met jullie te delen 🙂

En ook een nieuwe wandeling

Met hemelvaartsdag zelf waren we nog niet op Ameland, dus doken we weer de wandelopties rondom Utrecht in. Ik ontdekte via een collega ‘het verdronken bos’, een letterlijk verdronken bos bij Houten en Tull en ’t Waal. Vlak daarbij zijn veel wandelingen te maken, en via een of andere duffe wandelsite downloadde ik weer een gpx bestandje voor in google maps. Inmiddels zijn mijn wandelingen teveel voor maps, dus heb ik een tweede kaartje aangemaakt. Hier ga ik gewoon verder met wandelingen verzamelen 🙂

We wandelden deze route:

En zo zag het eruit! Het was prachtig weer, een nicht van le bf wandelde ook mee met haar hond en ik kan de wandeling ten zeerste aanraden (hij is 9 km).

Wat ik zoal las en keek

Deze maand was al meer een succesvolle leesmaand dan de maanden hiervoor. Allereerst las ik ‘Ik ga leven’ van Lale Gül uit. Ik weet nog steeds niet wat ik er van vind, ik kwam er moeilijk doorheen maar het fascineerde me tegelijkertijd ook.

Verder las ik in twee dagen de nieuwste Zeven Zussen uit en het was net zo slecht als altijd maar net zo vermakelijk. Stiekem gewoon heerlijk en perfect vakantievoer.

Ik keek natuurlijk de reünie van Friends (zo leuk, maar HALLO BOTOX) en ook keek ik een comedy show van een IJslandse comedian, Ari Eldjarn. Ik heb zó gelachen! Hij kan heel goed alle typische dingetjes nadoen van de verschillende Scandinavische landen, en omdat ik in Denemarken heb gewoond en daar ook veel van meekreeg toen, was het allemaal heel herkenbaar. Hij staat op Netflix en heet ‘Pardon my Icelandic’

Verder begonnen le BF en ik in de serie ‘The Fall’, maar vond ik het toch te duister. Ik heb hem al eens eerder gezien ooit maar ik werd er te naar van dit keer. Het wordt tijd voor vrolijker series! We bingeten wel het nieuwe seizoen van ‘Master of None’. Als je die nog nooit hebt gezien: ga hem kijken! Erg actueel, mooi gemaakt, grappig.

Wat heb je gemist?

Niet zoveel, ik merk echt dat mijn baan veel tijd opslokt momenteel en ik heb weinig puf om blogs af te maken, ondanks de oneindeige lijst met drafts. Maar ik zou zo graag meer bloggen! Deze maand dropte ik alleen dit heerlijke brioche recept, en schreef ik veel halve blogs die nog moeten komen. Hopelijk to be continued..

Hoe was jouw maand?

Comments: 10

 • reply
  juni 6, 2021

  Yesss fijne maand! En hoi Iris! 😀
  Wat fijn dat je al je 1e prik hebt gehad 🙂 Het lijkt nu eindelijk op te schieten, misschien kan ik komende week al mijn afspraak maken 😮 Bizar hoor! Of eigenlijk ook heel fijn. Ik heb laatst ook een zelftest gedaan en ik vond het best wel akelig? Het prikte echt heel erg en ik moest er heel erg van niezen haha.
  Dat laatste deel van de Zeven Zussen was weer heerlijk he? Ben zo benieuwd naar het echt allerlaatste boek. Je weet ook precies wat je kunt verwachten van zo’n boek haha, heerlijk vind ik dat op z’n tijd. Gewoon niet hoeven nadenken 😉

 • reply
  juni 6, 2021

  Schaapjes!! Leuk zo op Ameland. Ik ben benieuwd naar dat recept met Halloumi want bij mij wordt dat altijd rubberig.
  Morgen ga ik mijn eerste prik halen, kan echt niet wachten. Goede wandeltip ook! En ik kan je verzekeren dat je niet de allerleukste wandelschoenen hebt hoor. Kan echt nog erger.

 • reply
  juni 6, 2021

  Wat een fijne maand. En je vaccinatie! Ik wacht er met smart op. Het nieuwe seizoen van Masters of None staat ook op mijn lijstje om te kijken. Ik heb er al goede dingen over gehoord.

 • reply
  juni 8, 2021

  Ziet er uit als een hele fijne maand! Ameland lijkt me ook zo leuk om naartoe te gaan, ben er nog nooit geweest maar staat zeker op mijn lijstje. Wat leuk dat je pottenbakken als hobby hebt! Dat is ook echt iets wat ik nog zo graag een keer wil leren. Al het eten ziet er ook heerlijk uit & ik heb de Friends reünie ook gekeken. Vond het echt heel leuk, maar inderdaad, zoveel botox. Echt zonde eigenlijk…

 • reply
  juni 12, 2021

  Ohh heerlijk Ameland! En de wandelfoto’s zien er ook goed uit. Het risotto recept, woah dat lijkt me heerlijk! Ik ga kijken of ik daar een vegan variant van kan maken. Jummie 🙂

 • reply

  Tea

  juni 20, 2021

  Yay voor je eerste vaccinatie! Ik had bij mijn eerste (Pfizer) nergens last van, had wel de eerste nacht de beste slaap in tijden! Ik weet niet of het een soort ontlading was van alles of omdat ik de hele week aan het stressen was of gewoon toeval.

  Ik ben als kind een paar keer naar Ameland geweest en een paar jaar terug voor het eerst in jaren weer geweest en ik wil zeker nog een keer terug, maar eerst nog drie andere eilanden bezoeken.

Post a Comment