December 2017

Little bit of diary #6: December 2017

Na alle jaaroverzichten en terugblikken naar heel 2017, is het op 1 januari tijd voor een overzicht van mijn laatste maand: december 2017. Hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad? December was een volle, maar super leuke maand, onder andere door mijn adventskalender. Lees je mee?

Adventskalender en Etentjes

Op 1 december begon onze adventskalender. Vorig jaar maakte ik die helemaal voor le BF, maar dit jaar wilde hij graag om en om iets doen. Ik had de even dagen en hij de oneven. Daardoor was december echt gevuld met kleine cadeautjes, bioscoop bezoekjes, uit eten, uit ontbijten, zo leuk!

Adventskalender

Aan het begin van de maand hadden we een super leuk dinertje bij een van mijn lieve vriendinnetjes. Zij organiseert elk jaar een dinertje voor al haar dierbaren, en een boel daarvan zagen we dus dit jaar weer! Dit gaat altijd gepaard met veel glitter en confetti, ik vind inmiddels nog steeds af en toe glitter confetti, hihi! We aten overigens een diner bereid door ‘eten met Anna‘, een jonge cateraar uit Utrecht, en toevallig ken ik haar nog van vroeger. Ze kan echt super lekker koken en het was leuk haar weer te zien! Mocht je ook een dinertje willen organiseren, maar tegen het koken opzien? Dan is Anna echt een uitkomst!

Diner

En dat zelfde weekend lunchte ik ook nog bij Instock, waar ik al eerder bij UUT over schreef. Ik had nog niet de kans gehad om er ook echt te gaan eten, maar wat een heerlijk menu! Zeker een aanrader om daar eens te gaan eten… Ik at een bloemkoolcurrysoep met papadums. Nomnom, wellicht iets om eens thuis te proberen!

Instock

Een Japans thema

Deze maand kwam mijn pre-order bestelde boek van Haruki Murakami binnen! Dit is echt mijn all-time favorite schrijver, ik lees zijn boeken al sinds 2011 en heb ze ook echt allemaal gelezen. Helemaal geen fan hoor.. 😉 Murakami is een Japanse schrijver die een beetje bizarre boeken schrijft, maar zolang je aan het lezen bent, voelt het helemaal niet bizar. Mocht je benieuwd zijn, dan zijn goede instapboeken: de kleurloze tsukuru tazaki en zijn pelgrimsjaren; de jacht op het verloren schaap of norwegian wood (naar dat nummer van de Beatles).

Haruki Murakami

Om in het Japanse thema te blijven had ik voor onze adventskalenderdate gereserveerd bij het nieuwe Japanse restaurantje op de Westerkade: Don Dining Kounosuke. Hier serveren ze Don, een streetfood uit Japan wat eigenlijk inhoud dat je een schaal rijst krijgt met topping naar keuze. Bij Don Dining kun je verschillende toppings zoals vis of vlees kiezen, maar ook de voorgerechten zijn heerlijk! Het is niet goedkoop, maar wel Japans goed. Yummm!

Don Dining Utrecht

De eerste sneeuw!

Blij als een kind was ik toen de eerste dikke sneeuwvlokken naar beneden kwamen dwarrelen. Ken je dat gevoel van vroeger, waarin je naast het raam stond te springen tot er een laagje lag? Op de een of andere manier is het zoooo heerlijk buiten als het sneeuwt! Alles is zo licht door de weerkaatsing van de sneeuw, kinderen maken elkaar vredig af in sneeuwballengevechten, en het leven gaat een stukje langzamer. Ik werkte lekker thuis en genoot met volle teugen.

Als de winter te vroeg komt en er nog herfstblaadjes aan de bomen hangen…

Ik moest natuurlijk even naar buiten en naast foto’s maken was het enige wat ik deed een kerstboom halen bij de net geopende Rood & Bloem op de Springweg. Zij zat eerst in de Vechtklub, maar dat vond ik stiekem altijd te ver fietsen (busted…). Ik ging er natuurlijk niet met lege handen naar huis.

Rood en Bloem Utrecht

kerstboom

Mijn mini kerstboompje!

