t Koffieboontje Utrecht

Hotspot Utrecht – ’t Koffieboontje

T Koffieboontje is echt zo’n hotspot waar ik vaak kom (ik ben al aan de derde stempelkaart bezig), maar ik vergat hem tot nu toe gewoon op de blog te zetten! Tijd voor verandering dus, vandaag introduceer ik een nieuwe oude hotspot in Utrecht: t Koffieboontje!

t Koffieboontje Utrecht

’t Koffieboontje

Al in september 2015 openden de drie Utrechtse vrienden Aziz, Brahim en Mustapha hun eerste Koffieboontje op de Oudegracht. Een jaar daarvoor wisten ze nog niet eens hoe ze koffie moesten zetten met een echte espressomachine, maar door veel oefenen en leren werden ze echte baristas. Op de Oudegracht 92 maakten ze een huiskamer met gezellige zithoekjes, een lange(re) tafel, maar ook kleinere tafels waar je kunt werken. Maar ze wilden meer. En dit jaar breidden ze dan eindelijk uit naar hun tweede locatie: de Gruttersdijk 42. En het is dit tweede koffieboontje waar ik het liefst kom!

t Koffieboontje Specialty coffee & Duurzaamheid

De drie heren wilden graag een specialty coffee koffietent zijn, waar ze speciale koffies kunnen schenken. Ze werken samen met Bocca Coffee Roasters en zetten naast espresso ook V60 drip en aeropress koffie. Je kunt de V60 en Aeropress er ook aanschaffen!

Maar naast specialty coffee brewers zijn ze ook bewuste ondernemers. Ze werken alleen met 100% biologische ingrediënten en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel, zelfs bij de inrichting! Je kunt dus guilt-free binnenlopen bij deze tent als je zelf ook duurzaamheid hoog hebt zitten, zoals ik. Zo serveren ze bijvoorbeeld ook alleen seizoensgebonden thee, wat veel minder milieubelastend is.

t Koffieboontje de inrichting

De inrichting

Niet geheel onbelangrijk: de inrichting (van beide locaties overigens) is heel heel tof. Een mooie zeegroene kleur op de muur, een bar in de vorm van zeshoeken (daar komt de nerd in mij naar boven) en veel geometrische vormen en toffe lampen. Marmeren tafels, een hangstoel, wat wil je nog meer? Op de Gruttersdijk is er ook een grote werktafel, die bijna elke dag wel gevuld is met freelancers of thuiswerkers, onder de tafel hangt namelijk een groot stekkerblok waar je de hele dag energie kan tappen voor je laptop. Ik moet zeggen dat ik hier al een aantal ochtenden heb gespendeerd en het is er lekker werken! Gratis water, lekkere koffie, do I need to say more?

t Koffieboontje bar

Workshops

’t Koffieboontje organiseert zelf ook Barista cursussen, en dat is echt super leuk! Zelf deed ik er een bij concurrent 30ml, maar hoe dan ook is zo’n cursus heel leerzaam, als je zelf thuis ook graag goede koffie zet. Maar ze geven niet alleen maar barista workshops, je kunt ook latte art leren of juist slow-coffee: koffie op de ouderwetse manier. Kijk op de website voor meer info over deze workshops!

t Koffieboontje hangstoel

Do I need to know more?

’t Koffieboontje is elke dag open van 08:00-17:30 (Oudegracht) of van ma-za van 08:00-17:30 en op zondag van 09:30-17:30

Je vindt ze op de Oudegracht 92 of Gruttersdijk 42, zie mijn kaartje voor de locaties!

Post a Comment