De keuken van Thijs

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – de Keuken van Thijs

Het vaakst krijg ik de vraag: ‘waar moet ik koffie drinken in Utrecht’, en dan weet ik genoeg tentjes. Steeds vaker is het echter ook ‘waar kan ik lunchen in Utrecht’ en dan moet ik toch even nadenken. Zo vaak ga ik namelijk niet uit lunchen! Daarom heb ik me voorgenomen over meer lunchtentjes te bloggen en de Keuken van Thijs is er een van!

De keuken van Thijs

De Keuken van Thijs is een echte lunchroom. Je kan er ontbijten, maar de lunch is hun specialiteit. Eigenaar Thijs (jaja, vandaar de naam) zat eerst op een kleinere locatie waar nu de Pieper zit. Toen de huidige locatie vrij kwam, verhuisde hij gauw en maakte hij van de andere locatie een gezonde cafetaria. Maar vandaag hebben we het dus over de lunchroom!

De keuken van Thijs is half een lunchroom, half een bedrijfslunch-bedrijf. (is dat een woord?) Je kan er lunchpakketjes of losse boterhammen bestellen in grotere porties voor een lekkere bedrijfslunch, maar binnen kun je er dus ook heel lekker zitten! To go is alles los op te halen bij de locatie en ze bezorgen vanaf vijf broodjes.

De keuken van Thijs

Wat is er te eten?

Naast (biologische) broodjes met veel verschillende toppings, verkopen ze ook soep, quiches en salades. En het mooiste en lekkerste van alles vind ik de duurzame gedachte: alles komt uit de streek, uit het seizoen, en is zelfgemaakt! Dat proef je dan ook wel, ik at een broodje hummus met gegrilde groenten en het was heerlijk!

De keuken van Thijs lunch

De koffie is goed (wat ik als -inmiddels- koffiesnob toch wel belangrijk vind) en ze denken aan leuke details: ik bestelde een chai latte en toen kreeg ik er een vers kaneelstokje en een steranijs-ster (is dat ook een woord?) bij! Naast natuurlijk een klein stukje zelfgebakken brownie, yum. Ja, de taart is ook aan te raden.

Ontbijten kan ook, daarvoor is de kaart iets kleiner, maar met een croissant of wat yoghurt en muesli kom je de ochtend wel door. Je kan beter wachten tot het iets later is en gewoon iets van de lunchkaart bestellen 😉 genoeg lekkers!

De keuken van thijs

De inrichting

De inrichting van de keuken van Thijs is fris en strak. Er zijn genoeg tafeltjes en op de muren zijn toffe illustraties van (vergeten) groeten geschilderd. Het is niet té hip, gewoon gezellig en er zijn altijd verse bloemen. In het weekend kun je er ook goed je krantje lezen, die ligt altijd voor je klaar.

De keuken van Thijs

Ze hebben wel wat leuke details toegevoegd zoals de chesterfield bank en de jaren 60 bollamp. Al met al vind ik het een leuke frisse inrichting die je thuis laat voelen. Overigens heb je in de lunchroom zelf helemaal niet door dat ze ook bedrijfslunches regelen, het is er heel lekker rustig!

De keuken van Thijs

Wat moet ik weten?

De lunchroom is geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 16:30. Op zaterdag en zondag kun je er van 10:00-16:30 terecht. Het adres is Biltstraat 41, je kunt ze ook vinden op mijn kaartje.

Leave a Comment

Comments (1)