Meneer Peer tegels

Hotspot Utrecht – Meneer Peer

Ze zijn een paar weken geopend en de locatie ligt nét buiten het centrum. Het is je misschien nog niet direct opgevallen, maar Utrecht is weer een leuke hotspot rijker: Meneer Peer. Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk op bezoek, maar het was direct elke dag vol. Vorige week was er eindelijk een rustige ochtend en ik greep m’n kans. Lees hier waarom je hier heen wil!

Meneer Peer

Een nieuwe (of eigenlijk oude) huiskamer

Meneer Peer is de nieuwste aanwinst van de stad Utrecht: een gezellige huiskamer waar je kunt ontbijten, lunchen en koffie drinken. Het ligt net buiten het centrum aan de Bemuurde Weerd, en dat is heerlijk als het straks mooi weer wordt: je neemt je koffie en taartje gewoon mee de trappen van de Weerd op!

Meneer Peer

Meneer Peer

Twee vriendinnen gingen een jaar lang op pad

De eigenaressen van Meneer Peer zijn de twee vriendinnen Floor en Renske die al sinds de kleuterklas bevriend zijn. Ze hebben beide al veel horeca ervaring, maar hadden samen de droom om een koffietentje te starten in hun eigen stijl. En die stijl is overduidelijk vintage! Een jaar lang struinden ze samen alle brocante marktjes in Frankrijk af om de meubels bij elkaar te sprokkelen. En na een jaar hadden ze alle verschillende items bij elkaar. Stoelen, een kerkbank, krukjes en een tijdschriftenbak. Maar ook in de keuken is er genoeg vintage te zien: een oude radio en oneindig veel oude blikken. Maar het leukst vind ik denk ik de drie lampen gemaakt van vintage vergieten, die overigens volgens de dames nog best moeilijk te vinden waren:

Meneer Peer vergietlampen

Meneer peer?

De naam van de hotspot verzinnen was iets wat niet gemakkelijk was. Floor en Renske wilden graag iets Nederlands, geen vervoeging van hun eigen namen, én iets wat makkelijk door kinderen onthouden kon worden. Want naast een huiselijke sfeer wilden ze vooral ook kinderen welkom laten zijn. Ze gingen op zoek naar een ‘familielid’-naam. Opa.. Oma.. En op een gegeven moment hadden ze het: meneer Peer! Er zit dus geen hele filosofie achter, alhoewel ik wel peren bij mijn ontbijtje kreeg 😉 Die kunnen ze natuurlijk niet achterwege laten.

Meneer Peer

De inrichting

De inrichting van meneer Peer is zoals gezegd vintage (love it). Met de kleuren grijsgroen en okergeel een prachtige combinatie! Maar er is meer dan alleen vintage: de tafeltjes werden door de dames ook helemaal zelf in elkaar geklust van steigerhout. De vloer werd zelf gedaan. En eigenlijk deden ze alles zelf in de verbouwing! De buren vertelden dat alle originele oude muren nog in het pand zaten, en achter een lelijke voorzetwand vonden ze hem terug: de originele muur. Is ie niet prachtig? Ook was ik direct fan van de oude tegels op de bar. Hoe gaaf zijn die!?

Meneer Peer

Meneer Peer

Wat staat er op het menu?

Bij Meneer Peer kun je heerlijk ontbijten, lunchen en terecht voor een koffie. Maar je kunt hier ook gerust borrelen. Op de kaart staat ‘wijn’ en ‘bier’, volgens mij moet je gewoon aan de dames vragen wat er op dat moment open is 😉 Wij hadden in ieder geval een heerlijk ontbijtje, mét peer:

Meneer Peer ontbijt

Anything else i need to know?

Ja, het is er vaak druk, dus plan je bezoek. Het is nu al een super populaire spot, en terecht! Maar het is er ook kindvriendelijk, er is een speelhoek, en dat is niet bij elke hotspot in de stad te vinden. Er is zelfs een onderdeel van het menu voor kids.

Er is wifi dus je kunt hier werken, maar er zijn niet zo heel veel stopcontacten (belangrijk voor de zzp’ers onder ons). Verder good to know: je kunt er ook bestellen om mee te nemen! Wil je meer weten? Bezoek de website voor meer info.

Ben jij er al geweest?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Comments: 1

  • reply
    april 1, 2017

    Ja hier was ik al heel erg benieuwd naar! Binnenkort maar eens langs gaan

Post a Comment