Cornelis Utrecht

Hotspot Utrecht – Cornelis: coffee, food and a room

Vandaag vertel ik over een super leuke hotspot in Utrecht, die inmiddels niet meer zo nieuw is, maar wellicht ook nog niet zo bekend! Het is een beetje een geheime hotspot, want je moet echt weten waar het zit. Cornelis – coffee, food and a room is een koffie en lunchtentje én een hotel. Met maar 1 kamer! Lees gauw verder voor meer over dit interessante concept.

Cornelis Utrecht

Cornelis: een moderne kruidenier

Op de Maliestraat 16 zit een schattig koffietentje met een prachtige gevel. In het pand huisde ooit een kruidenier, maar Cornelis maakte daar een moderne versie op. Naar eigen zeggen schenkt Cornelis alleen de lekkerste koffie en thee en verkoopt de beste producten. Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan Cornelis, is dat het klein is, maar super fijn. Er zijn allerlei hebbedingen voor in huis te koop (het liefst koop ik alles), de stijl is mooi, en het straalt een soort rust uit!

duurzaam ondernemen

Het past helemaal in mijn nieuwe rubriek: Cornelis is een hotspot met een duurzame boodschap. De koffie die ze schenken is van Bocca, een koffiebranderij uit Amsterdam waar de herkomst van de koffie duidelijk en eerlijk is: de boeren krijgen een fair prijs. De frisdranken op de kaart zijn bijna allemaal volledig biologisch en het liefst maken ze ook alle taartjes zelf, met biologische ingrediënten. Het wordt bijna saai, maar aan de andere kant is het ook fijn dat je gewoon iets kunt bestellen zonder de kaart af te moeten struinen naar iets verantwoords.

Cornelis Utrecht

Lekkers voor het oog

Maar Cornelis heeft niet alleen lekkers voor de maag, het oog wil ook wat! Zo is er een mini expositie  met kunst van jonge ondernemers, en is er een mini shop, met allerlei hebbedingetjes. Toffe vaasjes en lijsten met mooie posters voor in je interieur, maar ook kitchen tools om bijvoorbeeld zelf een betere barista te worden thuis.

Mini expositie in Cornelis

Cornelis Utrecht

De kleur op deze muur verandert overigens best vaak. Ik heb hem al eens in het mintgroen gezien, maar ook olijfgroen. Maar steeds staat het heel rustgevend en super hip natuurlijk, haha!

Op bovenstaande foto zie je ook mijn lievelingstafel: een grote tafel met tijdschriften en kranten waar je lekker met je kopje koffie kunt lezen. Of ontbijten! Want bij Cornelis kun je ook met je uutflükt boekje terecht voor een Frans ontbijtje voor een fijne prijs.

De inrichting

Ik heb al redelijk veel gezegd over de inrichting, jullie begrijpen vast wel dat ik van deze inrichting houd! Er zijn dus kleine tafeltjes waar je met z’n tweeën kunt zitten (of in je eentje om lekker te werken), maar je kunt ook de grote tafel scoren en er met meer mensen aan zitten.

In de zomer is er trouwens ook plek buiten en geniet je heerlijk van het zonnetje!

Cornelis Utrecht

Cornelis Utrecht

Het hotel

Het hotel achter Cornelis is dus een 1-kamer hotel, dit was vroeger een koetshuis. Na je overnachting kun je heerlijk ontbijten in de winkel, bij Cornelis zelf dus. Hoe lekker! De prijs voor een overnachting is 115€ voor 2 personen, inclusief ontbijt. Als je meer info wilt over de hotelkamer, dan kun je het beste even op de site van Cornelis kijken.

Handige info

Cornelis is open elke dinsdag-vrijdag van 8-17h, op zaterdag van 9-17 en op zondag van 10-17. Je vindt Cornelis op Maliestraat 16, kijk even op mijn kaartje! Ben jij er al geweest?

Comments: 1

  • reply

    Hilde

    november 5, 2017

    Hi Siroon! Wat een top locatie. Prachtig en heerlijk geluncht! Thnx for sharing! Hilde

Post a Comment