workation

Little bit of… Augustus deel 1 – Workation in Haarlem

Precies een jaar geleden testte ik uit of ik wekelijkse dagboekjes wilde schrijven. Maandelijks is altijd vrij veel werk, zoveel foto’s en zoveel informatie! Wekelijks vond ik leuk, maar dat was eigenlijk alleen leuk als ik vakantie had en veel beleefde haha. Vrij automatisch ging ik daarom weer terug naar maandelijkse dagboekjes. Maar waarom niet tweewekelijks? Ik keek dit stiekem af bij Marlous en het lijkt me eigenlijk wel weer tijd om iets nieuws te proberen. Welkom dus bij mijn dagboekje van augustus – deel 1. Ik ging onder andere op workation naar Haarlem en raad dit eigenlijk iedereen aan!

Een week van elke avond iets

Het lijkt wel weer drukker te worden in de agenda. De eerste week van augustus had ik namelijk zowaar elke avond iets! Sporten, kapper, een sessie pottenbakken.. Het voelde bijna weer als vanouds. Bij de pottenbak sessie kreeg ik twee prachtige borden uit de glazuur oven waar ik helemaal blij mee ben. Mijn eerste borden!

Eerdere pogingen strandden in ofwel twee borden die in niets op elkaar leken. Of ik maakte de bodem te dun en ging er doorheen. Of ze werden heel klein (keramiek krimpt 20% van begin tot eind van het proces door het waterverlies). Overigens maakte ik nog 4 gebaksbordjes die helaas blijkbaar ook op de dodenlijst stonden: 3 ervan sneuvelden! Dat wordt weer opnieuw beginnen haha. Ach, het is een les.

Het atelier waar ik pottenbak zit aan de gracht en dat levert wel mooie plaatjes op:

En de borden ook! Ik testte ze meteen in het weekend uit voor een zaterdagochtend brunch <3

Datenight bij de Japanner

Le bf en ik besloten vaker datenights te plannen, nu er weer wat meer kan. We bedachten dat we voorheen zóveel leuke dingen deden: dansen, concerten, naar de bios, uit eten. Nu is er weinig over gebleven wat kan, maar we schreven beiden een lijstje op met leuke dingen die nog wel kunnen en kiezen nu elke week iets uit. Deze keer wilden we een Japans restaurant uittesten wat ik bij Maura op haar insta had gezien. Totally geinfluenced inderdaad. En het was het waard! Het heet ‘Japanese Lounge Kakunosuke‘ en het zit op de Burgemeester Reigerstraat. Het is het zusje van Don Dining (op de Westerkade), maar ze serveren net een andere kaart. Kleine hapjes (Japanse tapas) en curry’s. NOMM. Pas op: hongerigmakende foto’s:

Op workation in Haarlem

In de tweede week van augustus was het dan zover: ik ging op workation naar Haarlem! Een tijdje geleden zat ik met een collega te klagen dat we zoveel schrijfwerk hadden, maar er niet aan toe kwamen. Als we op werk waren, dan was er altijd wel iets in het laboratorium te doen en thuis is teveel afleiding. En toen kwamen we op het idee om een workation te boeken: samen in een huis ergens anders dan thuis, maar toch aan het werk. Ik word altijd geïnspireerd door nieuwe plekken en we sporen elkaar goed aan om aan de slag te gaan, dus dat leek me echt perfect. And zogezegd, zogedaan. Eerst dachten we aan een hutje op de hei, maar toen kwam ik op airbnb dit pareltje tegen:

OMG! Die inrichting! Gelukkig was mijn collega ook meteen overtuigd en boekten we de toko voor een week. We gingen van maandag – zaterdag, zodat we op zaterdag ook nog een beetje van de stad konden genieten haha. En gelukkig maar, want wat is Haarlem een geweldige stad! Ik was er al eens een paar keer kort, maar het was mega leuk om er zo lang te zijn. Wat jaloersmakende kiekjes:

Al met al was het een week van keihard knallen voor werk, afgewisseld met koffietjes in de stad. Mijn favorieten?

 • Native (met stip op 1! Hier ging ik 3 keer heen in 1 week, dat zegt genoeg toch?)
 • Mogador cafe
 • Ax specialty coffee, het kleinste koffietentje van Haarlem
 • Vascobelo, een van oorsprong Belgische koffietent. Een keten, maar goede koffie en leuke inrichting!

Doordeweeks kookten we braaf, maar op vrijdag gingen we uit eten met de bfs bij de Dakkas. Wat een leuke tent!

En zaterdag begonnen we de dag goed met brunch bij ‘By Lima‘. Ook echt een aanrader. Je leest het, ik heb gewoon ff alle pareltjes meegepikt haha!

Tot slot: greenUP warenhuis en ik maakte mijn eerste reel!

Ik zal uiteraard nog een uitgebreidere blogpost wijden aan greenUP, het nieuwe duurzame warenhuis van Utrecht. Begin augustus opende ze haar deuren. Noemenswaardig voor nu is dat ik er op bezoek ging en mijn eerste reel maakte. Voel me nu echt zo’n oude GenY’er die niet weet hoe de nieuwste apps werken, maar ach haha. Het was leuk om te doen en ik denk dat ik dit wel vaker ga doen 🙂

PS: wat ik las

Oja, nog een ding. Ik las dus in een week ‘Middernachtbibliotheek’ uit van Matt Haig. Wat. Een. Boek. Echt super interessant en anders dan anders en nou ja, een aanrader!

Hoe vonden jullie het om zo’n halve maand te lezen? Beter toch?

Comments: 6

 • reply
  augustus 22, 2021

  Jaaa leuk!
  En jeetje wat ga jij veel uit eten, lekker haha! Ik moet zeggen dat ik dat vroeger ook wel iets meer deed maar nu nog echt nauwelijks. Merk het echt in mijn portemonnee.
  Die workation ziet er leuk uit en een goed idee! Ik kan me goed voorstellen dat dat wel motiveert. Een nieuwe omgeving is altijd prikkelend in elke zin van het woord 🙂
  The Midnight Library vond ik ook heel mooi, ook heel snel uitgelezen 😀
  En jouw borden… ahh… zo mooi!

 • reply
  augustus 22, 2021

  Ik ben benieuwd welke datenights er nog volgen. Leuk om dat weer op te pakken. Ik merk ook aan mijn agenda dat er weer iets meer kan en dat is toch wel heel fijn. Alleen terug naar kantoor hoeft van mij nog niet, haha. Ik vind het leuk om 2 weken te lezen!

 • reply
  augustus 22, 2021

  Goed idee van die datenights! Je borden zijn super mooi gelukt vind ik! Lijkt me heel tof om uit je eigen gemaakte servies te eten (zeker als het er zo prachtig uit ziet ^^).
  Dagboekjes zijn voor mij in alle vormen en maten goed! 😀

Post a Comment