Vilnius

Little bit of Diary #9: April 2018

Het is weer tijd voor een diary! In april van dit jaar gebeurde er echt ZO VEEL. Mijn wereld ging op zijn kop, letterlijk! Je wil deze update niet missen, dus lees gauw verder!

NIKS DOEN, GOURMETTEN EN MUSEUM VOORLINDEN

Zoals ik al zei in mijn vorige diary, was het einde van maart en begin van april een beetje meh. Ik was namelijk nogal zenuwachtig voor iets wat later in april zou gebeuren, en hier zat ik ongeveer al sinds oktober op te wachten. Dan is de week voordat je eindelijk HET nieuws krijgt toch een beetje een gekke week. Zenuwen dus! Met Pasen deden we daarom lekker niks, behalve gourmetten. Het leek ons een mooie uitdaging om gourmetten lekker én vegetarisch te maken (want ik vind gourmetten toch altijd ‘veel vlees en alles smaakt hetzelfde en je stinkt daarna heel erg’), en dat lukte! We aten onder andere polentafrietjes, zelfgemaakte falafelburgertjes en courgette met gegrilde halloumi. 🙂 Ik post mijn recepten later, als het weer wat meer gourmet-tijd wordt!

vega gourmetten

Tweede paasdag moesten er toch wat stappen gezet worden, want eerste paasdag zat ik letterlijk de hele dag op de bank, hihi! We besloten een bezoekje te brengen aan museum Voorlinden, in Wassenaar, wat al een tijdje op mijn bucketlist stond. En wauw, wat een tof museum! Museum Voorlinden is een particulier museum (je kan dus niet met je museumkaart naar binnen) voor moderne en hedendaagse kunst. Ik had al een paar keer op een vriendinnetje haar insta toffe plaatjes gezien van het museum en was erg nieuwsgierig. En dat was niet onterecht, het is echt een aanrader!

Museum Voorlinden diary april

BIG NEWS

Oké, laat ik jullie dan maar niet langer in spanning houden en met het BIG NEWS komen, dat vlak na Pasen mijn mailbox bereikte: Le boyfriend en ik gaan voor 1,5 jaar naar Melbourne verhuizen! Ik schreef in oktober een beursaanvraag voor onderzoek in het buitenland en begin april kwam het verlossende woord: Ik heb het geld gekregen en we kunnen gaan! WAUW! Naar Australie! En per september al! Le Boyfriend gaat mee, dus we zijn helemaal in stuitermodus.

Bij verhuizen komt natuurlijk veel kijken, en daarom zal het iets rustiger zijn is het al iets rustiger op de blog, bijna al mijn tijd zit momenteel in visumaanvraag en documenten daarvoor verzamelen, maar ik wil wel proberen mijn blog bij te blijven houden. En te blijven schrijven, ook als ik daar zit!

Ik zal alleen niet meer van die leuke Utrechtse Hotspots kunnen delen voor 1,5 jaar. (Want ja, na 1,5 jaar komen we wel weer terug hoor 🙂 De Australische overheid is vrij strict in ons eruit gooien, hehe)

Mijn schoonzusje maakte met kerst al een super leuk boekje voor ons met alle hotspots, maar die kon ik toen natuurlijk nog niet showen. Kijk hoe leuk!

HOTSPOTS EN ZOMER

Over leuke hotspots gesproken, ik bezocht begin april met een vriendinnetje het Karibu Cafe, waar ook al meteen een blog over online verscheen, wat een toffe plek!

Karibu Cafe

De dag erop was het nog meer zomer en ging ik weer eens lekker struinen over Le Bazarre. Dit keer was het bij RAUM op het Berlijnplein, de nieuwe place-to-be in Leidsche Rijn en inderdaad was er niets te veel gezegd: echt een plek voor en door makers. Ben jij er al eens geweest?

diary april le bazarre

EEN SCHRIJfstER EN EEN TRIPJE

Een spannende activiteit deze maand was dat ik een schrijver mocht interviewen op bookstore day. Ik interviewde schrijfster Persis Bekkering, die onlangs haar debuutroman publiceerde genaamd ‘een Heldenleven’. Een literaire roman over de prijs van perfectie, is het wel zo leuk om perfect te zijn? Een heel interessant perspectief, als je het nog niet gelezen hebt, zie dit dan als een aanrader! Zeker in deze huidige tijd van zelfreflectie is het wel eens goed en verfrissend om een personage van de andere kant te bekijken.. Spannend was het wel, want dit was ook mijn debuut in schrijver-interviewen, maar het was heel erg leuk!

Verderop in de maand stond er weer een leuk tripje op de planning: le BF en ik gingen naar Vilnius, in Litouwen! Zoals jullie wellicht wel weten bezocht ik afgelopen zomer de Baltische staten en ging ik naar Riga en Tallinn, maar Vilnius sloeg ik toen bewust over, omdat dit tripje al gepland stond. En wat is het een mooie stad! Je ziet zoveel (recente) geschiedenis en ook zoveel moois. Er komt gauw een cityguide van op de blog hoor! We waren daar naast een mini-holiday ook voor een dansweekend, dus we hebben de benen weer uit ons lijf gedanst 🙂 Zie hier een kleine compilatie van alle dansen die hier voorbij kwamen:

NOG MEER REISJES EN LEREN VLOGGEN

Na Vilnius waren er maar drie werkdagen (alhoewel ik dan altijd 5 werkdagen in 3 weet te proppen, ken je dat?) en toen was het alweer koningsdag! Traditioneel ontvluchten le BF en ik Utrecht op die dag, want we wonen midden in vrijmarktgebied en ik houd eigenlijk niet zo van deze grote mensenmassa’s. Daarom namen we de trein naar Antwerpen voor een dagje! (Ik begin me al wel bijna te schamen over alle tripjes die ik maak haha) Ik shopte niet zoveel, want inmiddels denk ik bij alles ‘dit moet straks mee in de koffer’, maar het was wel weer heel gezellig en fijn om daar te zijn. Het is echt zoo’n leuke stad!

Hashtag I have this thing with floors..

Ik sloot de maand af met een workshop vloggen, want vanuit de instantie waar ik het geld van heb gekregen om in het buitenland te werken, ben ik gevraagd om vlogger te worden en mijn avonturen te filmen. Super leuk! We kregen les in het gebruik van alle gadgets, hoe je sfeerbeelden maakt en wat er nodig is voor een vlog van 2 minuten. Pfoe! Later dus meer, ik houd jullie op de hoogte!

Wat heb je gemist?

Ik begon de maand met een lekker recept voor Snelle mihoen, die nu met het lekkere weer ook echt weer goed van pas komt. Snel, makkelijk en ook super lekker als salade te eten! Andere recepten deze maand waren die voor açaibowl en een nieuwe lenterisotto, dit keer met tuinbonen en munt, yum!

Verder nam ik jullie dus mee naar Karibu Café en tot slot deelde ik mijn zoektocht naar natuurlijke deodorant. Heel fijn dat ik daar nu uit ben!

Wat staat er bij jullie op de planning dit heerlijke weekend?

Comments: 3

Post a Comment