Lissabon

Little bit of Diary #10: Mei 2018

Het is alweer halverwege juni en je hoort de krekels op mijn blog. Wat een stilte! Na mijn vorige diary, waarin ik vertelde dat ik naar Australië ga verhuizen, ben ik dan ook alleen maar bezig geweest met mijn visum aanvraag. Wat een werk! Maar vanmiddag is ie dan eindelijk de deur uit (FEEST!), en kan ik nu dan ook eindelijk weer eens een blogje schrijven 🙂 Ik neem je mee door mijn maand mei!

Awkward silence

De afgelopen tijd was het heeeel rustig hier op de blog. Ik was zo met mijn hoofd bij mijn visum aanvraag, en ik moest hiervoor zoveel documenten verzamelen, dat ik helemaal geen ruimte had voor de blog. Heel jammer, want dat voelt altijd wel als mijn uitlaatklep! Maar het voelde deze maand ook een beetje als teveel. Zoals ik al aangaf vorige maand zal het wel vaker iets rustiger zijn, tot ik eenmaal verhuis. Ik heb 1000 ideeën, moet nog zoveel nieuwe hotspots bezoeken, maar het komt er nu eenmaal niet van! Ik hoop dat jullie er nog zijn als ik weer tijd heb! Voor nu even een korte update van wat ik allemaal deed naast mijn visum aanvraag, mei en juni zijn altijd drukke maanden, dus wel goed voor een gevulde Diary 🙂

Lissabon

Mei begon met een lang weekend Lissabon, waar ik voor mijn werk naartoe ging op congres. Ik had Lissabon hoog op mijn bucketlist, want ik was sowieso nog niet in Portugal geweest, maar had er al veel over gehoord. En wauw, wat een mooie stad! Zoveel kleur, zoveel lekker eten, en wat een heerlijk weer… Ondanks dat ik hele dagen in het congres centrum zat, heb ik ook nog een beetje van de stad kunnen genieten en wat kiekjes kunnen schieten:

Pasteig de nata Lissabon

Ik at natuurlijk Pasteig de Nata voor ontbijt, yum!

Lissabon

We waren ook super hard aan het werk op congres #perksofbeingaresearcher

LXfactory lissabon

We bezochten een fabrieksterrein (LXFactory) en dat was zo gaaf!

Streetart in lissabon

Verder vond ik nog andere toffe streetart in Lissabon…

Oké genoeg jaloersmakende kiekjes. Ik wil hier zeker nog een keer naar terug! Wellicht huur ik wel een keer een maand een appartement hier, en reis ik Portugal rond. #nieuwebucketlist

Vet mooi weer

Het was in Lissabon al mooi weer, maar bij thuiskomst was het in Utrecht ook echt hoogzomer! Ik moest wel even bijkomen van het congres, dus dat deed ik met een dagje rustig aan en ijskoffie bij The Village:

koffie bij the village

Het is soms nog best lastig om een ‘lekkere’ ijskoffie te vinden: niet zoeen met super veel suiker..

Daarna ging ik verder op documentenjacht, en daarom was ik extra vaak in het Stadhuis te vinden. Maar dat gaf me wel reden om een keer over die nieuwe brug over het spoor te lopen, daar was ik nog nooit geweest!

Stadhuis brug moreelsepark

Het is best cool daarboven 🙂 Ben jij er wel eens over heen gelopen?

Verder spotte ik nog een leuke eerlijke hotspot in Utrecht, studio Jux, die afgelopen maand opende:

Studio Jux

Studio Jux op de Twijnstraat

En aan het einde van die dag (ik deed wel veel, ondanks dat ik moest uitrusten), flanste ik een heerlijke zomerse salade in elkaar, die ik daarna maar direct met jullie deelde:

bulgursalade met gegrilde courgette en falafel

Courgette Falafel Bulgursalade

Creatieve uitspatting en toch een nieuwe hotspot

Volgende maand trouwt er een vriendinnetje en ik mocht haar trouwkaartje ontwerpen, hoe tof! Hij kwam in mei eindelijk binnen, en dit is het resultaat:

Zij vroeg hem ten huwelijk en hij zei JA, dus vandaar de titel. Ik postte dit op mijn persoonlijke Instagram, en zoveel vrienden dachten ineens dat ik ging trouwen, haha! Was te verwachten, maar nee. Le BF mag gewoon mee naar Australië als mijn Spouse (dat woord heb ik ook weer geleerd), we hoeven niet te trouwen 😉

Halverwege mei bezocht ik met le BF het Breda Jazz Festival. Normaal gaan we daar 4 dagen heen, aangezien le BF hier vandaan komt en dit al jaren doet, maar dit jaar hadden we iets minder tijd en gingen we alleen de zaterdag. We strandden met de trein in Den Bosch, en ontdekten noodgedwongen een heel tof koffietentje: CoffeeLab.

Dit zit vlak bij het station en is echt heel tof. We dronken hier een cocktail met espresso en gingerbeer, hier ga ik binnenkort mooi een recept van online plaatsen, want dit was zo lekker! YUM.

Later konden we gelukkig wel door naar Breda, waar we lekker dansten en genoten van het mooie weer.

Breda Jazz festival

Nog meer espresso en nieuw servies

Naast espresso cocktails, kun je natuurlijk ook koken met espresso. Op de blog van Little spoon zag ik dit recept voor espresso wentelteefjes en ik moest dit dan ook meteen maken. Echt een aanrader, het is super lekker! Mocht je ook nog een ander spannend wentelteefjes recept willen, op mijn blog staat ook al een recept voor whisky wentelteefjes!

espresso wentelteefjes

Espresso wentelteefjes

Verder liet ik me verleiden tot nieuw servies, wat ik al heeeeel lang wilde, maar wat een hele tijd uitverkocht was bij de Sissyboy. Nu was het weer binnen en deed ik het mezelf cadeau. En eerlijk gezegd ziet alles er meteen fotogeniek uit op deze borden:

pasta met sardines

Ik nam sardines mee uit Portugal en maakte een lekkere pasta met sardines!

