Kloek Utrecht

Hotspot Utrecht – Kloek: Kip en Utrechts bier

Tegenover het nieuwe TivoliVredenburg én op de Nachtegaalstraat zit sinds een klein jaar restaurant Kloek. Kloek is een kiprestaurant met een uitgebreide menukaart in… bier! Le Boyfriend was er al meerdere malen geweest met een goede vriend, maar steeds was het ‘mannenavond’. De laatste keer drong ik mezelf op en ging mee. Ik moest het immers nog uitgebreid testen en met jullie delen?

Kloek

Kloek, een kiprestaurant met Utrechts bier

De initiatiefnemers van dit restaurant studeerden in Nijmegen en kwamen daarna naar Utrecht. Vlakbij TivoliVredenburg, wat toen nog niet eens af was, openden zij hun kiprestaurant, toen kip net zijn hoogtijdagen begon te kennen. Kip is de nieuwe burger! Kiprestaurant Kippig doet het erg goed, maar daar kun je niet gezellig zitten. Utrechts lokaal bier is hip, kijk maar naar de populariteit van het bockbierfestival op het Ledig Erf. 1+1=2 en zo openden de dames Kloek.

Menu Kloek Utrecht

De menukaart

Op de menukaart staat natuurlijk kip. Kip van het spit, au naturel, of met drie soorten marinades. Je kunt kiezen uit een halve kip, wat perfect is voor een man, maar te groot voor mij. De andere optie is een hele kip, die kun je best delen met zijn drieën, als je er nog bijgerechten bij neemt.

De bijgerechten zijn een aanrader, zo is de portie friet enorm (ook met zijn drieën deelbaar) en vond ik de gegrilde groenten fantastisch! (weet je nog, mijn liefde voor de groentefrietjes bij De Pieper?)

Naast kip en side-dishes staat er ook genoeg te borrelen op de kaart. Dat kan natuurlijk niet ontbreken, zeker niet als de bierkaart zo uitgebreid is! Bij Kloek schenken ze bier van 11 lokale brouwerijen, zoals VandeStreek, Maximus, De Leckere en Ceaux, met 24 bieren op fles en 6 op de tap. Leuk om de lokale brouwerijen eens uit te proberen!

Eten Kloek

De inrichting

Natuurlijk moest ik de inrichting ook even goed inspecteren. Er zijn meerdere soorten zitplekken, wat het een gevarieerd geheel maakt. Zo kun je voorin lekker op de bank borrelen, met een mooi interieur, en zit je verderop lekker aan hoge en lagere tafels, om beter te kunnen eten.

Kloek Utrecht inrichting

Ook zijn er genoeg planten en andere hipster onderdelen aan het interieur toegevoegd, wat het een fris geheel maakt. Zo tegenover TivoliVredenburg is het een leuke spot om te gaan eten of borrelen voordat een concert begint, want de prijzen zijn ook nog eens heel fair.

Borrelen kan hier elke dag vanaf 16.00 uur, op zondag en maandag is de locatie op de Nachtegaalstraat helaas niet open. Op vrijdag is er vanaf 21.00 uur een DJ en ook kan je er ten alle tijden spelletjes spelen! En Kloek is zelfs te huur voor feestjes!

ps. Je kunt er elke eerste dinsdag van de maand meedoen met een pubquiz, kosten zijn 4 euro en je moet je wel inschrijven. Enige voorwaarde is wel dat je vooraf een snack of maaltijd besteld. Alhoewel dat geen straf is!

Ben jij er al geweest? Welke locatie vond jij leuker?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Post a Comment