bietensoep met feta

Recept – Bietensoep met feta

Dit recept begon met een liefde op het eerste gezicht voor een gele bietensoep van CravingsinAmsterdam. Na een zoektocht naar de ingredienten (gele bieten waren niet te krijgen, pistache noten waren op in de supermarkt en ik had honger), besloot ik er mijn eigen variant van te maken. 

Het is iets met soepen, dat ik er nooit een kleine hoeveelheid van kan maken. Het komt geregeld voor dat ik een van mijn zussen een berichtje stuur met ‘ik heb weer teveel, wie komt er wat halen?’. Gelukkig zijn ze enthousiaste mee-eters en sommige ook nog student dus ik maak ze er gelukkig mee.

Hier een poging tot normale menselijke hoeveelheden bietensoep: (maar verwacht er met 8 personen van te kunnen eten)

 

Ingredienten

 • ingredienten bietensoep800gr bieten, geschild en in stukken gehakt
 • 700gr gele of gekleurde wortels, geschild en in stukken gehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 2 el olijfolie
 • 1 prei, het witte gedeelte fijngesneden
 • 2 medium size sjalotjes, fijngehakt
 • 1,5 liter groente bouillon (hier had ik moeten raden dat het mis ging)
 • 100 ml kookroom
 • zout&peper naar smaak

Toppings

 • 150g Feta
 • 40g geroosterde amandelen

Bereiding

preiBak de prei en sjalotjes in een grote soeppan op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Laat het niet bruin worden.
Voeg de wortels, bieten en knoflook toe. Bak mee voor 1 minuut en voeg dan de groentebouillon toe.
Kook alles voor 25 minuten, tot de wortels en bieten gaar zijn.
Pureer glad met een staafmixer en voeg zout en peper toe en de kookroom naar smaak.
Garneer met gekruimelde feta en amandelen (of dus pistache noten, als ze niet op zijn ;)) en enjoy!

Serveer eventueel met (zelfgemaakte) croutons.

 

bietensoep

Post a Comment