Lucas Utrecht

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Café-atelier Lucas

Sinds een tijdje is Utrecht een leuke nieuwe hotspot rijker: Café-atelier Lucas. Aan het einde van de voorstraat – dat stukje dat eigenlijk al de wittevrouwenstraat heet maar wat iedereen nog steeds de voorstraat noemt – zit sinds iets meer dan een half jaar een bijzonder koffie- en theetentje. Wil je weten waarom dit tentje zo bijzonder is? Lees gauw verder!

cafe atelier Lucas

Niet alleen goede koffie, maar ook thee

Goede koffietentjes zijn er al best veel in Utrecht. Je kunt naar koffieleute, de Village, 30 ml, ga zo nog maar even door. Maar tentjes met goede thee zijn nog zeldzaam! Je had tot voor kort ‘theeschenkerij de Tuinkamer’, maar die is alweer dicht. En natuurlijk zijn er de plekken waar je een high tea doet. Maar Café-atelier Lucas onderscheidt zich met goede en pure thee. Gezet met gefilterd water. Bovendien staat bij alle gerechten op de kaart een thee-tip. Dat heb ik nog nooit gezien! Tot nu toe proefde ik overigens -als ware koffieliefhebber- van hun thee alleen de Summer Chai Latte, en die was goe-hoed! Wat is er summer aan de Summer Chai? Ze zetten het met citroengras en limoen, en niet alleen met de winterse kruidencombinatie van de klassieke Chai Latte. NOM.

Overigens wordt de koffie hier ook gezet met gefilterd water en is die ook om over naar huis te schrijven. Dus don’t worry: je caffeine shotje kun je hier ook krijgen.

Lucas Utrecht

Waarom ‘Café-Atelier Lucas’?

Lucas UtrechtHet idee van een atelier komt niet extreem sterk terug in het koffietentje, behalve dan dat het meubilair zelf ontworpen is en van naaimachine onderstellen (I like!). Verder hangen er hier en daar wat kleine schilderijtjes en de taart was behoorlijk artist