Little bit of diary #12: Juli 2018

Juli, wát een maand! We doorbraken alle hitte records en ik ging van zonaanbidder naar langzame Spanjaard. Ik snap nú waarom ze daar altijd zo langzaam lopen haha! Ik ondernam ondanks de hitte toch echt weer vanalles en breng jullie vandaag weer even goed op de hoogte. Enjoy your read while sitting in the sun!

Van alles te vieren

In juli 2018 vierde ik van alles. Ik won een prijs met mijn PhD thesis (die haalde ik exact een jaar geleden, yay!), ging op interview voor een beurs voor mijn werk, die ik vervolgens ook kreeg (hoera ik heb weer even een baan) en le BF was jarig. Champagne, taart en veel lekkers dus! Uiteindelijk at ik zoveel taart dat ik zo misselijk was dat ik dacht dat ik nooit meer taart wilde! Dat gevoel duurde ongeveer een week.

Diary Juli

Voor le BFs verjaardag ontbeten we bij Karibu Café, waar ik eerder al eens over blogde. We aten hier echt de lekkerste ontbijtjes: flapjacks van spinazie en banaan en geroosterd bananenbrood met maple syrup. YUM. Ik wil direct weer terug als ik dit zie!

Ontbijt Karibu Cafe

Fijne weekendjes met vrienden

Deze maand ging ik ook vaak met vriendinnetjes koffie drinken her en der en veel leuke dingen doen. Het afscheid nemen begint natuurlijk al een beetje! Zo was ik begin juli een ochtendje in de zon bij Koffie Leute en gingen we daarna door naar Struinen in de Tuinen, de buitenversie van Gluren bij de Buren.

King Rose Wood

Hier zagen we het leuke trio Kingrosewood, die ’the Staves’-achtige muziek maakt: betoverend mooi! En kijk wat een mooie analoge foto mijn vriendinnetje van mij maakte:

Op de westerkade

Een vrij gezellig feestje

Later in juli wachtte een vrijgezellenfeestje, iets wat ik toch altijd een beetje spannend vind: allemaal vrouwen op een hoop, het is de ene keer leuker dan de andere 😉 Maar yay: dit was een gemengde bende: met 4 mannen en 4 vrouwen gingen we als vikingen op pad om het noorden van het land onveilig te maken! In een cool geel volkswagen busje reden we door niemandsland – we kwamen overigens door Zuid Laren, waar we Berend Botje nog tegenkwamen! – om vervolgens in een toffe oude molen te slapen.

Doordat de V-snaar van de bus losgeraakt was, konden we ’s avonds nergens heen met de bus, maar bouwden we een vuurtje bij een meer en dronken we gin-tonics. De volgende dag bezochten we hunebedden (ik voelde me meteen een slechte Nederlandse toerist: ik was nog nooit bij de hunebedden geweest!) en aten we taart. Wát een leuk vrijgezellenfeestje!

Maximaal salades bouwen en andere foodporn

Juli was ook de maand van de nieuwe salades. Met dit weer heb ik weinig honger, maar ik weet dat ik toch moet eten. Daarom bouwden we salades met blauwe kaas, aardbeien en pecannoten, maar ook met meloen en vega shoarma kip.

Meloensalade met vega kipshoarma

Of wat dacht je van orzopastasalade met [eerlijke] tonijn, feta en zongedroogde tomaten? Echt weer genoeg inspiratie voor wat recepten hier op de blog! [belooft plechtig meer recepten te delen en niet alleen jaloersmakende foto’s op insta stories te zetten]

Volgen jullie me trouwens al op Instagram? Daar post ik dus geregeld lekkere foto’s en soms ook recepten, en ik heb zelfs de moeite genomen om mijn stories te sorteren! Nu al? Jaa… Ik word natuurlijk al bijna 30 en met de tijd mee gaan duurt dan wat langer, maar hee: ik doe nu ook weer mee hoor 😉

Ik maakte trouwens niet alleen maar salades deze maand, ik maakte ook een ander heel lekker recept met eierrijst, gegrilde courgette en peultjes van Ottolenghi. Ik zal deze ook gauw posten, want het is een zomers recept, ondanks dat het wel warm is!

Oh Utrecht…

Omdat een ‘wat te doen in Utrecht in de zomer’ deze zomer mist, hierbij nog wat updates van uw Utrecht verslaggeefster:

Net geopende Thaise afhaal: Saowapa op de Bemuurde Weerd! Hier bestel je echt thais eten, elke dag weer een nieuw (klein) menu, want ze willen niet alles serveren in die kleine keuken. Dit was echt een aanrader!! En het eten werd zelfs in afbreekbare verpakkingen verpakt en in een plastic tas van eco plastic, yay! Oh en had ik al gezegd dat je hier ook kan zitten? Er zijn een paar tafeltjes en het ziet er schattig uit binnen!

 

De koekfabriek is gesloten! Nou ja, de koekfabriek zelf niet, maar het koffietentje wel 🙁 Ik bezocht ze nog een laatste keer maar nu kun je alleen nog van hun heerlijke koekjes genieten. Heel jammer wel, want ik vond het altijd zo’n origineel idee dat je een koekje koopt en er koffie bij krijgt, in plaats van andersom.

Ik bezocht de afgelopen maand twee maal favoriete lunchtent Bigoli. Hij is zo oud als de weg naar Rome, maar wel weer even een vernoeming waard, want man, wat maken ze hier lekker eten!

Wat heb je gemist?

Niet veel! Ik postte dit recept: meloensalade met vega kip shoarma. Maar het is dan ook best rustig in blogland, vakantie he. Ik vond wel mijn blogspirit terug en deze diary is nog binnen een week na het aflopen van juli getypt, ha! Verwacht binnenkort weer meer blogs 🙂

Vakantietips

Nu er zo weinig blogs te lezen zijn in heel blogland (iedereen is een beetje aan het vakantie houden en rustig aan aan het doen), is het wel tijd voor wat vakantietips. Zo kun je natuurlijk prima nieuwe blogs ontdekken en posts teruglezen! Of wat dacht je van nieuwe netflixverslavingen opbouwen?

Stella van Mondetmoi schrijft heel eerlijk en persoonlijk over alles wat er in haar omgaat en waar ze mee worstelt in haar twentysomething leven. Ze schrijft zó mooi dat ik bijna het gevoel krijg dat ik haar ken. Als ik haar ooit in het echt tegenkom zal ik me een groupie voelen, haha!

Mijn laatste netflixverslaving is Queer Eye. The Fabulous 5 geven straight mannen een make-over, niet alleen in uiterlijk, maar ook in innerlijk (cultuur), eetgewoontes en inrichting. Zo heerlijk om te kijken!

Niet op Netflix maar wel prachtig: de serie ‘door het hart van China‘ op NPO. Ruben Terlouw gaat door het hart van China en legt bloot welke idiote cultuur China kent en hoe bizar groot en divers het land en haar mensen is. Prachtig! Ik wil er heen!

Vind je dit soort lijstjes leuk? Schrijf je dan in voor het nieuwsbriefje op de maandag van Marlou! Ik interviewde haar al eens eerder over Uutflukt, maar ze heeft ook haar eigen tweewekelijkse nieuwsbrief vol met dit soort tips!

Tot slot nog een leuke Utrecht tip: het is de komende week nog Parade! Een rondreizend theaterfestival met van alles leuks te zien.

Wat doen jullie allemaal voor leuks deze vakantie? Nog tips?

Post a Comment