interior update volero

Interior update: een winter-klare woonkamer en een kijkje in onze slaapkamer

Winter is coming. Dat – en het feit dat de huizenmarkt om de huilen is – gaf ons een zetje om ons huis weer wat aan te pakken. En natuurlijk neem ik jullie graag mee in deze interior update, want wie vind het niet leuk om stiekem in andermans huis te neuzen (funda makeover anyone?). Ik laat voor het eerst onze slaapkamer zien (met nieuwe geDIY’de lamp) en in de woonkamer verscheen er een nieuw-oud kastje en een heerlijk kleed. Wij zijn klaar voor de winter. Kijk je mee?

Een nieuw oud kastje

In mijn vorige interior update stond onze woonkamer eigenlijk al uitgebreid gefotografeerd. Maar er misten nog wat dingen én er kwam ineens een nieuw oud kastje bij. Mijn opa ging namelijk een paar weken geleden verhuizen naar een verpleeghuis, en zijn huis moest leeg. Hij was vroeger meubelhandelaar en had hij dus een heel huis vol prachtige meubels staan. En dit kastje schreeuwde mijn naam:

Mijn vader vroeg mijn opa of ik deze mocht hebben en yay, dat vond mijn lieve opa’tje goed! En wat staat ie er perfect bij. Het is zo’n heerlijk jaren 60 kastje met laatjes, precies voor freubels: kaarsen, alle kaartjes en knutselspullen en dat soort meuk. Love it!

Een heerlijk nieuw kleed

Op mijn wishlist voor de woonkamer stond ook nog een kleed voor bij de bank. Le bf en ik hadden al veel kleden bekeken, maar we zijn kritisch, haha. We wilden graag een kleed met een beetje structuur, en het liefst van wol. Wol is van nature lekker warm in de winter en koel in de zomer, en is ook zelfreinigend. Wel zo handig als je een licht kleed wil, zoals wij. En wat voor mij belangrijk is: het is een duurzaam materiaal, juist omdat het zo lang mee gaat. Hoe fijn, dat ik bij Volero een wollen tapijt mocht uitzoeken! Ik twijfelde sterk tussen een effen vloerkleed en een gemêleerde, maar koos uiteindelijk voor die laatste. En kijk hoe mooi het staat

Het lijkt wel alsof dit kleed voor onze woonkamer gemaakt was. Ik vind de structuur vooral erg tof en hij is heerlijk zacht:

Ik moet zeggen dat het makkelijker was dan ik dacht om online een kleed uit te zoeken. De kleuren komen super goed overeen met wat je online ziet en er staan heel veel foto’s bij. En ook qua maat geeft Volero handige tips. Eerst wilde ik voor een wollen vloerkleed 200×300 gaan (want lekker groot), maar met hun info en hulp leek een maatje kleiner (160×230) toch beter bij onze zithoek te passen. En boy were they right. Hij past perfect!

Ik zie mezelf echt al de hele winter cocoonen op de bank zonder koude voeten door het kleed. Ik ben klaar voor de winter!

Interior update - kleed Volero

De bovenverdieping

Naast onze woonkamer en keuken, hebben wij ook nog een bovenverdieping; daar heb ik eigenlijk nog niet eerder veel van laten zien. Boven bevinden zich 2,5 kamer: onze slaapkamer, onze studeer/logeer/rommelkamer en een halve badkamer/waskamer. Zoals ik in mijn laatste diary ook al vertelde, zijn we bezig geweest om het boven wat op te knappen. Zo deden we een studeerkamer make-over en final touches in de slaapkamer. De studeerkamer is nog niet af, dus ik beloof bij deze nóg een interior update 😉 Maar de slaapkamer is nu wel helemaal klaar.

