Little bit of… April – Aan zee, Brunchen en Coronatest

April, je was me er eentje! Waar ik begon met een week in thuisquarantaine en mijn eerste coronatest ooit, ging dat over in een weekje aan zee in het fijnste huisje. Verder breken ook de weken van ‘elke week een feestdag’ aan, wat betekent: veel brunchen want what else! Ondanks Miss Rona was April er een van veel avonturen. Lees gauw mee 🙂

Mijn eerste coronatest

Jaja, en daar zat ik de eerste week van april ineens thuis. Een collega was positief getest, en was de dag ervoor nog de hele dag op werk geweest. En ik was er die dag dus ook! Op zich werken we allemaal met mondkapjes op, houden we afstand en hangen er overal van die spat-schermen. Ook hebben we ook echt nog steeds maar 25% van het personeel op ons laboratorium rondlopen. Maar dit was ons eerste positieve coronageval met daadwerkelijk ‘echte’ contactmomenten, dus iedereen stond op scherp. En omdat ik in een ziekenhuis werk, is het allemaal wat strenger, dus hup: iedereen naar huis die die dag aanwezig was geweest. Gelukkig was ik ‘laag risico contact’, omdat ik maar een paar minuten met haar had gesproken, mét allebei een mondkapje op. Maar toch zat ik ineens thuis en boekte ik mijn eerste coronatest na 5 dagen. Eigenlijk bizar dat ik het tot nu toe nog nooit heb hoeven doen, maar social distancing helpt echt! Ik heb zowaar al een jaar geen keelpijn of snotneus gehad. Spoiler alert: de test was negatief, hoera! Maar toch zeiden we de brunch maar af die we dat weekend hadden gepland, want ja, negatief, maar toch nog even voorzichtig. Ineens was ik weer heel alert op hoe snel dit soort dingen kunnen gaan.

Gelukkig kon ik op tijd weer naar buiten om de bloesem nog even te zien. Wat was dat mooi zeg!

Naar zee

Door de negatieve test konden we gelukkig ook onze welverdiende vakantie door laten gaan. We hadden namelijk een midweekje Zeeland op de planning staan, in het huisje van ouders van vrienden. Het huisje was echt prachtig ingericht, met een Eames stoel en een kachel en een heerlijke bank. Ook had het huisje een goed ingerichte keuken. Zo’n fijne inrichting kom je niet vaak tegen in van die vakantie-oord huisjes. En het was zo fijn om er even uit te zijn. Een andere omgeving, met uitzicht op de schaapjes. Niets te doen in het dorpje Wemeldinge. Echt fijn.

Het was die week wel echt terror weer: het sneeuwde, waaide, hagelde, regende en dat on repeat. Maar met het haardje aan, spelletjes, zeeuwse bolussen en een boek op de bank vermaakten wij ons prima. De halve dag dat het droog was, doken we Goes in en deden we nog een wandeling.

Op de laatste dag mochten we uitchecken zo laat als we wilden. Díe dag besloot de zon gelukkig door te breken, dus karden we nog snel naar Middelburg en Vlissingen voor een speedy city/beachtrip. Wel gek om een stadje te bezoeken met alles nog dicht (dit was nog begin april), maar het gaf ook wel rust: nul fomo, want er was niets te beleven haha.

All the brunches

April was ook een maand van brunch hoogtepunten: ik maakte zelf brioche (recept komt komende maand online) en maakte daar wentelteefjes van, wow dat was lekker!

Recept brioche wentelteefjes

We herhaalden onze brioche-brunch een paar weken later met vrienden. Voor een ander koken blijft toch echt het leukst. En zo kon ik ook foto’s maken voor de blog hehe.

Ook kookten we met Koningsdag een hartige brunch: Manchego omelet met munt, peterselie en bieslook, geserveerd met sla, gepickelde courgette en gepofte pompoenpitten. Oja en geserveerd met wat zuurdesem brood met homemade rozemarijn boter. Yum! Beide recepten waren dus hemels en komen uit ons Melbourne Brunch kookboek. Nu al een succes.

