de Utrechtse Boekenbar

Hotspot Utrecht – de Utrechtse Boekenbar

Ik heb altijd enorm bewondering voor mensen die een goed idee hebben en daar crowdfunding voor starten. Want met genoeg donaties weet je ook dat er genoeg animo is, én je hebt funding! Dit gebeurde ook bij Tim van den Hoed, die de Utrechtse Boekenbar opende. Een koffietent én boekwinkel ineen. Daar moest ik natuurlijk even langs…

de Utrechtse boekenbar

De Utrechtse Boekenbar

De Utrechtse Boekenbar is niet zomaar een boekwinkel. Of een koffietentje. Het is beide! Hier kun je als boekenliefhebber terecht voor een mooie collectie aan literatuur, kookboeken of fotografie, maar ook aan koffie kun je je hart ophalen. Ze serveren koffie van the Village (best coffee in town!) en zelfgemaakte zoetigheden zoals kokoskoeken. Die waren echt om je vingers bij af te likken!

Eigenaar Tim van den Hoed haalde zogezegd via crowdfunding voldoende geld binnen om de Boekenbar te beginnen. Hij is geboren en getogen Utrechter maar vond dat er nog iets miste in de binnenstad: een boekwinkel die niet alleen gemaakt is om boeken te verkopen, maar die ook een mooie en fijne plek is om te relaxen en elkaar te ontmoeten. Zo ontstond het idee voor de Utrechtse Boekenbar. En wist je dat Utrecht zelfs genomineerd is tot city of Literature? Zelf vind ik het zeker een aanwinst voor de stad. Ik ben natuurlijk fan van koffietentjes bezoeken, maar ik hou ook enorm van lezen! Ik koop een boek liever niet via bol.com, want ik wil altijd even een bladzijde lezen. Als de bladzijde me dwingt om meer te lezen, dan koop ik vaak het boek! Dus ja, boekhandels zijn er wat mij betreft niet genoeg 🙂

de Utrechtse Boekenbar

De inrichting

De inrichting van de Utrechtse Boekenbar is een soort Urban Jungle meets industrieel en minimalistisch vintage. Er staan overal planten, de vloer is van geperst hout en de meubels zijn vintage. Er staat zelfs een houten strijkplank, waarvan ik me niet kan indenken uit welk tijdperk die komt. Er zijn kleine tafeltjes, schattige zithoekjes, of een bar aan het raam, waar je lekker mensen kan kijken. Je zit natuurlijk vlakbij het Ledig Erf. En ondertussen komen er mensen boeken doorzoeken, echt een gezellige sfeer!

de Utrechtse boekenbar

de Utrechtse boekenbar

De boeken

De boeken bij de Utrechtse Boekenbar worden handpicked door Tim en zijn allemaal van hoge kwaliteit. Maar mist er iets wat je graag zou willen hebben? Dan kun je ook bestellen! Elke donderdag komt er een nieuwe lading boeken bij. Ik moet zeggen dat er ook wel een aantal titels tussen lagen die ik óf net had gelezen, óf die nog op de wishlist stonden! Ik moet hier dus maar niet te vaak komen om mijn portemonnee te beschermen… 😉

de Utrechtse Boekenbar

Evenementen

Zo’n boekenbar annex koffietent vraagt natuurlijk om evenementen. En die zijn er ook genoeg! In samenwerking met culturele organisaties, uitgeverijen, schrijvers en lokale kunstenaars worden diverse evenementen georganiseerd. Zo is er af en toe live muziek of spoken word, of interviewen schrijvers elkaar. Of wat denk je van een leesclub? Houd de Facebookpagina in de gaten voor de komende events!

de Utrechtse boekenbar

Wat moet ik nog meer weten?

De Utrechtse Boekenbar is open van dinsdag tot zaterdag van 10:00-18:00 en op zondag van 12:00-17:00. Je vindt de Boekenbar op Westerkade 2 vlakbij station Vaartsche Rijn!

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Comments: 5

  • reply
    maart 3, 2018

    Oh wat leuk! Ik hou ook van boekwinkels, en de combinatie van een boekenwinkel met een koffietent is perfect. Ik vind het soms zo fijn om gewoon in m’n eentje met een boek in een cafe te zitten, al voelt dat soms nog een beetje gek. Hier zal dat wel meevallen 😉

  • reply
    maart 4, 2018

    Ik had wel meegekregen op Facebook dat er een crowdfunding bezig was, maar het resultaat heb ik nog niet gezien! Koffie, taart en boeken, er bestaat geen betere combinatie wat mij betreft haha.

Post a Comment