Broei Utrecht

Hotspot Utrecht – heropening BROEI

Afgelopen zondag was het heropeningsfeestje van BROEI op de Oosterkade. Heropening? Ja, ze waren al even open, maar ze zijn nu vernieuwd, verbouwd en groter! Ik vond het al een heerlijke tent, maar ze hebben hun huurbare werkplekken ingeruild voor een grotere zaal met koffieplekken en flex-werkplekken. Kijk snel mee!

Hotspot Broei

Op de Oosterkade 24, vlakbij het nieuwe treinstation Utrecht Vaartsche Rijn en tegenover hotspot Koffie Leute, zit BROEI, een heerlijke plek om te werken, koffie te drinken of iets biologisch en goeds te eten!

De inrichting

De inrichting van BROEI was al mooi, maar is nu nog mooier: het staat er vol met planten, kleine en grotere zitjes, huiskamerplekjes, tafels om aan te werken, noem maar op. Je kunt er goed met je laptop zitten want er zijn veel stopcontacten, maar de gezellige zitjes zijn ook erg aan te raden. Pak een boek, een spelletje of bekijk al het interieur. Veel van de inrichting is van de hand van Utrechtse makers en is ook te koop!

Inrichting Broei

Eten & Drinken

Met de verbouwing heeft BROEI nu ook zijn eigen keuken. Waar je ook gewoon in kunt kijken! Het is leuk om de koks driftig heen en weer te zien lopen en daardoor zijn de openingstijden ook veel flexibeler: ze zijn niet meer afhankelijk van het halen van eten bij derden.

Pecan kaneelbroodje BroeiAl het eten is biologisch, de koffie fair trade en het meest belangrijk: alles is super lekker! Je kunt ontbijten met yoghurt met granen, lunchen met zelfgebakken brood met steeds varierend beleg, salades of soepen van het seizoen, of gewoon genieten van iets zoetigs, zoals het pecan-kaneelbroodje. Die was zo lekker!

Overigens hebben ze dus steeds een wisselend seizoensassortiment (waar ik erg voor ben!), en kun je dus beter gewoon op het krijtbord voorin kijken of langslopen om te zien wat er lekker uit ziet 🙂

Broei Menu

Borrelen kon je hier al goed (ze hebben echt heerlijke wijnen en goede Utrechtse biertjes!). Maar sinds ze een eigen keuken hebben, kun je hier ook dineren. Er staan allerlei spannende dingen op de kaart, neem hier een kijkje als je nieuwsgierig bent! Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als ik dit allemaal lees, krijg ik spontaan honger en ik wil het dus gauw gaan proberen!

Activiteiten

Wat ik erg leuk vind aan BROEI, is dat ze zoveel activiteiten organiseren, en lokale initiatieven ondersteunen. Zo zijn ze er komende donderdag ook weer bij met de Popronde, organiseren ze avonden met ‘Gesproken Woord’ en doen ze mee aan Le Mini Who (waar ik hier al eerder over schreef). Echt een reden om de agenda goed in de gaten te houden dus!

Broei Utrecht

Kortom, ben je in Utrecht in de buurt van Ledig Erf of de Ooster/Westerkade? Bezoek dan zeker even BROEI, deze nieuwe Urban Jungle in de stad 🙂

Ben jij er al geweest?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Post a Comment