Little bit of… Augustus deel 2 – Een mislukte DIY en een tegenvallende hotspot

Na mijn workation in deel 1 van augustus was de tweede helft van de maand beduidend minder spannend. Dit was ook te zien aan de sad hoeveelheid foto’s in mijn filmrol. Voor de verandering had ik eens meer video’s voor mijn 1 second a day dan foto’s! Ik deed wat DIYs die niet allemaal even succesvol waren en ging uit eten voor mijn verjaardag. Daarnaast bezocht ik een koffietentje die ik daarna niet meer zal bezoeken. Benieuwd?

Mislukte DIY

Om maar meteen met het spannendste te beginnen: ik had mezelf weer een DIY op de hals gehaald. Een origami lamp voor in de slaapkamer, met heel tof patroon. Ik haalde papier en andere tools en samen met le bf ging ik aan de slag. Het papier was best dik en moeilijk om te vouwen en ik baalde dan ook enorm dat ik ergens halverwege een afslag miste en een vouw verkeerd inzette. Het resultaat: niets meer van te maken! Ik verscheurde 1 van de 3 vellen uit frustratie en le bf stelde voor om de andere 2 wel goed af te maken om te zien wat het uiteindelijk werd. Geduldige vent die hij is 🙂 Het eindproduct – te zien in de header van dit dagboekje – mocht er zijn (ondanks de 100 extra vouwen) dus we zijn nu vastberaden het nog eens te proberen haha. Ik deel het wel wanneer het is gelukt!

Gelukkig kon ik het nog

Later in de maand probeerde ik dan toch nog wat handwerk en kortte een broek in die al de hele zomer op me lag te wachten. Ik stelde het maar uit, waarom weet ik niet, want ik heb op zich best naaiskills. Maar het was in een mum van tijd gepiept en nu heb ik er een prachtige pantalon bij, yay!

Wat hotspots: een tip en een afrader

Deze maand bezocht ik ook weer wat nieuwe hotspots, maar niet alles is altijd iets om over naar huis te schrijven.

Laat ik maar met de afrader beginnen. Ik ging samen met een vriendinnetje naar Cafca, een nieuw koffietentje op de Oude Gracht. Espresso, Design, Jazz of iets dergelijks was de ondertitel, en dat klonk natuurlijk als helemaal voor mij! De eigenaar is een excentrieke man en dat kan leuk zijn en verfrissend ten opzichte van de normaliter redelijk strak afgewerkte hipster tenten, maar het voelde eigenlijk alsof ik in een leeggeroofde kringloop zat. Voor het toilet moet ik de inspectie sturen want die was nog viezer dan in een groot studentenhuis – de mannengang. (no offense ;)) Afrader helaas! Hopelijk zijn dit kinderziektes en wordt het nog beter?

De druilerige dag hielp ook niet mee..

Een andere nieuwe hotspot die ik testte was Pand33. Spoiler: daar was ik wel meteen fan van! Pand33 is een nieuw restaurant op de Nieuwe Gracht (op nummer 33 dus). Die wilde ik wel uitproberen voor mijn verjaardagsdinertje. Toevallig ging een vriendinnetje en haar bf op dezelfde dag – we zijn 1 dag na elkaar jarig en zij had hetzelfde plan. Hoe gezellig! We combineerden onze tafels naar een tafel van 4 en genoten van een 5 gangen verrassingsmenu. Het was echt heerlijk.

Een nieuw kookboek

Voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuw kookboek: ‘Een’ van Anna Jones. Eén pan, één plaat, één planeet. Echt alles wat ik zoek in een kookboek om eerlijk te zijn: simpel (want één pan of bakplaat), met de seizoenen mee en vegetarisch (want één planeet). Ik deel later nog wel wat meer hierover, voor nu heb ik het kookboek alleen nog maar gebruikt als laptop standaard bij een congres presentatie haha. Wetenschapper by day, keukenprinses by night; gereflecteerd in de boeken die onder mijn laptop gingen om mijn webcam op ooghoogte te krijgen 😉

Een korte tweede helft

Kortom, de tweede helft van augustus was weliswaar wat minder eventful, maar het voelde wel als stilte voor de storm. Op werk beginnen de agenda’s alweer vol te lopen dus de komkommertijd is officieel over! (vandaar ook de lekker late publicatie van dit dagboekje, ik blijf er slecht in, hehe)

Hoe was jullie augustus?

Comments: 10

 • reply
  september 12, 2021

  Ik had dat papier ook sowieso verscheurd. Het eindresultaat ziet er wel tof uit! Fijn om zo’n geduldig persoon in huis te hebben als support. Mijn augustus was goed, ik vertrok eindelijk op vakantie.

 • reply
  september 12, 2021

  Wat balen dat het koffiententje geen aanrader is; het ziet er van de buitenkant wel leuk en origineel uit! Hahaha, ik zou precies als jij gehandeld hebben met die diy.. Ik heb daar stiekem ECHT te weinig geduld voor. Maar, het is wel echt leuk geworden uiteindelijk. Toch alle struggles waard! Liefs!

 • reply
  september 12, 2021

  Ohh maar die lamp ziet er wel heel leuk uit! Hopelijk kun je ‘m toch nog afmaken 🙂
  Heb je de broek from scratch gemaakt? Ik wil ook nog wel een jurk ofzo naaien voor volgend jaar, maar ik heb echt zo weinig geduld (en een niet werkende naaimachine haha). Moet nog ff moed verzamelen voor dat project haha.

 • reply
  september 13, 2021

  Mooie lamp hoor! Nog een keer tot 100 tellen dan maar. Succes.

  Jaren geleden deed ik een naaicursus en mijn missie was om broeken te kunnen maken voor mezelf. Dit omdat ik broeken altijd heel lastig te vinden vind. Ze zijn mijlen te wijd bij de taille óf ik krijg ze niet over mijn billen gesjord. Dus had stof gekocht en ik begon vol goede moed aan een patroon. Helaas had ik niet zo goed gelet op het model van het patroon en ik snap niet waarom, maar eigenlijk had ik dus ook niet zo goed op de soort stof gelet…. Resultaat: een PERFECT passende broek…. van synthetische kriebelstof en in de vorm van een wortel…
  Nooit meer een naaimachine aangeraakt.

 • reply
  september 15, 2021

  De lamp is uiteindelijk echt wel heel mooi geworden, zeg! Het koffietentje ziet er van de buitenkant wel echt leuk uit, maar zo jammer dat het tegenviel! Fijn dat het restaurant voor je verjaardagsdiner wel goed beviel, ziet er ook echt heerlijk uit 🙂

 • reply
  september 16, 2021

  Die lamp is wel echt heel mooi! Ik heb er alleen écht niet het geduld voor om zoiets te maken, haha, en snap heel goed dat het jou frustreerde 😉

Post a Comment