Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – TEDS

Overgewaaid uit hipster Amsterdam zit er sinds kort een nieuwe all-day Brunchtent op de Lichte Gaard: Teds. Vanaf 8 uur ’s ochtends tot 17 uur ’s middags kun je hier terecht voor ontbijt, brunch, koffie en later op de dag ook cocktails. Ik ging op bezoek en maakte voor jullie een verslag!

Wat is teds?

Teds is een all-day brunch hotspot, waar je zoals de naam het al zegt, de hele dag kunt brunchen! Voor de vroege vogels kun je er vanaf 8:00 uur ’s ochtends al terecht voor een ontbijtje, maar dit ontbijtje mag prima om 11:00 uur ook nog. Of om 13:00. ’s middags is er ook plek voor spirited high tea, met cocktails.

De eigenaresse van Teds Amsterdam komt oorspronkelijk uit de buurt van Utrecht. Nadat het tentje daar een succes werd, wilde ze het liefst zo snel mogelijk ook hier in de buurt haar deuren openen!

Teds Utrecht

Wat staat er allemaal op de kaart?

Bij Teds kun je gaan voor een klassiek ontbijtje: een yoghurt met granola en fruit of een croissant en een cappuchino, maar ook staan er wentelteefjes van briochebrod met banaan en maple syrup op de kaart én verschillende hartige dingen, zoals scrambled eggs met een croissant en een verscheidenheid aan sandwiches! Zo zag ik tijdens mijn bezoek mijn buren een broodje philly steak naar binnen werken en een klassieke club sandwich. Daarnaast heb je ook nog verschillende ontbijtcombinaties, zoals een Engels ontbijtje om uit te kiezen.

Teds Utrecht

De inrichting

Teds Utrecht is stijlvol ingericht, en klein maar fijn. Zo zie je hierboven de muur bij binnenkomst, met indrukwekkend behang van Vincent van Gogh, een van mijn lievelingsschilderijen! Er is een klein zithoekje en verder zijn er meerdere kleine tafeltjes voor 2 of 4, allemaal in stijlvol marmer. Dit maakt foto’s maken van het eten natuurlijk wel makkelijk! 😉 Er zijn niet heel veel zitplekken, dus wees er op tijd bij! Ik denk dat er zo’n 20 man in kunnen?

Aan de muur hangen leuke kleine details als plantjes en schilderijtjes. Al met al heeft het een hippe uitstraling! Wel een klein beetje airspace maar mooi is het zeker!

Teds Utrecht zithoekje

Teds Utrecht interieur

Achter het voorste zitgedeelte is ook nog een cocktailbar. Toen ik er was leek die nog niet heel erg gevuld, dus wellicht maken ze het aantal zitplekken nog groter.

Vergeet niet ook even in de rest van het restaurantje te kijken! De gang is stijlvol aangekleed en zelfs de toiletten zien er gaaf uit!

Teds Utrecht inrichting  Teds Utrecht toiletten

Al met al vond ik het een leuke nieuwe aanwinst voor het centrum, zeker omdat het zo centraal zit. Ik ben heel benieuwd naar alle andere gerechtjes op de kaart, dus ik zal er nog wel eens terug gaan! Ben jij er al geweest? Wat is jouw lievelingsgerecht op de kaart?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment

Comments (2)

  1. Ja, TEDS is leuk! Heerlijk van die all day breakfast plekken. Ik snap nooit dat er tentjes zijn die ontbijt tot max 12 (of erger: 11!!) uur serveren. Als ik buiten de deur ga ontbijten, wat dus best luxe is, dan wil ik dat relaxed doen. Als ik vroeg moet opstaan dan ontbijt ik wel thuis.. Heerlijk dus dat het hier de hele dag door kan, en dat de kaart lekker uitgebreid is.

    1. I KNOW! Helemaal mee eens. Wat dat betreft zijn er nog best weinig van dit soort tenten in Utrecht! Ik vind Puschkin ook wel echt leuk, gelukkig zijn die nu ook op zondag open!