Viva Vanlife

Als ik zo terugkijk deed ik nog best veel in mei, haha! Een vriendinnetje kocht een camper en we vierden dit door op een zomerse avond te proosten aan het Amsterdam Rijnkanaal. We genoten van de zonsondergang en aten aardbeien en dronken champagne. Hebben jullie door het mooie weer ook steeds zo’n vakantiegevoel? Mijn weken voelen zoveel chiller aan…

Yay, een nieuwe campervan!

Doordat het dus zulk lekker weer is krijg ik ook wel veel meer energie. Zijn jullie alle leuke-dingen foto’s al zat? Naast al deze activiteiten werk ik heus gewoon 40 uur per week in Nijmegen, maar daar neem ik nooit foto’s van, haha!

BROEI utrecht

Passievrucht creme brulee

BROEI had deze maand een nieuwe kaart, en hier moest ik natuurlijk wel even heen om te proeven. Hierboven zie je een crême brulée van passievrucht, en die was echt goddelijk! En fotogeniek! <3

En natuurlijk werd er nog gedanst

Ik zou ik niet zijn als er niet ook nog gedanst werd deze maand. We gaven een leuke inlooples in de Winkel van Sinkel (dus als je ook een keer mee wil doen? Elke woensdag om 19.30!):

dansles

Dansles in de Winkel van Sinkel

En aan het einde van de maand waren we een weekendje geboekt om les te geven in Brussel! Nooit een straf, want na de eerste keer Brussel afgelopen januari was ik echt verliefd geworden op deze stad. En ook nu zagen we weer toffe plekken!

Brussels jazz weekend

Het was toevallig Brussels Jazz Weekend, dus het hele weekend was er live jazz op straat!

In Brussel

Zijn jullie wel eens in Brussel geweest?

Mensen zeggen dingen

Ik sloot de maand af met een tof avondje ‘Mensen zeggen dingen’ in de EKKO. Hier komen schrijvers, muzikanten maar vooral woordkunstenaars hun kunstje laten zien, elk 15 minuten een nieuwe artiest. Wat een afwisselende avond! Ik ging samen met mijn zus Persis, die daar moest optreden, en ik was natuurlijk als groupie (yay voor gastenlijsten). We wilden eerst gewoon na haar optreden weg, maar de avond bleek zo leuk te zijn… Helaas was dit de seizoensafsluiter en verhuis ik voordat ze weer beginnen. Maar ik hoop dat ze dit blijven doen, en anders raad ik het bij dezen aan aan jullie!

Mensen zeggen dingen – love the title

Daar staat ze hoor, lezend uit ‘Een Heldenleven’

Deze spotte ik ook nog even: de EKKO is recent verbouwd en ze hebben heel modern genderneutrale toiletten! Fun fact: mijn zus had maar 1 boek meegebracht, en in het toilet werd die gekocht door een man. Lang leve genderneutrale toiletten! 😉

Dat was mijn maand mei! We zijn dus inmiddels al halverwege juni, maar ik wilde jullie mijn avonturen niet onthouden, haha. Het is altijd vreselijk veel werk om deze diaries te schrijven, maar jullie lijken het leuk te vinden, en het is ook altijd wel weer even leuk om terug te kijken naar hoeveel ik wel niet doe.

Wat heb je gemist?

Nou, deze maand niet zo veel, maar ik heb wel een aantal voorbereidingen getroffen voor nieuwe blogs! Maar wat kwam er wel online?

Ik deelde een lekker recept voor scones, perfect voor een weekendontbijtje. Naast een ontbijtrecept deelde ik ook nog een recept voor bulgursalade met gegrilde courgette en falafel, yum!

Ook kwam mijn Travelguide Vilnius online! Net op tijd voor een vriendinnetje die een paar dagen daarna naar Vilnius vertrok.

In de groene categorie kwamen er deze maand twee blogs online: één over bakingsoda en één met mijn favoriete online fair fashion webshops.

Oh en tot slot deed ik een update over mijn 30 before 30 bucketlist! Ik had er nog 9 te gaan, en inmiddels zijn er al weer wat afgevinkt. Hopelijk haal ik het voor eind augustus!

Tot volgende maand weer!

Wat heb ik gemist?

Oke even een nieuwe rubriek in deze diary: wat is er allemaal aan hotspots bijgekomen de laatste tijd, maar heb ik nog geen tijd gehad om te bezoeken? Ik doe even een kort tipje van de sluier, voor als jullie niet kunnen wachten op mijn oordeel:

  • SNCKBR IV, een veganistische Snackbar tegenover TiVre. Zit vanaf avond 1 al vol, dus reserveren is aan te raden
  • Loaded, een nieuwe hotspot aan het begin van de Amsterdamse Straatweg. Een breakfast bar en streetfood toko, bij elkaar gebracht door crowdfunding
  • HYGGE, een nieuw restaurant uit het centrum, in de Staatsliedenbuurt. Naar het Deense woord voor gezelligheid
  • Verde Marrone, een nieuwe wijnbar aan de Donkere Gaard (daar bij Anne&Max)
  • Restaurant Noir, een jaren 20 parijse jazzbar (!! YES !!), aan de Lange Nieuwstraat
  • Chique o Latte, een koffie en chocoladebar in de St. Jacobsstraat

Oké, nu echt doei!

Post a Comment