Er staan overigens ook veel simpeler brunches in, zoals deze grilled halloumi – avocado on toast. Mega lekker en super snel in elkaar gezet.

De support your local kwam deze maand van het nieuw geopende Shokudo, een Japans restaurant vlakbij het Griftpark. We bestelden er Katsu curry en Don, en yummm dit is een blijvertje. Ik maak zelf ook een goede Katsu Curry, maar het is ook wel lekker als iemand anders dat af en toe doet 😉

Pottenbakperikelen

Ik zal hier nog meer over uitweiden in mijn 21 for 21 update (coming soon), maar ik ben dus weer lekker aan de pottenbak. Elke maand heb ik 3 keer 3 uur een plek in een atelier in Utrecht, en kan ik dingen maken en/of glazuren. En dat is zo fijn! Het lijkt wellicht alsof ik het super goed kan op de foto’s, maar pottenbakken is juist een heerlijke hobby waarin het meestal niet goed gaat. Het maakt je heel erg humble want je bent echt afhankelijk van de pottenbakgoden, het weer, de klei, je stemming. Soms wil het, en soms wil het niet. En soms wil het de ene dag wel en dan verknal je het de andere dag gewoon weer met een lelijk of mislukt glazuurtje. Maar op de een of andere manier is dat heel erg zen. Ik geef me er gewoon aan over en maak dingen, of niet. Heerlijk!

Een schaaltje en twee espresso kopjes. In het schaaltje dekt de glazuur net niet helemaal, dus kan ik hem niet voor eten gebruiken. De kopjes zijn wel schattig!

Wat ik deze maand las / zag

Ik begon te lezen in ‘Ik ga leven’ van Lale Gül, de Turkse dame die momenteel ondergedoken zit vanwege bedreigingen door wat er in dit boek staat. Interessant, leerzaam en een tikkie grof. Ik weet nog niet zo goed wat mijn eindoordeel gaat zijn haha.

Ik bingede ‘The One’, die in de omschrijving klonk als een slechte scifi romcom, maar veel weg had van Black Mirror en veel beter was dan hij klonk. In 2 avonden hadden le bf en ik hem afgekeken. Ik kan nu al niet wachten op seizoen 2. Ga deze kijken!

Ook bingede ik ‘The Serpent’, over een Nederlandse ambassade medewerker die achter een Thaise seriemoordenaar aan zit. Waargebeurd en rete spannend.

Verder hoopte ik eigenlijk meer te hebben gelezen op vakantie, maar ik kwam toch niet zo in de leesvibe. Toch een beetje corona-onrust-ongeduld?

Wat heb je gemist?

Mijn binnenkijker! Ik schreef uitgebreid over onze woonkamer met veel foto’s en vintage meubels. Lees het hier 🙂 Verder kreeg ik veel schrijf-kriebels en staan er heel wat blogjes klaar voor de komende tijd. Yay, eindelijk weer! Zou het de lente zijn? Het uitzicht op het einde van een pandemie? Het opheffen van de avondklok? Who knows. Er komt weer wat te lezen aan en dat is leuk (vind ik in ieder geval). Tot de volgende maand weer!

Comments: 2

 • reply
  mei 5, 2021

  Joepie weer een maandoverzicht!
  Ik ken wel meer mensen die nog geen test hebben hoeven doen, ik heb er ondertussen wel 2 achter de rug haha. Ik ben nooit ziek maar heb altijd wel een jaarlijkse verkoudheid, maar dit afgelopen jaar duurde die gelukkig maar 1 dag (wel weer met een test). Ik ben juist bang dat mijn weerstand achteruit gaat, gezien je natuurlijk ook weer aan minder gewend raakt..

  Dat huisje ziet er heerlijk uit 😀 Oh maar jullie waren dan precies in die week met dat heftige weer, gelukkig mocht het de pret niet drukken maar dat was wel een heftig weekje ja. Sowieso ben ik wel een beetje klaar met die kou en regen, pfft 🙁

  En je baksels, ik blijf fan, of het nou eten of potten zijn 😉 Ik krijg er honger van!

  En ik keek ook The One en The Serpent, zooo verslavend allebei. Heerlijk.

Post a Comment