Een sneakpeek in onze slaapkamer

Onze slaapkamer is niet zo groot, maar wel erg knus. En staat eigenlijk vol met pronkstukken! Het bed is een minimalistische ombouw van bruin hout met stalen poten, van oorsprong van IKEA, maar ik kocht hem tweedehands. Ze maken ze inmiddels niet meer, dus ik ben blij dat we deze hebben. De kledingstoel (die natuurlijk voor de gelegenheid leeg gemaakt is) is een vintage pareltje, die ik scoorde via markplaats. Past qua kleur goed bij de bedombouw he?

Voordat we het mooie kleed van hierboven in de woonkamer hadden liggen, lag er een ander -veel te klein- kleed. Die wilde ik eigenlijk naar de slaapkamer hebben voor aan het voeteneind, en dat kon nu dus eindelijk.

DIY lover

Naast tweedehands, ben ik ook erg van de DIY. DIYen vind ik heel ontspannend, maar het maakt ook dat ik meer bewondering krijg voor handwerk. Het kost vaak een paar uur of zelfs dagen om iets te maken, hoe kan het dat producten soms voor een paar euro in een winkel liggen? En daarnaast kun je dingen met DIY ook op maat maken, wat soms beter past bij je inrichting.

Zo gebeurde ook bij deze nachtkastjes, die ik op papier schetste, en die mijn vader vervolgens in elkaar bouwde. Op maat! Hij is erg handig (understatement) en maakt vaak meubels van resthout, of andere meubels. Hoe cool? Le bf wilde graag een dichte met laatje, en ik graag een open. Well, zo gezegd zo gedaan. Cute, niet? Let me know als je het ontwerp wil hebben 😉

Verder DIY’den wij zelf een plafond lamp. Eerder deden we al een poging, maar die mislukte doordat ik een afslag miste in de omschrijving; dat gebeurt ook haha 😉 . Maar nu lukte het wel, en hangt er eindelijk een leuke lamp in de slaapkamer.

Tot nu toe hing er een oude lelijke lamp van de vorige bewoners (of zelfs van de bewoners vóór hun), en hij hing aan een draadje, zonder zo’n dopje erover. Elke ochtend werd ik dus wakker en keek ik in het plafond en de elektriciteits-draden haha. Nog meer mensen die zich daar op een gegeven moment voldoende aan ergeren om er iets aan te doen?

Zoals je ziet nemen we de 60’s vibe van de woonkamer mee naar boven met het boekenrek en de stijl meubels. Ik vind het een knusse kamer geworden zo. Maar ik denk dat de woonkamer toch mijn favoriet blijft! Wat is jouw favoriete ruimte in huis?

Deze post bevat een gekregen artikel. Ik ben altijd eerlijk over gesponsorde artikelen en communiceer dit ook naar de betrokken bedrijven. Wil je meer weten over hoe mijn samenwerkingen tot stand komen? Bekijk mijn disclaimer voor meer informatie. 

Comments: 7

 • reply
  oktober 23, 2021

  Wat is het mooi geworden! Het nieuwe oude kastje van je opa is ook echt prachtig, en het kleed past zo goed en lijkt me ook zo warm. En wat fijn dat de tweede poging om de plafond lamp te maken wel lukte, hij is zo leuk geworden! 🙂

 • reply
  oktober 23, 2021

  Supermooi dat kleed in de woonkamer! Zo’n dingen zie ik ook graag en het lijkt op het tapis plein (hoe schrijf je dat?) dat in het kind zijn kamer ligt. Die lamp is ook super tof! Hoe begin je daar zelfs aan, haha. Chapeau dat je ’t zelf gedaan hebt. Het kastje van je opa is ook super leuk, zo’n dingen trekken ook altijd mijn aandacht. Fijn dat het bij jou nog een nieuw leven krijgt.

 • reply

  Roos

  oktober 23, 2021

  Superleuk allemaal! Echt een toffe vibe. En ik zie het nieuwe boek van Sally Rooney, wat vind je ervan?

 • reply
  oktober 28, 2021

  Wat leuk om te zien! Vooral dat kastje van je opa vind ik echt fantastisch 🙂

Post a Comment