Films kijken en ziek zijn

Met onze adventsdates gingen we nog twee keer naar de film: we zagen The Square (een film in de categorie ’the Lobster’: weird but interesting) en Wonderwheel, de nieuwste Woody Allen. Wonderwheel was geheel in Woody Allen style mooi, mooie kostuums, maar het verhaal houdt altijd abrupt op. Van beide films heb ik echt genoten! Ze haalden mijn favorietenlijstje nét niet, maar daarom noem ik ze hier nog even 🙂

Helaas werd ik daarna een beetje grieperig. Er heersen twee griepen op dit moment en ik kreeg ze allebei een beetje. Om gezond te blijven at ik spannende gerechten met boerenkool, want dat is super gezond. Zoals bijvoorbeeld boerenkoolpizza met paddenstoelen. Super lekker! Gelukkig was ik nét op tijd weer beter voor kerst. Want ik ging dit jaar naar Berlijn!

Tadaaa, boerenkoolpizza!

Kerst in Berlijn

Dit jaar was Kerst even anders. Normaal is het de ene dag mijn familie en de andere le BF’s familie. Maar le BF’s zusje, die in Berlijn woont, had dit jaar geen vrije dagen meer over (te vaak op reis geweest, ook geen straf). Dus we besloten dit jaar kerst bij haar te vieren, in Berlijn! We reden met le BF’s ouders mee in de auto, en ik nam lekker 3 boeken mee. (aangezien ik als een van de weinigen lekker kan lezen in de auto, hier had ik zoveel zin in!)

Stapel boeken

Op de heenweg ging Murakami uit. Op de terugweg Franca Treur. Ikigai, die ik kreeg als een van de adventscadeautjes, kreeg ik niet meer uit, maar daar ben ik nu met Oud&Nieuw maar in begonnen!

In Berlijn gingen we naar de kerstmarkt, bezochten we de Reichstag (daar was ik nog nooit geweest!) en deden we een lichtjeswandeling door de Botanische tuinen. Een andere kerst dan normaal, want een echt kerstdiner zat er niet in, maar wel maakte ik lekker kaneelbroodjes voor het kerstontbijt en we genoten van een warm Berlijn, het was gewoon 10 graden!

Reichstag

Op aanraden van een vriendinnetje bezochten we ook House of Small Wonder, waar je een soort fusion Aziatisch eten krijgt en de inrichting uit alleen maar planten en vintage meubels bestaat. Echt voor mij gemaakt dus! Als je een keer in Berlijn bent, is dit zeker een aanrader.

House of small wonder Berlijn

Ik sloot het jaar af met nog een paar dagen werk, een kerstdiner met vrienden en een gezellige oud&nieuw. En ik heb heel veel zin in het nieuwe jaar!

Wat heb je gemist

Na mijn overzicht van november maakte ik ook een mooi overzicht met leuke dingen om te doen in Utrecht in de winter. Deze winterse versie is altijd wat kaler dan alle andere seizoenen, maar er is weer genoeg leuks te doen hoor!

Ik lichtte jullie in over een van mijn favoriete koffietentjes ‘t Koffieboontje en daarna schreef ik een wat langer stuk over mijn gedachten over duurzame kleding.

Tot slot waren er natuurlijk wat eindejaars lijstjes: mijn goede voornemens, de top 5 bekeken recepten van 2017 en mijn favoriete films van 2017! Die laatste is echt een tip voor 1 januari, wat inmiddels is uitgeroepen tot binge-watch dag begreep ik.

Ik hoop dat jullie net zo’n fijne december 2017 hadden als ik en ik kijk alweer uit naar januari, waarin er allerlei super leuke dingen op het programma staan! Gelukkig nieuwjaar!

Comments: 3

 • reply

  Kenza

  januari 7, 2018

  C to the U T E! <3

  Also: al die boeken en films op de wishlist (Hidde heeft Murakami al in huis, hehehe).

 • reply
  januari 12, 2018

  Ha Siroon! Ik bedacht ineens weer dat je gezegd had dat je een blog had, wat super leuk om te lezen! En tof dat het etentje zo beviel, dankjewel voor de vermelding 🙂 ik ga je volgen!

Post a Comment